http Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης
Tuesday, 30 April 2019 13:42

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης

Written by 

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Νίκος Νικολόπουλος έκαναν, το μεσημέρι της Τρίτης 30/4, την επίσημη παρουσίαση του 46ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που ξεκινά αύριο 1/5 στο Κ.Γ. Ελευθερούπολης. Όλα είναι έτοιμα δήλωσαν οι δύο άνδρες για να υποδεχθούμε στο Δήμο Παγγαίου τις έξι καλύτερες εφηβικές ομάδες της χώρας.

Στην διάρκεια της τελετής έναρξης θα τιμηθούν ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Βασίλης Μουλάκης και ο "αγαθός γίγαντας" του ελληνικού μπάσκετ Αργύρης Καμπούρης που θα συνοδεύει την αποστολή του Ολυμπιακού.  Αμφότεροι κάλεσαν τον κόσμο να αγκαλιάσει την διοργάνωση, να βρεθεί στις κερκίδες για να παρακολουθήσει κάποια από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, αθλητές που είναι ήδη στις μικρές Εθνικές ομάδες και αποτελούν σπουδαίο παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, κ. Μποσμπότης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι αγώνες διεξάγονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019" και ευχαρίστησε τόσο την ΕΟΚ όσο και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Δήμο Παγγαίου. Σημείωσε δε τα εξής: «Κατέχουμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το 2019 και στόχος μας είναι ο αθλητισμός για όλους, για μικρούς, μεγάλους και άτομα με δεξιότητες. Παράλληλα όμως στο πρόγραμμα έχουμε και τον αθλητισμό για πρωταθλητές και για τον λόγο αυτό καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Κλειστό Γυμναστήριο και να απολαύσει μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι ζωή και για τον λόγο αυτό επενδύουμε σε αυτόν. Στο Κλειστό Γυμναστήριο έγινε ένα λίφτινγκ με νέες μπάσκετ, χρονόμετρα και βελτίωση στις κερκίδες. Εγκρίθηκε επίσης το ποσό του 1.080.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου. Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα έχουμε γήπεδο να φιλοξενήσει διοργανώσεις για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς για την βοήθεια και συμπαράσταση ώστε να έρθει σε πέρας το εγχείρημα».

Ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, Νίκος Νικολόπουλος, είπε επίσης από την πλευρά του: «Η Ελληνική Ομοσπονδία βλέποντας τον ζήλο και την διάθεση τόσο του δημάρχου όσο και του αντιδημάρχου ανέθεσε τους αγώνες στο Δήμο Παγγαίου. Καταλάβαμε τον ζήλο και πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι ό,τι καλύτερο για να επισφραγιστεί ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού. Πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσει κανείς. Έχουμε μια εκτενής γόνιμη συνεργασία και όλα τα οργανωτικά θέματα έχουν λυθεί. Είμαστε έτοιμοι και για κάποια έκτακτα ζητήματα που ίσως προκύψουν. Θα έρθουν στο δήμο Παγγαίου οι έξι καλύτερες ομάδες της χώρας για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο πρωταθλητής Αθηνών, ο πρωταθλητής Πειραιά και ο πρωταθλητής  Θεσσαλονίκης πήραν απευθείας εισιτήρια πρόκρισης στην τελική φάση και άλλοι τρεις σύλλογοι από την περιφέρεια έρχονται μετά από αγώνες πρόκρισης που έγιναν στην Μεγάλη Εβδομάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αθλητές διεθνείς ίσως από τα μεγαλύτερ πρότζεκτ, με υψηλές δυνατότητες».

Στο περιθώριο των αγώνων θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πλέον διεθνές σεμινάριο διαιτησίας και 12 διεθνείς διαιτητές-μεταξύ των οποίων η κ. Τσαρουχά-θα σφυρίξουν τους αγώνες του Πρωταθλήματος. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και άλλοι έξι Έλληνες διαιτητές που είναι υποψήφιοι να γίνουν διεθνείς....

Οι αγώνες θα παρουσιαστούν live streaming στην ιστοσελίδα τη. ς Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ (www.basket.gr).

Read 1629 times Last modified on Tuesday, 30 April 2019 13:48

Articles by Author

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
eXTReMe Tracker