http ΑΣΕΑΚ: Δύο χρυσά στα ατομικά παγκορασίδων η Γκαϊντατζή!!!
Monday, 17 June 2019 15:29

ΑΣΕΑΚ: Δύο χρυσά στα ατομικά παγκορασίδων η Γκαϊντατζή!!!

Written by 

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες κατέκτησαν τους τίτλους στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε έπειτα από μεστό τριήμερο στην Καβάλα κι έκλεισε παράλληλα την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. 

Η 12χρονη Γκαϊντατζή του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά στις παγκορασίδες, μάλιστα πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά στο αγώνισμα και ξανά στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας. Δεν έχασε ούτε σετ και στον τελικό κατέβαλλε την εντυπωσιακή 10χρονη από τη Χίο Βασιλική Μπουλά.  Επιπλέον, η Γκαϊντατζή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό παγκορασίδων με τη συμπαίκτρια της στην Καβάλα Ζωή Καζάκου ενώ είχε νωρίτερα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό. Θα σημειώσουμε επίσης πως η Ζωή Καζάκου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό παγκορασίδων. 

Η Λεμονιά ισοφάρισε το ρεκόρ της Φίσερ!!!!

Στο απλό παγκορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να φτάσει στην πρωτιά. Με τους τίτλους του 2018 και του 2019 στο απλό μάλιστα, ισοφάρισε την επίδοση της Έλλης Φίσερ από τη διετία 2012-2013, της σπουδαίας αθλήτριας από τη Βούλα, που δυστυχώς αναγκάστηκε να διακόψει τον πρωταθλητισμό λόγω της περιπέτειας υγείας, που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια.

Επιτυχία αναμφίβολα και για τη Βασιλική Μπουλά να φτάσει στον τελικό. Ήταν 3ο φαβορί, αλλά μιλάμε για αθλήτρια της 4ης δημοτικού. Η Γκαϊντατζή πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-7). Στην πορεία της μέχρι το τελικό η πρωταθλήτρια από την Καβάλα αναδείχτηκε αρχικά νικήτρια στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ την Αμαλία Γκογκάκη και την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά. Επίσης με 3-0 νίκησε τη Γεωργία Γιάγκου στη 16άδα, τη Μαύρα Κοντοπούλου στην 8άδα και τη Γεωργία Σπανού στην 4άδα.

Τα δύο πρώτα φαβορί τέλος έφτασαν στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ζωή Καζάκου είχαν μία ακόμα κόντρα με τις Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού, ύστερα από τον κυριακάτικο τελικό του ομαδικού με την Καβάλα και τις Σάρισες Φλώρινας. Τα κορίτσια του ΑΣΕΑΚ είχαν τον πρώτο λόγο και το έδειξαν στην πράξη νικώντας με 3-0 (11-9, 11-3, 11-8).

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Α.Σ. Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

3. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής (Δόξα Πεύκης)

2. Μανώλης Βουμβουλάκης/Γιάννη Κούτρα (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου/Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας/Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Κωνσταντίνος Μηλικούδης/Γιάννης Γακίδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Χριστίνα Τζενίδη/Θεοδώρα Γιάγκου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

-. Γεωργία Γιάγκου/Νεφέλη-Στέλλα Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

Ο ΑΣΕΑΚ πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό παγκορασίδων

Ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας στα αγόρια και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στα κορίτσια αναδείχτηκαν νικητές στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παμπαίδων-παγκορασίδων για τη σεζόν 2018-2019.   Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πρόσθεσε κι αυτή την πρωτιά στην τροπαιοθήκη του παίζοντας… εντός έδρας στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Επίσης στο δικό του έδαφος, είχε χάσει πέρσι στον τελικό από τον Ολυμπιακό, φέτος όμως δικαίωσε τον ρόλο του φαβορί και μπροστά στους ντόπιους φιλάθλους αναδείχτηκε πρωταθλήτρια. Στον τελικό νίκησε με 3-1 τις Σάρισες Φλώρινας.

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό παγκορασίδων. Παίζοντας στο «σπίτι» του ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε με το μέρος του τις πιθανότητες για τον τίτλο και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό ξεπέρασε δύσκολα τις Σάρισες Φλώρινας με 3-1.  Στο δεύτερο επί μέρους ματς η Σπανού ισοφάρισε με νίκη επί της Χανιώτισσας Καζάκου και στο διπλό το ζευγάρι της Φλώρινας κυνήγησε τις ελπίδες για την τελική επικράτηση ώσπου λύγισε με 3-1. Η παρουσία της διεθνώς διακεκριμένης Γκαϊντατζή έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Καβάλας. Ο προπονητής Γιάννης Σταύρου παρέταξε ακόμα την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και τη Φανή Μεταξά. Με τη σημερινή επιτυχία του συμπλήρωσε πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό σε όλες τις μικρές ηλικίες των κοριτσιών.

Το Σάββατο ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-1 τους Φοίνικες Πάτρας και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και με 3-0 το Ρουφ 80. Στην 4άδα έκαμψε επίσης με 3-0 τη Βοκαριά Χίου.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΑΣΕΑ Καβάλας-ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 3-1:

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Αλεξία Μάλο 3-0 (11-9, 11-4, 11-3)

Ζωή Καζάκου-Γεωργία Σπανού 2-3 (10-12, 11-6, 7-11, 11-6, 8-11)

Γκαϊντατζή/Καζάκου-Μάλο/Σπανού 3-1 (11-3, 8-11, 11-8, 12-10)

Γκαϊντατζή-Σπανού 3-0 (11-3, 11-4, 11-8)

Την 3η θέση κατέκτησαν, όπως προαναφέραμε, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (με τις Γεωργία Γιάγκου, Νεφέλη Πέρτση, Χριστίνα Τζενίδη και προπονήτρια την Ευτυχία Περρή) και η Βοκαριά Χίου (Βασιλική Μπουλά, Άντζελα Νουρέ, Φαμπιόλα Νουρέ και προπονήτρια η Ρούλα Λαμπρινίδη).

**Οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΑΚ  αναφέρουν σχετικά: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Καβάλας, στην εταιρία Χρυσανθίδη, στις εθελόντριες του ερυθρού Σταύρου Καβάλας και στην electronet ‘’Περβανάς ‘’ για τη βοήθεια που μας έδωσαν σε υλικό και παροχές!

Πηγή: www.httf.gr 

Read 1059 times Last modified on Monday, 17 June 2019 17:17

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker