http Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας μιλά για την καραντίνα, μας προτείνει…
Saturday, 04 April 2020 15:58

Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας μιλά για την καραντίνα, μας προτείνει…

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η καραντίνα συνεχίζεται και δύσκολα θα βγούμε από αυτήν πριν το τέλος του Απρίλη. Τι κάνουν σε αυτό το «νεκρό» διάστημα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέλη της ΕΠΣ Καβάλας. Άλλα έξι εξ αυτών δέχθηκαν να μας περιγράψουν την καθημερινότητά τους και να μας δώσουν τις δικές τους ξεχωριστές προτάσεις. Μας μίλησαν σήμερα οι:  Παύλος Προβατίδης (προπονητής Ορφέας Ελευθερούπολης), Νίκος Μουσάς (ποδοσφαιριστής Δόξα Θεολόγου), Νίκος Λόλη (ποδοσφαιριστής Μ.Α. Ορφανίου), Στάθης Αρσένογλου (ποδοσφαιριστής/παράγοντας Απόλλων Χρυσοχωρίου), Κώστας Ράνος (ποδοσφαιριστής Φρίξος Πλατανοτόπου) και Νίκος Καζάρας (ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα).

Παύλος Προβατίδης

Προπονητής στον Ορφέα Ελευθερούπολης, με μεγάλη προϋπηρεσία σε πάγκους τόσο τμημάτων ανδρών όσο και ακαδημιών. Τι κάνει αυτές τις μέρες που δεν μπορεί να πάει σε προπονήσεις και δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις; «Μένω σπίτι. Προσπαθώ να προσαρμοστώ γιατί είμαι ένας ο οποίος δούλευα όλη την εβδομάδα και ξαφνικά βρίσκομαι κλεισμένος σπίτι».

Τι μας συμβουλεύει και εμάς; «Να προσπαθούμε να αλλάζουμε παραστάσεις, να βρίσκουμε και να κάνουμε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και φυσικά να αναπληρώσουμε τον χρόνο που έχουμε στερήσει λόγω δουλειάς από την οικογένεια μας. Καλό κουράγιο σε όλο τον κόσμο ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ».

Νίκος Μουσάς

Ήταν στο στρατό, είχε επιβληθεί και μια βαριά… καμπάνα και έτσι ο έμπειρος επιθετικός της Δόξας Θεολόγου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα σχέδια του για την φετινή χρονιά της ομάδας του στην Γ΄ Εθνική. Τι μας είπε για τις ημέρες καραντίνας; «Η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη και πρωτοφανής κατάσταση για όλους μας, χωρίς μάλιστα να ξέρουμε αν θα υπάρξει συνέχεια στο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν. Αρχικά, μόλις τελείωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις που με δυσκόλεψαν αρκετά καθώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου όσο θα ήθελα. Αυτό το διάστημα προσπαθώ να κρατηθώ όσο καλύτερα μπορώ σε φυσική κατάσταση, έχω έναν χώρο σπίτι μου στον οποίο κάνω αερόβια άσκηση και δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ με την μπάλα μόνος μου. Επίσης, κάνω και ενδυνάμωση με ελεύθερα βάρη και elastic bands».

Μας κάνει και την δική του πρόταση: «Να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους και να κάνουμε πράγματα με τα οποία θα προσφέρουμε ευχαρίστηση και καλή ψυχολογία».

Νίκος Λόλη

Ο έμπειρος επιθετικός του Μ.Α. Ορφανίου μας μίλησε για το δικό του πρόγραμμα εν μέσω καραντίνας: «Προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα εκγύμνασης 5-6 φορές την εβδομάδα, από τουλάχιστον 1-2 ώρες την ημέρα. Αφού έχουμε αρκετό χρόνο ας τον εκμεταλλευτούμε σωστά».

Τι προτείνει σε μας: «Για μας τους ποδοσφαιριστές όσοι μπορούμε, έστω μια ώρα την ημέρα ας αθληθούμε, ας τρέξουμε γιατί έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα έκτος και γενικά να μην μείνουμε σε αδράνεια. Ό,τι μπορεί και όσο μπορεί ο καθένας μας είναι αρκετό! Επίσης, εκτός από το τρέξιμο που βγαίνω εκτός σπιτιού, τηρώντας πάντα αυστηρά τα μέτρα, μπορείτε να αθληθείτε και μέσα  στο σπίτι. Όχι άσκοπες μετακινήσεις και ας ακούσουμε τους ειδικούς.

Μας προτείνει να ξεχάσουμε όλοι μας όσο μπορούμε την καραντίνα να εκμεταλλευτούμε τη κατάσταση που ζούμε  κάνοντας  πράγματα δραστήρια όσο μπορούμε. Συγκεκριμένα: «Μαγειρέψτε, παίξτε με τα παιδιά σας να ανακαλύψετε πράγματα που καθημερινά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Γενικά περάστε χρόνο με τους ανθρώπους σας. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να περάσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε. Εύχομαι υγεία σε όλους και να τελειώσει όλο αυτό σύντομα!»

Νίκος Καζάρας

Ο πολύπειρος άσος, που φέτος φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα, μας μιλά για τις δικές του ώρες εν μέσω πανδημίας: «Τρέχω μόνος εδώ δίπλα στο γήπεδο και κάνω σπίτι βάρη. Παίζω με την κόρη μου, περνώ χρόνο με την γυναίκα μου. Γενικά περνάω ώρες δημιουργίας με την οικογένεια μου. Είχα πολλά χρόνια να είμαι τόσο πολύ καιρό σπίτι και το απολαμβάνω». Το ίδιο προτείνει και σε όλους εμάς που ακολουθούμε τις οδηγίες και «μένουμε σπίτι».

Στάθης Αρσένογλου

Δουλεύει στο λογιστικό του γραφείο και μας σημειώνει σχετικά: «Έχω λογιστικό γραφείο με ασφάλειες, μέχρι τις 15/04 δεν δεχόμαστε φυσική παρουσία όπως μας έχει ενημερώσει ο σύλλογος λογιστών. Έτσι εξυπηρετούμε, είτε τηλεφωνικά, είτε ηλεκτρονικά τους πελάτες. Έχουμε έξτρα δουλειά τώρα με αιτήσεις εργοδοτών και εργαζομένων. Που χρόνος για άσκηση».

Τι μας προτείνει; «Μένουμε σπίτι και περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα πρόσωπα. Κάνουμε υπομονή και σαν λαός έχουμε περάσει δυσκολότερες καταστάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχα σε αιμοδοσία και προτείνω το ίδιο για όλους. Όποιος μπορεί ας διαθέσει 10 λεπτά από το χρόνο του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του δίνοντας αίμα».

Κώστας Ράνος

Ο άσος του Φρίξου Πλατανοτόπου μας μίλησε για την δική του εμπειρία: «Περνάμε όλοι μας μια δύσκολη περίοδο και ευχόμαστε να περάσει όσο πιο ανώδυνα μπορεί... Περιμένοντας να περάσει όλο αυτό και μη έχοντας την δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις προσπαθώ να κάνω κάποιες ασκήσεις στο σπίτι, σε ένα μικρό χώρο που τον έχουμε διαμορφώσει ως γυμναστήριο...Πηγαίνω στα χωράφια για διάφορες αγροτικές εργασίες και περνάω πολύ χρόνο με την οικογένεια μου».

Μας προτείνει να μην βλέπουμε τηλεόραση: «Για να ξεχάσουμε την καραντίνα, πράγμα δύσκολο, αποφεύγουμε να βλέπουμε πολύ τηλεόραση και όταν το κάνουμε βλέπουμε συνήθως ταινίες. Ευτυχώς υπάρχουν και οι βιντεοκλήσεις!!»

Read 2110 times Last modified on Saturday, 04 April 2020 16:00

Articles by Author

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
eXTReMe Tracker