http Μέλη της ΕΠΣ Καβάλας μιλούν εν μέσω πανδημίας
Sunday, 29 March 2020 14:50

Μέλη της ΕΠΣ Καβάλας μιλούν εν μέσω πανδημίας

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η προσπάθεια μας βρήκε ανταπόκριση και έτσι συνεχίζουμε και συλλέγουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις και προτάσεις μελών της ΕΠΣ Καβάλας εν μέσω πανδημίας.

Σήμερα (29/3) μας έδωσαν στοιχεία για τις δικές τους μέρες… καραντίνας ο Γιώργος Παντελίδης (υπεύθυνος ακαδημίας ΑΕΚ Καβάλας), ο Γιώργος Γουνελάς (μέλος του προπονητικού τιμ της ΠΑΕ ΑΟΚ), ο Μάκης Καραμπιμπέρης (προπονητής του ΠΑΟΚ Καβάλας και της ακαδημίας αυτού), ο Νίκος Σιδηρόπουλος (προπονητής του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα), ο Ηλίας Χατζατζίδης (παράγοντας της ΑΕΚ Καβάλας και ποδοσφαιριστής της Καβάλας 2004/ΑΕΚ Β΄) και ο Δημήτρης Τομπούλης (ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Καβάλας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Πολλά χρόνια στα γήπεδα, στα τμήματα υποδομής, περνά πλέον πολλές ώρες στο σπίτι και μας τονίζει σχετικά: «Όπως όλος ο κόσμος είμαστε σπίτι, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε ποιο με τα δικά μας πρόσωπα, να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο. Βλέπουμε κάποιες ταινίες και βάζουμε και λίγη άσκηση με ειδικά προγράμματα διαμορφωμένα για το σπίτι».

Συμβουλεύει σε όλους: «Για να ξεχάσουμε την καραντίνα θα συμβούλευα να βλέπουμε λιγότερη τηλεόραση και ανυπόστατα σχόλια του διαδικτύου. Να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Επίσης  πιστεύω ότι μέσα από αυτούς τους περιορισμούς στα απλά πράγματα που τα είχαμε δεδομένα, μαθαίνουμε τις αξίες τους...» 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΝΕΛΑΣ

Παίζει… σε υψηλό επίπεδο λόγω ΑΟΚ, προσπαθεί να εγείρει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιριστών με πρωτότυπες ιδέες. Νέος και φιλόδοξος μας μιλά για τις μέρες καραντίνας: «Οι στιγμές που περνάμε μας κάνουν να εκτιμήσουμε τα αγαθά που απολαμβάνουμε ως άνθρωποι, την υγεία μας και την ελευθερία μας, τα οποία τα θεωρούσαμε δεδομένα. Το μέγιστο αγαθό που μας έδωσε ο Θεός είναι η υγεία και οφείλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους.

Η καθημερινότητά μας άλλαξε εντελώς. Δίνουμε πλέον χρόνο σε πιο απλές χαρές που μας προσφέρει η ζωή και που είχαμε ξεχάσει. Η μέρα περνάει βλέποντας ταινίες, διαβάζοντας, συζητώντας με φίλους και την οικογένεια και φυσικά με σωματική δραστηριότητα.

Τι μας προτείνει; «Οι συμβουλές που δίνω στο κόσμο με ότι έχει να κάνει με την σωματική μας υγεία είναι να ελέγχουμε κάθε 2 μέρες το σωματικό μας βάρος. Τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα να κάνουμε σωματική άσκηση είτε με περπάτημα 1 ώρας είτε με άσκηση στο σπίτι 30 λεπτών. Και φυσικά σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ελπίζω στο τέλος όλων αυτών να βγούμε καλύτεροι άνθρωποι και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή τη κατάσταση».

ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΜΠΕΡΗΣ   

Νέος και φιλόδοξος προπονητής μας μιλά και αυτός για την δική του εμπειρία εν μέσω πανδημίας: «Αυτό το διάστημα έχοντας, αναγκαστικά, πολύ ελεύθερο χρόνο προσπαθώ να τον εκμεταλλευτώ και να εξελιχθώ πάνω στην δουλειά μου μέσω βιβλίων και μέσω του διαδικτύου».

Τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς; «Βλέπουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ειδήσεις, δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από το αρνητικό κλίμα, να ενημερωνόμαστε μόνο-όσο αυτό είναι εφτικό- από έγκυρα site, να αθλούμαστε γιατί η άθληση βοηθάει στην ψυχολογία μας. Να ασχολούμαστε με δημιουργικά πράγματα».

ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα έχει τις δικές του προτεραιότητες εν μέσω κορωνοϊου: «Όσον αφορά στο ποδόσφαιρο φτιάχνω προπονητικές μονάδες, δηλαδή προπονήσεις για να τις έχω στο αρχείο, βλέπω τους αγώνας μας και φτιάχνω αναλύσεις. Ασχολούμαι, επίσης, πολλές ώρες με την μικρή μου κόρη ώστε από όλη αυτή την ιστορία να κερδίσει και αυτή κάτι μαζί μας, να μάθει να γράφει και να διαβάζει. Για τον δικό μου χρόνο ασχολούμαι με τη καινούργια δουλειά που θα ξεκινήσω στο επόμενο διάστημα».

Σημειώνει επίσης: «Θα συμβούλευα να κάνουμε πράγματα με τους δικούς μας τώρα που έχουμε τον χρόνο έστω και απλά!! Σε κανονικούς ρυθμούς δεν έχουμε αυτό τον χρόνο και αυτή την πολυτέλεια».

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΑΤΙΔΗΣ

Ακούραστος στο πέρασμα του χρόνου αυτό το διάστημα κάνει το δικό του διάλλειμα και μας λέει σχετικά: «Αυτό το διάστημα κάνω ότι μπορώ για να αναπληρώσω τον χρόνο που έτρωγα στα γήπεδα εδώ και πάνω από 30 χρόνια με τη γυναίκα μου και αναθερμαίνουμε τον έρωτά μας μετά από 20 χρόνια γάμου». Μας λέει επίσης να μην μένουμε στον καναπέ. Να κάνουμε πράγματα δημιουργικά για μας και για τους γύρω μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΗΣ

Όταν έχεις στο σπίτι τον Οκταβιανό δεν χρειάζεσαι άθληση…. Μας είπε για το νεαρό μπόμπιρα του αλλά και την πανδημία: «Αυτόν τον καιρό πραγματικά είμαστε κλεισμένοι, για το καλό όλων, στο σπίτι μας. Ασκήσεις δύναμης και τρέξιμο στα υπέροχα βουνά της Καβάλας είναι το σχεδόν καθιερωμένο πρόγραμμα γυμναστικής μου γιατί όποιος αγαπάει το σώμα του πρέπει να νιώθει όμορφα και παράλληλα να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Να σημειώσω πάντως πως έχω στο σπίτι ένα… τερατάκι, τον Οκταβιανό, που μας ταλαιπωρεί. Αυτές τις ώρες η γυμναστική μπαίνει σε δεύτερη μέρα. Μας γυμνάζει ο μικρός».

Ανέφερε επίσης: «Η κατάσταση με τον ιό μας τρέχει το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε πλήρως με τα συστήματα της πολιτικής προστασίας και τους κανόνες που μας θέτει το ελληνικό κράτος.... Για καλό όλων μας και των γύρω ανθρώπων που αγαπάμε.... Για αυτό μένουμε σπίτι με χίλια. Το ποδόσφαιρο και η γυμναστική είναι πάθος ζωής».

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.... ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ... 

Read 1387 times Last modified on Sunday, 29 March 2020 14:54

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker