http Α΄ ΕΠΣΚ: «Διπλά» για Βύρωνα και Δόξα Αμυγδαλεώνα
Sunday, 10 November 2019 19:26

Α΄ ΕΠΣΚ: «Διπλά» για Βύρωνα και Δόξα Αμυγδαλεώνα

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βύρωνας Καβάλας έσπασε το αήττητο σερί του Μ.Α.Ορφανίου στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας με 0-2, ωστόσο ο Μέγας παραμένει στην κορυφή της κατάταξης. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την Δόξα Αμυγδαλεώνα, πολύτιμες νίκες για Ορφέα Ελευθερούπολης και Βρασίδα Ν. Περάμου. Ισόπαλα έληξαν τα παιχνίδια σε Κεραμωτή, Λιμενάρια και Βερούλειο. Αναλυτικά:

Μ.Α. Ορφανίου-Βύρωνας Καβάλας: 0-2

Ο Μ.Α. Ορφανίου είχε ντέρμπι με τον Βύρωνα Καβάλας για την 8η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας με νικητή τον φιλοξενούμενο με 0-2. Ήταν οι πρώτες απώλειες βαθμών για την ομάδα του Μέγα στην φετινή αγωνιστική περίοδο, ωστόσο παραμένει μόνος στην κορυφή. Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου του Ορφανίου και αποζημιώθηκαν από το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.  Στο 10ο λεπτό ο Κυγάης με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι είχαν στη συνέχεια ένα δοκάρι με τον Βεζυρόπουλο και ένα ακόμη σουτ με τον ίδιο. Ο Βύρων είχε από την πλευρά του ένα δοκάρι με τον Παντελίδη και μια καλή στιγμή με τον Καλτσίδη. Στην επανάληψη, ο ΜΑ Ορφανίου πίεσε ασφυκτικά και είχε ευκαιρία με τον Λόλη σε σουτ μέσα από την μικρή περιοχή αλλά και μια κεφαλιά του Παλληκαρά που έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Οι αντίπαλοι βρήκαν χώρους και στο 81 ο Καλτσίδης έκανε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ  

Ορφέας  Ελευθερούπολης-Ατρόμητος Χαλκερού: 3-2

Ο Ορφέας υποδέχθηκε στο γήπεδο των Ελευθερών τον Ατρόμητο Χαλκερού για την 8η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας και κατέκτησε δύσκολη νίκη με 3-2. Ο Τζαπέγια έκανε το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους και ο Παπάζογλου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τζαπέγια έκανε το 2-1. Στο 31 αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη ο Τζαπέγια και ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Α. Καζανίδης (την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο νεαρός Σιούπας). Στο 75 ο Γιαλαμής ανέβασε τον δείκτη στο 3-1 και στο 90 ο Εγκίστ μείωσε στο τελικό 3-2.

**Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, για υπερβολική κόκκινη στον Αν. Καζανίδη αλλά και για την φάση του 3ου γκολ (έγινε φάουλ στον τερματοφύλακα ενώ και μια φάση νωρίτερα είχε βγει η μπάλα άουτ).

Αστέρας Φωλιάς-Δόξα Αμυγδαλεώνα: 1-5

Η Δόξα Αμυγδαλεώνα έπαιξε έξυπνα, είχε υπεροχή στο γήπεδο της Φωλιάς στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας με τον τοπικό Αστέρα και πήρε το σπουδαίο «διπλό» με 1-5. Στο 22ο λεπτό ο Τσαρούχας έκανε το 0-1 και στο 44 ο Μπαϊρακτάρη ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο 53 ο Κοπανάκης έκανε το 1-2 και στο 65 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομί έγινε το 1-3. Στο 70 ο Σπυριάδης σκόραρε για το 1-4 και στο 76 ο Ντομί διαμόρφωσε το τελικό 1-5.

**Ο Πρόεδρος του Αστέρας Φωλιάς, Μπάμπης Χρυσανίδης, έδωσε συγχαρητήρια στην Δόξα Αμυγδαλεώνα για την πολύ καλή παρουσία της. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στην τριάδα των διαιτητών.

Αναγέννηση Λιμεναρίων-Άρης Πηγών: 2-2

Η Αναγέννηση Λιμεναρίων υποδέχθηκε, για την 8η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας, τον Άρη Πηγών προηγήθηκε με 2-0 όμως το ματς έληξε ισόπαλο με 2-2, με δύο τέρματα στο τελευταίο 15λεπτο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, είχαν ένα χαμένο τετ-α-τετ με τον Μαμουλάρι μετά από προσπάθεια του Ι. Αγγελίδη, μια ακόμη σέντρα του Αγγελίδη και φάση του Κοντογεωργίου που έδιωξε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας του Άρη. Στο 35 ατομική προσπάθεια του Γ. Αγγελίδη, στοπάρισμα και 1-0.  Στο 55 ο Γ. Αγγελίδης, που έκανε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια, κέρδισε την αποβολή του νεαρού Γαβριήλ που ήταν τελευταίος παίκτης. Στο 70 ατομική ενέργεια του Γ. Αγγελίδη και το 2-0. Στο 80 ο Αθανασάκης μείωσε σε 2-1 και στο 88 ο Νικολόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Κουτρουλού στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Βρασίδας Ν.Περάμου-Απόλλων Χρυσοχωρίου: 1-0

Ο Βρασίδας Ν. Περάμου κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, το πρώτο με τον Κ. Τερζανίδη στον πάγκο. Για την 8η αγωνιστική υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου και πήρε τη νίκη με 1-0. Το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι πέτυχε ο Χρ. Σάσσος στο 26ο λεπτό της συνάντησης.

ΑΕΚ Καβάλας-Ναζιανζός Ν. Καρβάλης: 1-1

Ισόπαλο, με 1-1, έληξε το παιχνίδι στο Βερούλειο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ναζιανζού Ν. Καρβάλης για την 8η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας, που διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 5ο λεπτό με ατομική προσπάθεια και σουτ του Τσελέπη έγινε το 1-0 και έτσι έληξε το ημίχρονο. Ο Ναζιανζός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη για να μπει στο ματς. Στο 65 αποβλήθηκε ο Γκορόγιας για επικίνδυνο παιχνίδι στο Ίσα και στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή. Οι διαιτητές μπήκαν στα αποδυτήρια για ένα περίπου δεκάλεπτο και επέστρεψαν για να παιχθεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ο Ναζιανζός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έβγαλε αντίδραση και στο 80 κέρδισε πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ευστρατιάδης έκανε χέρι στην περιοχή. Στην «βούλα» πήγε ο Καρακεϊσογλου για το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του νεαρού Ν. Άγγου-μετά από πάσα του Κ. Άγγου-που έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα δοκάρι.

**Η διοίκηση του Ναζιανζού με ανακοίνωση στη σελίδα του στο fb αναφέρει τα εξής: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας για την πολυπληθή τους παρουσία, ωστόσο πρέπει να επιστήσουμε και την προσοχή σε μία μερίδα νεαρών οπαδών να έχουν κόσμια συμπεριφορά, άσχετα με τις διαιτητικές αποφάσεις. Με βάση τα όσα γράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα είναι σίγουρο ότι η ομάδα μας θα κληθεί σε απολογία με σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας μας».

ΠΟ Κεραμωτής-Φρίξος Πλατανοτόπου: 0-0 

Λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Κεραμωτής στο ματς μεταξύ της τοπικής ομάδας και του  Φρίξου Πλατανοτόπου για τη 8η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας. Το ματς ήταν ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις και το «Χ» ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για τις δύο ομάδες. Η Κεραμωτή παραμένει αήττητη για 5η αγωνιστική (με 3 λευκές ισοπαλίες και δύο νίκες) και ο Φρίξος είναι αήττητος για 4 ματς.

Αποτελέσματα -8η αγωνιστική

Ορφέας Ελευθερούπολης-Ατρόμητος Χαλκερού               3-2

Βρασίδας Ν. Περάμου-Απόλλων Χρυσοχωρίου 1-0

ΜΑ Ορφανίου -Βύρωνας Καβάλας                          0-2

Αναγέννηση Λιμεναρίων-Άρης Πηγών                2-2

Αστέρας Φωλιάς-Δόξα Αμυγδαλεώνα                  1-5 

ΠΟ Κεραμωτής-Φρίξος Πλατανοτόπου                                0-0 

ΑΕΚ Καβάλας-Ναζιανζός Ν. Καρβάλης                1-1

Βαθμολογία-8η αγωνιστική

Μ.Α. Ορφανίου                  15-6       21  

Βύρωνας Καβάλας              18-4       20

Ορφέας Ελευθερούπολης  19-6      20

Δόξα Αμυγδαλεώνα           16-7       16

Αστέρας Φωλιάς               14-14       13

Ναζιανζός Ν. Καρβάλης      7-10      11   

Κεραμωτή                             3-3        10

Αναγέννηση Λιμεναρίων   8-11        9   

Φρίξος Πλατανοτόπου    6-12         8  

ΑΕΚ Καβάλας                      8-14          7

Άρης Πηγών                       10-12         7

Βρασίδας Ν. Περάμου      3-9            7

Απόλλων Χρυσοχωρίου   9-18          4

Ατρόμητος Χαλκερού       6-17          3

Επόμενη αγωνιστική (9η, 16-17/11)

Απόλλων Χρυσοχωρίου-Βύρωνας Καβάλας       

Άρης Πηγών-Βρασίδας Ν. Περάμου       

Δόξα Αμυγδαλεώνα-ΜΑ Ορφανίου      

Φρίξος Πλατανοτόπου -Αναγέννηση Λιμεναρίων           

Ναζιανζός Ν. Καρβάλης-Αστέρας Φωλιάς          

Ατρόμητος Χαλκερού-ΠΟ Κεραμωτής   

ΑΕΚ Καβάλας-Ορφέας Ελευθερούπολης             

 

Read 1665 times Last modified on Sunday, 10 November 2019 20:34

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker