http ΕΠΣΚ: Ημερίδα, στις 25/2, για την εξάρτηση από το διαδίκτυο
Wednesday, 23 January 2019 16:38

ΕΠΣΚ: Ημερίδα, στις 25/2, για την εξάρτηση από το διαδίκτυο

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εξάρτηση από το διαδίκτυο είναι μία σχετικά νέα μορφή εθισμού. Συναντάται στην περίπτωση, όπου το διαδίκτυο αποκτά μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα στη ζωή σου από τους φίλους, την οικογένεια, τη μάθηση και τον αθλητισμό.

Κυριαρχεί στην καθημερινότητα σου και είναι ένα στοιχείο που δεν θέλεις να αποχωριστείς. Αν και ο όρος «εθισμός στο διαδίκτυο» παραμένει αμφιλεγόμενος από την επιστημονική κοινότητα, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που ξοδεύουν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη  του υπολογιστή  τους ή  των κινητών τηλεφώνων τους, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, «σερφάροντας» στο internet, μιλώντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικότερες δραστηριότητες.

Το διαδίκτυο έχει την δυνατότητα να καλύψει συγκεκριμένες ψυχολογικές ανάγκες σου. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι, ότι σου δίνει τη δυνατότητα να προβάλλεις μέσα από αυτό μία δυνητική και όχι πραγματική εικόνα του εαυτού σου, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί και συνέπειες. Η εξάρτηση  από το διαδίκτυο  μπορεί να είναι το σημάδι άλλων ψυχικών διαταραχών, όπως κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, διαταραχές της προσωπικότητας και κοινωνική φοβία.

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Καβάλας και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και την παιδοψυχολόγο κ. Ασημίνα Αγγελίδου, έχει προγραμματισθεί μία ημερίδα με θέμα την αντιμετώπιση  του προβλήματος της εξάρτησης των νέων από το διαδίκτυο, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας.

Πέραν όμως από την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ΕΠΣ Καβάλας, στην αντιμετώπιση  του  προβλήματος αυτού μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά η οικογένεια, το σχολείο και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, η ημερίδα είναι ανοιχτή και μπορούν, πέρα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, να την παρακολουθήσουν και οι γονείς, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι δάσκαλοι, καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε, ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε καλύτερο περιβάλλον.

Read 1012 times Last modified on Wednesday, 23 January 2019 16:42

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker