http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έτοιμη η προκήρυξη πρωταθλήματος, κλήρωση στις 30/8, σέντρα στις 25/9
Tuesday, 27 July 2021 17:07

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Έτοιμη η προκήρυξη πρωταθλήματος, κλήρωση στις 30/8, σέντρα στις 25/9

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας προετοίμασε την προκήρυξη των Πρωταθλημάτων κατηγορίας ανδρών για την ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022. Το πρωτάθλημα  θα διεξαχθεί φέτος σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τις συμμετοχές. 

 

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣ Καβάλας έως την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 14:00 για την Α’ Κατηγορία και ως την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 14:00 για τη Β’ Κατηγορία, δήλωση συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των 200  ευρώ για την Α’ Κατηγορία, 150 ευρώ για τη Β΄ κατηγορία και επιπλέον 50 ευρώ η ετήσια συνδρομή για το κάθε σωματείο.

Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣΚ το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A.,  Ε.Π.Ο. και ΕΠΣΚ, νόμιμα επικυρωμένη. Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας.  

Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς  την Ε.Π.Ο. και την ΕΠΣΚ μέχρι δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής (Κ.Α.Π., άρθρο 7, παρ. 3, περίπτωση ε)). Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, δεν λάβουν μέρος, η ΕΠΣΚ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα γίνει στις 30/8 και ως ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η ημέρα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.


Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία  

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΚ

1. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

2. ΕΝΩΣΗ ΠΑΓΓΑΙΪΚΟΥ ΔΡΥΑΔΟΣ

3. ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

4. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

5. ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

7. ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ

8. ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ

9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΛΙΑΣ

10. ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΟΤΟΥ

11. ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

12. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

13. ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ

14. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΚ

1. ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

3. Α.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ

4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ

5. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ

6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥΔΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

7. ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ

8. ΘΡΑΚΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

9. ΚΑΒΑΛΑ 2004

10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

11. ΠΑΟΚ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

12. ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ

13. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ

14. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

15. ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

16. ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

17. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑ

18. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

19. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟ

20. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

21. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΙΕΡΕΩΝ 2004

22. ΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

23. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

24. ΟΙ ΛΥΚΟΙ

25. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΡΥΣΟΚΑΣΤΡΟΥ

καθώς και όσες ομάδες αναγνωρισθούν και εγγραφούν ως μέλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, καθώς και σωματεία που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια και  επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκ νέου, αφού προηγουμένως προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες.  

Επικοινωνία

Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα αναφέρουν τη διεύθυνση e-mail και τον αριθμό F.A.X. Για κάθε αλλαγή της διεύθυνσης αυτής θα ενημερώνεται υποχρεωτικά και άμεσα η ΕΠΣΚ.

Η αλληλογραφία της ΕΠΣΚ με τις ομάδες θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας, ή τηλεφωνικά, ή μέσω γραπτών μηνυμάτων, ή μέσω των φύλλων αγώνα, ή αν τα σωματεία τα ίδια προσέρχονται στη γραμματεία της Ένωσης για να την παραλάβουν.

Για οποιαδήποτε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΚ, θεωρείται ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση περί αυτής. 

Ειδικές διατάξεις

α) Όλοι οι αγώνες Α’ και Β’ κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα. Δεν θα ισχύει καμία εξαίρεση και όποιο Σωματείο δεν διαθέτει γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

β) Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη Δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 30-08-2021 και ώρα 19:00, στα γραφεία της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ.

γ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (Δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή κλπ.)

δ) Είναι υποχρεωτική ,η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των δεκαεννέα [19] ετών (γεννημένος δηλαδή μετά την 1-1-2003). Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ Κατηγορίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης του συγκεκριμένου μέτρου, θα εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις του Κ.Α.Π. και οι ομάδες θα τιμωρούνται για αντικανονική συμμετοχή, βάσει του άρθρου 23, παρ. 1, υποπαράγραφος ε΄.

Επίλυση Αθλητικών Διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας και

β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα,

επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο και της ΕΠΣΚ.

Σε περίπτωση παράβασης της παρούσας διάταξης η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ένωσης παραπέμπει την παραβάτη Ομάδα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Γήπεδα / Ημέρα - ώρες έναρξης αγώνων

Όλοι οι αγώνες της Α’ και Β΄ Κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες που ορίζονται από την Επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του νόμου.

Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Για την έγκυρη συμμετοχή μίας Ομάδας στα Πρωταθλήματα Α’ και Β΄ Κατηγορίας πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα.

Οι Ομάδες όμως έχουν την δυνατότητα με την Δήλωση Συμμετοχής να ορίσουν και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα.

Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο Πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το Σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης μας και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης μας δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα Σωματείο.

Σε περίπτωση που το Σωματείο δεν δηλώσει η δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η Επιτροπή του πρωταθλήματος θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξή του.

Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων Σωματείων για αλλαγή ημέρας ή/και ώρας ή/και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην ΕΠΣΚ δεκαπέντε (15) ημέρες απαραιτήτως πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ομαδικής ασθένειας ποδοσφαιριστών, οι ομάδες θα πρέπει να προσκομίζουν γνωμάτευση ιατρού από δημόσιο νοσοκομείο ή το Ε.Σ.Υ., ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αναβολής.

Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά-Δημοτικά και Εθνικά Γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες και αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν αυτά την άδεια τέλεσης αγώνα.

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία γιατρού, διασώστη ή νοσηλευτή στον αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός, διασώστης ή νοσηλευτής έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα ή, ειδάλλως, αν έχει αποφασίσει περί αυτού η Ομοσπονδία).

Ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του ΚΑΠ. 

Παράβολο ενστάσεων

Για την υποβολή και την εκδίκαση ενστάσεων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 και 24 του ΚΑΠ. Το ποσό, δε, του παραβόλου για την υποβολή ένστασης καθορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. στα εκατόν πενήντα (150) ευρώ.  

Άδεια τέλεσης αγώνα

Για την άδεια τέλεσης αγώνα υπεύθυνο είναι το γηπεδούχο σωματείο, ως προβλέπει το άρθρο 9 σε συνδυασμό με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, καθώς επίσης φέρει ευθύνη για τη λήψη ενδεικνυόμενων μέτρων για την τήρηση της τάξης στα αποδυτήρια, τις εξέδρες και τον εν γένει χώρο του γηπέδου, για την εφαρμογή κάθε μέτρου που στοχεύει στην εξυπηρέτηση, την άνεση και την ασφάλεια των φιλάθλων.  

Κύπελλο Ήθους

Η ΕΠΣ Καβάλας, με απόφαση του Δ.Σ., έχει θεσμοθετήσει την απονομή Κυπέλλου Ήθους στα σωματεία που δεν τους έχει επιβληθεί ποινή καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού έτους. 

Προπονητές

Όλα τα σωματεία της Α’ και Β’ Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή, σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου. Αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B και

άνω για την Α’ Κατηγορία και UEFA C και άνω για τις υπόλοιπες Κατηγορίες και πρωταθλήματα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Δελτίου πιστοποίησης, το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ο Κανονισμός Προπονητών ως αυτός έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Προσοχή: Κανένα πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί  καθήκοντα προπονητή, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης που εκδίδει για το λόγο αυτό η ΕΠΣ Καβάλας.

Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο και η ΕΠΣ Καβάλας.

Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΠΣ Καβάλας (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. Τα ανωτέρω ισχύουν με επιφύλαξη τυχούσας χορηγηθείσης εξαίρεσης από την ΕΠΟ. 

Αναβολή στο SUPER CUP

Η αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, η οποία ανοίγει υποχρεωτικά με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας Α’ Κατηγορίας ομάδας της χρονιάς που έληξε και θα ονομάζεται SUPER CUP «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ» στην παρούσα ποδοσφαιρική σεζόν αναβάλλεται εξαιτίας μη διεξαγωγής πρωταθλημάτων την ποδοσφαιρική σεζόν 2020-2021, λόγω COVID-19. 

Ποδοσφαιριστές. Επιτρεπόμενες αλλαγές στον αγώνα (Άρθρο 16,18 και 19 ΚΑΠ)

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αντικατάσταση τόσων ποδοσφαιριστών, όσων προβλέπει το άρθρο 16 του ΚΑΠ.  

Άνοδος – Υποβιβασμός

Α’ Κατηγορία – Β΄ Κατηγορία: Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι περιπτώσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων ανά κατηγορία:

1η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζεται κάποια από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+0) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (13-4=9) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και οι δύο ομάδες που είναι τρίτες σε κάθε ένα από τους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (9+2+2+1=14).

2η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται και οι τρεις από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+3=16) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (16-4=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

3η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται δυο από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+2=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους και οι ομάδες που είναι δεύτερες σε κάθε όμιλο της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (11+1+1+1=14).

4η περίπτωση:  Ο πρωταθλητής μας κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-1+1=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (14-4-=10) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (10+2+2=14).

5η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν υποβιβάζεται κάποια από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+0=14) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (14-4=10) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι δύο πρώτοι από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (10+2+2=14) .

6η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται και οι τρεις από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+3=17) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 5 ομάδες (17-5=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

7η περίπτωση: Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζονται δυο από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+2=16) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (16-4=12) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας (12+1+1=14).

8η περίπτωση:  Ο πρωταθλητής μας δεν κερδίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και υποβιβάζεται μία από τις ομάδες μας που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας (14-0+1=15) τότε από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται 4 ομάδες (15-4=11) και από την Β΄ κατηγορία κερδίζουν την άνοδο οι πρωταθλητές από καθένα από τους δύο ομίλους αυτής της κατηγορίας και οι δύο ομάδες που είναι δεύτερες σε κάθε ένα από τους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας παίζουν αγώνα μπαράζ (11+1+1+1=14).

Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2022 – 2023 οι ομάδες θα είναι (14) στην Α’ Κατηγορία, στην δε Β΄ κατηγορία δεν υπάρχει υποβιβασμός ομάδων.

 

**Η προκήρυξη είναι διαθέσιμη και στη σελίδα της ΕΠΣ Καβάλας (www.epskavalas.gr), στην καρτέλα "ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ" - "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ" - "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ".  

 

Read 1033 times Last modified on Tuesday, 27 July 2021 20:54

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker