http Η ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ τιμά την «Ημέρα της Γυναίκας»
Monday, 08 March 2021 14:50

Η ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ τιμά την «Ημέρα της Γυναίκας»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμώντας τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας αποτίει φόρο τιμής σε όλες τις γυναίκες που μάχονται καθημερινά για την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτές των ανδρών στην κοινωνία και τον αθλητισμό.

Ο αγώνας των γυναικών για σεβασμό, ίσες ευκαιρίες και καταπολέμηση των στερεοτύπων που τις φέρνουν σε υποδεέστερη και πιο αδύναμη θέση έναντι των ανδρών, εν έτει 2021 είναι πιο επίκαιρος και πιο αναγκαίος από ποτέ και οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο πλάι τους και να συνεισφέρουμε σε μία μάχη κατά των διακρίσεων, της εκμετάλλευσης και των αναχρονιστικών προτύπων, μία μάχη για μία πιο δίκαιη κοινωνία. 

Η 8η Μαρτίου δεν αποτελεί μία γιορτή, αλλά μία υπενθύμιση του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε, ενός κόσμου με ίσες ευκαιρίες, σεβασμό της αξιοπρέπειας και της τιμής των γυναικών αλλά και όλων των ανθρώπων, χωρίς διαχωρισμούς, απαγορεύσεις και πατριαρχικά μοτίβα που οδηγούν την κοινωνία μας πολλές δεκαετίες πίσω και σε σκοταδιστικές νοοτροπίες. Η ανάγκη για αναγνώριση των αξιών και των δυνατοτήτων των γυναικών είναι διαχρονική, οφείλει να εκπληρωθεί στο ακέραιο και μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες την κοινωνία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανθρωπότητα γενικότερα.

Στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο το γυναικείο στοιχείο είναι απαραίτητο και γίνονται καθημερινά προσπάθειες και δράσεις για ένταξη του από οποιοδήποτε πόστο, ώστε να διαμορφωθεί και να παγιωθεί στις συνειδήσεις όλων ότι, το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα ανδρικό άθλημα, αλλά ένα άθλημα για όλους τους ανθρώπους, γι' αυτό και είναι το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Οι γυναίκες αγαπούν το ποδόσφαιρο και ήρθε η στιγμή και για το ποδόσφαιρο να δείξει την αγάπη του σε αυτές.

Ο ρόλος της γυναίκας σε κάθε τομέα της κοινωνίας και της ζωής μας δεν πρέπει να είναι συμπληρωματικός, αλλά κυριαρχικός, συνοδευτικός, πρωταγωνιστικός. Μέσα από την έμπρακτη στήριξη όλων μας στο γυναικείο φύλο, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για έναν τέτοιο ρόλο, για μία δίκαιη και πολυφωνική κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ανθρώπους.

Φωτογραφία: uefa.com

 

 

 

Read 394 times Last modified on Monday, 08 March 2021 14:52

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker