http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Γενική συνέλευση με… άρωμα εκλογών!!!
Saturday, 04 July 2020 13:11

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Γενική συνέλευση με… άρωμα εκλογών!!!

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 4/7, στο Ενωσιακό γήπεδο στα Αμισιανά.

Υπήρξε απαρτία από νωρίς και στη διάρκεια της δεν έλειψε η ένταση και οι αντεγκλήσεις κάτι που φανερώνει ότι… μπαίνουμε σε τροχιά εκλογών!!! Το σώμα ψήφισε ομόφωνα τόσο τον διοικητικό όσο και τον οικονομικό απολογισμό του 2019.

Ο μεγάλος προβληματισμός αφορούσε στις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Επίσης, το οικονομικό «αγκάθι», λόγω πανδημίας του κορονοϊού, ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και πολλοί ζήτησαν να μάθουν αν η Ένωση προτίθεται να ενισχύσει τους συλλόγους ή όχι.

Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης ζήτησαν και πήραν τον λόγο μέλη της προηγούμενης διοίκησης της Ένωσης. Στο βήμα ανέβηκαν ο Μπάμπης Ευσταθιάδης, ο Αντώνης Αντωνίου, ο Γιάννης Βαμβακάς που άσκησαν κριτική-κυρίως για την οικονομική διαχείριση- και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Επίσης, ένταση δημιουργήθηκε από δύο μέλη του Δ.Σ. τον Γιώργο Σουφλέρη και τον Τάσο Στεφανίδη όταν αναφέρθηκε το θέμα της πρότασης αναδιάρθρωσης που κατατέθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και αμφότεροι την καταψήφισαν.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνίου ζήτησε την παραίτηση του προέδρου, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου για να σώσει, όπως είπε, κάτι από το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ηρακλή Καβάλας, Κ. Ανδρεάνης, καταφέρθηκε κατά της διοίκησης δηλώνοντας ότι αυτή δεν απαντά στα αιτήματα που υπέβαλλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και δικαστικές μάχες ως συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης αφού αναφέρθηκαν σκληροί χαρακτηρισμοί και ονόματα.

Μ. Παπαδόπουλος: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφού έκανε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω της πανδημίας, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε και αν ξεκινήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στο επαγγελματικό παίζουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που όμως δεν μπορούν να τηρηθούν στο ερασιτεχνικό. Στην Λίγκα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών εμείς όμως δεν μπορούμε. Η ΕΠΟ σε μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο τυπική ξεκινά την μετεγγραφική περίοδο πιο αργά, στις αρχές Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι και η έναρξη των πρωταθλημάτων θα πάει πιο πίσω. Για τον λόγο αυτό θέλαμε λιγότερους αγώνες για τα σωματεία, λιγότερες μετακινήσεις ώστε να τα βοηθήσουμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Ωστόσο, η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για αναδιάρθρωση, σε μια μεταβατική χρονιά, δεν πέρασε αφού χρειαζόταν το ¾ του σώματος του διοικητικού συμβουλίου».

Όσον αφορά στη συμμετοχή μικρών είπε: «Θα κάνουμε συζητήσεις και έρευνα στις επόμενες 15-20 μέρες πριν αποφασίσουμε. Υπάρχει πιθανότητα ο ΑΟΚ να παίξει στη νέα Β΄ Εθνική οπότε θα χρειαστεί τμήμα Κ19. Είναι μια παράμετρος που πρέπει να σκεφτούμε πριν αποφασίσουμε». Θα  σημειώσουμε πως ο Άρης Πηγών έκανε πρόταση για 4 μικρούς ενώ ο Κεραυνός Πέρνης δεν συμφώνησε αφού όπως τόνισε οι 19χρονοι ζητάνε πολλά χρήματα».

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο γηπεδικό, τόνισε ότι δυστυχώς μόνο 3-4 γήπεδα έχουν άδεια για την διεξαγωγή αγώνων και ίσως προκύψει πρόβλημα στην διάρκεια της χρονιάς.

Όσον αφορά στο μητρώο της ΓΓΑ ανέφερε: «Ζητήσαμε παράταση και πιο απλές διαδικασίες για να διευκολυνθούν τα σωματεία. Το μητρώο δεν κλείνει. Δώσαμε στήριξη στα σωματεία για να κάνουν την διαδικασία, με κωδικούς αλλά και επαφές με την Γενική Γραμματεία. Το μητρώο είναι μια ευκαιρία οργάνωσης για όλους. Με αυτό δεν θα κινδυνεύουμε από παραβάσεις». 

Ο Μάνθος Κλεανθίδης, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών, έκανε σύντομο χαιρετισμό και ανέφερε: «Είχαμε μια καλή συνεργασία με τη διοίκηση της Ένωσης. Απευθύνω θερμή παράκληση προς τα σωματεία να προσλάβουν πτυχιούχους προπονητές, γιατί τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά. Ο Σύνδεσμος είναι κοντά στους παράγοντες για ότι αυτοί χρειαστούν».

Ο Σταύρος Μάνταλος, νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας, είπε στον χαιρετισμό του: «Είμαστε οι συνεχιστές μιας προσπάθειας, πάμε ένα βήμα μπροστά ώστε να πάει και η διαιτησία μπροστά. Δεν μπορούμε όμως μόνοι μας. Όλοι πρέπει να είστε κοντά μας. Αν μάθουμε όλοι καλύτερα τότε θα πάμε μπροστά. Όταν οριστικοποιηθεί η έναρξη θα λάβετε προσκλήσεις από την Επιτροπή Διαιτησίας για ενημέρωση».

Ο Γιώργος Πριονίδης, ταμίας της ΕΠΣΚ, έκανε τον οικονομικό απολογισμό για το 2019.

Σε ρόλο «πυροσβέστη» Μηλιάδης και Μέγας

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα, Γιάννης Μηλιάδης, ήταν ένας εκ των… πυροσβεστών της έντασης λέγοντας:«Εμείς ματώνουμε και δεν μας ενδιαφέρουν οι κόντρες. Μας ενδιαφέρουν οι ομάδες μας, πότε θα ξεκινήσουμε, αν θα ξεκινήσουμε ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επικοινωνίας με την Ένωση ώστε να μαθαίνουμε τις εξελίξεις, με Δελτίο Τύπου, με τηλέφωνο, μέσω της σελίδας; Να βρούμε έναν τρόπο. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν θα μπορέσει η Ένωση να μας ενισχύσει και με ποιον τρόπο ή αν δεν μπορέσει. Μην ερχόμαστε εδώ να ακούμε «αηδίες». Μην μας υποτιμάτε. Όποιος έχει κάτι να πει ας έρθει να μας ενημερώσει. Αν υπάρχουν προβλήματα με τα οικονομικά υπάρχουν τα δικαστήρια».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Καβάλας, Αχιλλέας Μέγας, είπε με την σειρά του: «Ξέρετε όλοι ότι οι κάνουλες έχουν κλείσει. Τα έσοδα μας, όπως είναι γνωστό, προέρχονται από την ΕΠΟ και από τα σωματεία. Από την ΕΠΟ έχουμε λαμβάνειν στα χαρτιά, όπως όλες οι Ενώσεις. Πιστέψτε με, αν είχαμε την δυνατότητα, είμαστε οι πρώτοι που θα ενισχύαμε τα σωματεία. Δεχθήκαμε καταγγελία για τα οικονομικά όμως θέλετε να ξέρετε ότι ελέγχθηκαν τα πάντα, όποιος θέλει μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού και να κάνει έλεγχο. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε. Επίσης, στο επόμενο διάστημα θα πάμε στα δικαστήρια για το ποσό που μας αξιώνει ο πρώην υπάλληλος. Οι πρώτοι που θέλουμε να μοιράσουμε χρήματα είμαστε εμείς. Εξαρτόμαστε από της ΕΠΟ και τα σωματεία από εμάς. Ακούμε όλους σας, είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε κατά την διάρκεια της χρονιάς τα αιτήματα όλων και να εξυπηρετήσουμε. Όποιος ζητά κάτι εγγράφως και μπορούμε το κάνουμε. Δεχόμαστε την κριτική αρκεί να είναι καλόπιστη, με στοιχεία. Πρέπει να αφήσουμε στην μπάντα τις αντιθέσεις μας και να συνεργαστούμε για το κοινό καλό».

**Στην Γ.Σ. τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Κατά την είσοδο τους οι εκπρόσωποι των σωματείων πήραν γάντια και μάσκες ενώ υπήρχε και αντισηπτικό.

Read 1108 times Last modified on Monday, 23 November 2020 10:05

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker