http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο, κλήρωση στις 20/8
Sunday, 21 July 2019 15:03

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο, κλήρωση στις 20/8

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΠΣ Καβάλας θα διοργανώσει και φέτος το Κύπελλο Ερασιτεχνών, συγχωνεύοντας το μάλιστα με το Κύπελλο κατηγοριών….  Στους αγώνες θα συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά μας πρωταθλήματα και αυτά της Γ’ εθνικής κατηγορίας όσων προβλέπεται από την προκήρυξη κυπέλλου ερασιτεχνών της  Ε.Π.Ο.

Τα πιο πάνω σωματεία έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι την 12-08-2019 στην Ένωση δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που χορηγείται από την Ε.Π.Σ. Καβάλας και που πρέπει να συνοδεύεται από χρηματικό παράβολο των 100 ευρώ.   Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20/8 και ώρα 7μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης και η πρώτη σέντρα ορίστηκε για τις 30/8. Μια εβδομάδα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το Super Cup στη μνήμη του Βασίλη Ραφτόπουλου μεταξύ του Κυπελλούχου  ΕΠΣ Καβάλας, Αετό Οφρυνίου, και της πρωταθλήτριας της Α΄ κατηγορίας, Δόξας Θεολόγου.

Τρόπος τέλεσης των αγώνων

α) Οι αγώνες της Α’ φάσης Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Καβάλας θα διεξαχθούν σε ομίλους. Η δημιουργία των ομίλων θα έχει ως κριτήριο την κατηγορία και τον όμιλο. Οι αγώνες θα είναι μονοί (νοκ – άουτ) με έδρα  αυτήν που θα βγει από την κλήρωση, μέχρι αναδείξεως του Κυπελλούχου ανά κατηγορία και όμιλο. Στον τελικό αγώνα κάθε ομίλου (Κατηγορίας) θα απονέμονται κύπελλα και μετάλλια στις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες.

β) Οι αγώνες της Β’ φάσης θα συμπεριλαμβάνουν τους πέντε (5) πρώτους τους οποίους θα ονομάζουμε Κυπελλούχους ανά κατηγορία και όμιλο, καθώς και τις ομάδες της Γ’  Εθνικής Κατηγορίας. Η φάση αυτή  θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες (νοκ – άουτ), με έδρα αυτήν που θα βγαίνει κάθε φορά από την κλήρωση (σε κάθε περίπτωση που συμμετέχει σε έναν αγώνα ομάδα Γ’ Κατηγορίας, αυτή θα είναι γηπεδούχος ακόμα και αν στην κλήρωση βγήκε φιλοξενούμενη). Η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί σε διπλούς αγώνες (εντός – εκτός έδρας). Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, εφαρμόζεται η διαδικασία του άρθρου 20, παρ. 16δ του ΚΑΠ.

γ) Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Καβάλας συμμετέχει στο κύπελλο Ελλάδος την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020 -  2021 που διοργανώνει η Ε.Π.Ο, ως προβλέπει με τις εγκυκλίους της αυτής.

δ) Ο τελικός για την ανάδειξη Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ. Καβάλας οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός Ελλάδας Ερασιτεχνών από την Ε.Π.Ο. διεξάγονται σε ουδέτερα γήπεδα που ορίζει κατά την κρίση της η διοργανώτρια.

στ) Κατά την διεξαγωγή των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών οι ποινές των ποδοσφαιριστών, για μεν τα σωματεία που ανήκουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Καβάλας θα κοινοποιούνται στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία, όπως προκύπτουν από τα Φύλλα Αγώνα χωρίς να ελέγχεται προηγούμενο ποινολόγιο (υπεύθυνοι για την εκάστοτε πραγματική ποινή των ποδοσφαιριστών θα είναι τα ενδιαφερόμενα σωματεία για δε τα σωματεία που ανήκουν σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. οι ποινές της φάσης αυτής θα είναι συνέχεια και συνάρτηση του ποινολογίου του πρωταθλήματος.

Πρόγραμμα αγώνων-Ημερομηνία Έναρξης αγώνων

α) Η ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται να διεξαχθεί την 20-08-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ. η δε ημερομηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται η 31-08-2019 ημέρα Σάββατο.

β) Το πρόγραμμα αγώνων καθορίζει την χρονολογία διεξαγωγής κάθε αγώνα, την ώρα που θα αρχίζει, το γήπεδο στο οποίο θα τελείται καθώς και την ομάδα που θα έχει την ιδιότητα της γηπεδούχου.  Η κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

SUPER CUP…

Η αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου θα ανοίγει υποχρεωτικά με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας Α’ Κατηγορίας ομάδας της χρονιάς που έληξε και θα ονομάζεται SUPER CUP «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Έπαθλα…

α) Το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ε.Π.Σ. Καβάλας απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του τελικού μαζί με 20 μετάλλια, αμέσως μετά την λήξη.

β) Στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέμεται επίσης Κύπελλο και 20 μετάλλια.

γ) Στον διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητή καθώς και τους προπονητές των ομάδων απονέμεται από ένα μετάλλιο.

δ) Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη τη νικήτρια ομάδα και δεύτερη αυτήν που ηττήθηκε. Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα πειθαρχούν σ’ αυτήν την υποχρέωση τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.

Read 1014 times Last modified on Sunday, 21 July 2019 15:07

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker