http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ημερίδα, κοπή πίτας και βραβεύσεις στο δήμο Παγγαίου
Wednesday, 13 February 2019 20:51

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ημερίδα, κοπή πίτας και βραβεύσεις στο δήμο Παγγαίου

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 13/2 την 4η και τελευταία εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας, αυτήν για τα σωματεία του δήμου Παγγαίου στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης».

Στην διάρκεια της έγιναν βραβεύσεις τριών προσώπων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τα σωματεία που υπηρέτησαν και στο τέλος ο καρδιολόγος κ. Ηλίας Στιμπίρης ανέλυσε το θέμα: «Η σπουδαιότητα έκδοσης ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε στον σύντομο χαιρετισμό του τον δήμο Παγγαίου για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου «Φρίξος Παπαχρηστίδης», τον Νίκο Λαμπίδη για την βασιλόπιτα και τα πιτάκια και αλλά και τον Μένιο Μαστορή για την προσφορά νερών και αναψυκτικών.

Παρόντα στην εκδήλωση ήταν 11 από τα 19 σωματεία του Δήμου Παγγαίου, με κάποια όμως που απουσίαζαν να είναι δικαιολογημένα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος και τον άδικο χαμό ενός 25χρονου στο  Ελαιοχώρι. Μάλιστα κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγής στο τέλος της βραδιάς.  Το τυχερό φλουρί ήταν στο πιτάκι του Μ.Α. Ορφανίου που θα πάρει και δύο μπάλες ποδοσφαίρου.

Οι βραβεύσεις

Ο Αλέξανδρος Γάκης ήταν ποδοσφαιριστής στην σπουδαία ομάδα του Φρίξου Πλατανοτόπου, με πρόεδρο τον κ. Γαλετσίδη. Στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στον ιστορικό σύλλογο με αξιοζήλευτη παρουσία στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας. Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Παγγαίου Κώστας Γάκης.

Ο Γιώργος Ρηνώτας ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου με την φανέλα του Οφρυνίου και έχει επίσης θητεία στον Ορφέα Ελευθερούπολης. Ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Οφρυνίου, με αγάπη και πάθος, με πολλές συγκινήσεις στην πολυετή θητεία του. Απουσίαζε λόγω γρίπης και την πλακέτα παρέλαβε ο υπεύθυνος τύπου του Αετού Οφρυνίου, Σάκης Μήτρακας ευχαριστώντας εκ μέρους του γνωστού παράγοντα. Την απονομή έκανε ο Γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Καβάλα, Χρήστος Παρασκευάς.

Τελευταίος της σειράς ήταν ο Κώστας Κουτσικάρης, που πρόσφερε διοικητικά στον Α.Σ. Παγγαίο  για πάνω από μια δεκαετία. Πρωτοασχολήθηκε το 2001 όταν έγινε η προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού μας από τη θέση του αντιπροέδρου στην οποία έμεινε μέχρι το 2004. Συμμετείχε, στη συνέχεια, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου με πρόεδρο τον Τηλέμαχο Καζαντζίδη και μετά τον πρόωρο και άδικο θάνατό του ανέλαβε καθήκοντα προέδρου όμως έμεινε μέχρι και το 2011. Επί των ημερών του ο Α.Σ. ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία και παράλληλα λειτουργούσε η ακαδημία με τέσσερα τμήματα, με συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά. Μάλιστα, οι έφηβοι κατέκτησαν το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ένωσης.  Την απονομή έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, κ. Ηλιάδης.

Έκδοση ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή

Το τελευταίο κομμάτι της βραδιάς ήταν η ημερίδα με τίτλο «Η σπουδαιότητα έκδοσης ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή» και ομιλητής ο γνωστός καρδιολόγος Ηλίας Στιμπίρης.

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της έκδοσης κάρτας υγείας που είναι υποχρέωση του ποδοσφαιριστή και όχι του σωματείου. Για την έκδοση της εκτός από τα ατομικά στοιχεία του αθλητή ο γιατρός ζητά το ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, γίνεται κλινική εξέταση του και το  βασικότερο είναι το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Το συνηθέστερο σύμπτωμα είναι η στηθάγχη. Οι αθλητές, όπως σημείωσε ο κ. Στιμπίρης,  πρέπει να είναι ειλικρινείς με τον γιατρό, να μην φοβούνται να πουν όλη την αλήθεια για το ατομική και οικογενειακό ιστορικό αφού τους καλύπτει το ιατρικό απόρρητο. Η κλινική εξέταση δίνει μια πρώτη εικόνα και το σημαντικότερο είναι το καρδιογράφημα.

Όπως σημείωσε ο γνωστός καρδιολόγος: «Έχω εξετάσει πολλά παιδιά της περιοχής και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που έστειλα για περαιτέρω εξετάσεις. Στόχος μας με την εξέταση και την έκδοση της κάρτας  υγείας δεν είναι ο αποκλεισμός ατόμων από τον αθλητισμό αλλά οι συμβουλές αυτές που θα τον οδηγήσουν σε είδος άθλησης που δεν θα τον θέτει σε κίνδυνο».

Read 1345 times Last modified on Wednesday, 13 February 2019 20:55

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker