http Ένα διήμερο (24-25/5) γεμάτο μπάσκετ στην Πλατεία Ελευθερίας
Monday, 23 May 2022 14:56

Ένα διήμερο (24-25/5) γεμάτο μπάσκετ στην Πλατεία Ελευθερίας

Written by 

Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3 στην πλατεία Ελευθερίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, διοργανώνεται στην Καβάλα, στις 24 και 25 Μαΐου 2022.

Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν με την αρωγή του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, αφορούν σε όλες τις ηλικίες, θα φιλοξενηθούν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, θα αρχίζουν στις 3:30 το απόγευμα και θα διαρκούν μέχρι το βράδυ.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, και της υλοποίησης η Εταιρεία GNN STREETBALL.

Ήδη δήλωσαν συμμετοχή 40 ομάδες των 4 ατόμων, όμως και όσοι άλλοι θέλουν θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση την Τρίτη (24/5), πριν την έναρξη των αγώνων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαΐου δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκη Αγγελίδη, και τους συνεργάτες των διοργανωτών Φάνη Κωφίδη και Μιχάλη Δίπλαρο, και την εκπρόσωπο της ΕΟΚ, Τότα Γκολφινοπούλου.

Ο κ. Μουμτσάκης τόνισε ότι «ο Δήμος Καβάλας είναι παρών σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται από οποιονδήποτε φορέα, πόσο μάλλον, σε μια αθλητική δραστηριότητα, στην οποία δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι συνδημότες μας, ακόμη κι οι επισκέπτες της Καβάλας. Για τους αθλητές είναι μια ευκαιρία για να αναδειχθούν, όμως, ίσως μεγαλύτερη αξία έχει το γεγονός ότι δίνεται μια ευκαιρία και για τους υπόλοιπους πολίτες για άθληση και ψυχαγωγία, κάτι που όλοι μας το έχουμε ανάγκη, ιδίως μετά τα 2 χρόνια της πανδημίας».

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι «απώτερος στόχος της διοργάνωσης είναι να έρθουν όλοι οι λάτρεις και φίλοι του μπάσκετ σε επαφή με το 3×3, καθώς και να δοθεί σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης, η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και να απολαύσουν τη μαγεία ενός σύγχρονου αθλήματος πόλης. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που ενδυναμώνουν τον μαζικό αθλητισμό και στηρίζει μια διοργάνωση που φέρνει το νέο Ολυμπιακό άθλημα του 3×3 σε πρώτο πλάνο, επενδύει στην ανάπτυξη και προβολή του και παράλληλα ενεργοποιεί την ανάγκη του κόσμου για νέες ευκαιρίες άθλησης και ψυχαγωγίας».

Ο κ. Κωφίδης επισήμανε ότι το Τουρνουά έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και μπορεί να οδηγήσει παίκτες και ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάλεσε όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ, να συμμετάσχουν ως θεατές για να εμψυχώσουν τους παίκτες και «να απολαύσουν κάτι μοναδικό».

Η κ. Γκολφινοπούλου μίλησε για τη διεξαγωγή ενός σύγχρονου αθλήματος, που από τις γειτονιές έφτασε στα Ολυμπιακά αγωνιστικά παρκέ. Εξήγησε, δε, ότι το εν λόγω άθλημα έχει δικούς του κανόνες, που δεν είναι ίδιοι με αυτούς του κλασσικού μπάσκετ.

Σημειώνεται ότι οι αγώνες θα γίνουν επί ειδικών μεταφερόμενων γηπέδων, τα οποία πληρούν τις επίσημες προδιαγραφές της FIBA και διαθέτουν την κατάλληλη προστατευτική Υποδομή.

Δελτίο Τύπου

Read 3249 times Last modified on Monday, 23 May 2022 14:58

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker