Print this page
Friday, 19 March 2021 15:47

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ: «Να επιτραπεί η λειτουργία κάποιων πρωταθλημάτων»

Written by 
Rating :
(0 votes)

Για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες για το κλείσιμο του αθλητισμού. 

Μιλώντας στον «Αθήνα 984» ανέφερε πως πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων: «Η απαγόρευση είναι λανθασμένη, πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων. Στον οργανωμένο αθλητισμό εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Ανέφερε μάλιστα πως προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στο υπουργείο και τους λοιμωξιολόγους καθώς, ή δεν διάβασαν σωστά ή δεν διάβασαν καθόλου, τα στοιχεία από τα τεστ που διενεργούνται στους αθλητές: «Στα μέλη της επιτροπής δίνονται τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες λίστες όλων των αθλημάτων και των ομοσπονδιών από τα τεστ που διενεργούνται. Σε 2.500 χιλιάδες τεστ ένα ποσοστό μόλις 0,3 με 0,4 βρίσκονται θετικοί. Οι λοιμωξιολόγοι  όμως δεν είχαν διαβάσει τα στοιχεία σωστά ή δεν τα είχαν διαβάσει καθόλου».

Ξεκαθάρισε επίσης, πως «αν δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο ώριμα πρέπει εκ των πραγμάτων να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων».

**Πηγή: basketa.gr 

Read 648 times Last modified on Friday, 19 March 2021 15:49

Related items

eXTReMe Tracker