http ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά στο Δήμο Παγγαίου
Sunday, 23 January 2022 16:40

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά στο Δήμο Παγγαίου

Written by 

Με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να φεύγουν με τη χαρά των δυνατών αγωνιστικών τεστ σε πολύ καλές συνθήκες πέρασε  στην ιστορία το αναπτυξιακό τουρνουά της Καβάλας και δη του Δήμου Παγγαίου.

Το 1ο για το 2022 και παράλληλα το 3ο στην περίοδο 2021-2022, που πρώτη φορά στα χρονικά φιλοξενήθηκε στο γραφικό δημοτικό διαμέρισμα της Γεωργιανής και άφησε όμορφες εντυπώσεις. Με τις καιρικές συνθήκες να μη χαλάνε τελικά και το τοπίο στις παρυφές του όρους Παγγαίου να δημιουργεί από μόνο του πολύ ευχάριστη διάθεση, 92 αθλητές και αθλήτριες από 23 σωματεία της χώρας ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και πήραν το ζεστό χειροκρότημα από τα μέλη των αποστολών.

Τέσσερις τελικοί κρίθηκαν στα πέντε σετ και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Οι αγώνες διοργανώθηκαν επιτυχώς από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ σε συνεργασία με τον ΑΣΕΑ Καβάλας και τον δήμο Παγγαίου κι έγιναν με απόλυτη συνέπεια στα μέτρα προστασίας από την πανδημία covid-19. Τα χρυσά μετάλλια πήραν ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου στις νεάνιδες, ο Γιάννης Αναστασιάδης στους παίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις κορασίδες, ο Γιάννης Κιοσελόγλου στους παμπαίδες, η Χριστίνα Τζενίδη στις παγκορασίδες και ο Νικόλαος Αλεξίδης στους μίνι παμπαίδες.

Το όπεν έγινε σε 10 αγωνιστικά τραπέζια και είχε δράση συνολικά περίπου 16 ωρών. Σε σχέση με τις τελικές δηλώσεις συμμετοχής υπήρξαν πέντε απουσίες της τελευταίες στιγμής.

Στον τελικό των εφήβων αναμετρήθηκαν δύο αθλητές του ΑΣΕΑ Καβάλας κι έδωσαν υπέροχη «παράσταση». Ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές με αντίπαλο τον αμυντικό Διονύση Τιμαμόπουλο, όμως στο τέλος πανηγύρισε την πρωτιά με 3-2 (5-11, 11-6, 11-13, 15-13, 11-6). Στα πέντε σετ πήγε ο «μικρός» τελικός, όπου ο Αθανάσιος Τζενίδης ξεπέρασε τον Κώστα Φραγκάκη.

Στις νεάνιδες έγινε η κυριότερη έκπληξη των αγώνων. Με σπουδαία εμφάνιση η Θεσσαλονικιά Στέλλα Τζαρίδου, νούμερο 2 της κατηγορίας, νίκησε στον τελικό με 3-2 σετ το 1ο φαβορί Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η οποία είναι αθλήτρια της εθνικής ομάδας γυναικών και προερχόταν από συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά WTTFeederτης Γερμανίας. Η εξέλιξη 4-11, 11-8, 9-11, 11-9 και 11-8.

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός των παίδων, όπου συναντήθηκαν οι συμπαίκτες στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννης Αναστασιάδης και Γιάννη Κούτρα. Ο Θεσσαλονικιός Αναστασιάδης (2ο φαβορί) έπαιξε τον 3η συνεχόμενο τελικό στα φετινά αναπτυξιακά και πρώτη φορά πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο. Ο Λουτρακιώτης φιναλίστ (νούμερο 3 και στα ημιτελικά είχε νικήσει το 1ο φαβορί, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου) ισοφάρισε δύο φορές και κάμφθηκε στην παράταση του 5ου σετ σε σπουδαίο αγώνα (12-10, 9-11, 11-6, 7-11, 12-10).

Στις κορασίδες επικράτησε το 1ο φαβορί. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή από τον τοπικό ΑΣΕΑ, που φέτος φορά τη φανέλα της ΧΑΝΘ, έχασε το 1ο σετ από τη Μαριάννα Κρεάνγκα (Νο 4), αλλά μετά ήταν πολύ σταθερή και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (10-12, 11-6, 11-6, 11-8).

Στους παμπαίδες κυριάρχησε άλλη μια φορά ο Γιάννης Κιοσελόγλου. Ο αθλητής από το Λουτράκι (νούμερο 11 φαβορί) επιβλήθηκε στον τελικό του Κωνσταντίνου Αλεξούδη (Νο 2) με 3-0 σετ (11-6, 11-5, 11-4). Στα πέντε σετ και ανάμεσα σε αδέρφια κρίθηκε η 3η θέση. Ο Σπύρος Φουσέκης έκαμψε με 3-2 τον αδερφό του Αναστάσιο.

Στις παγκορασίδες πρώτευσε το νούμερο 1 της κατηγορίας, η Χριστίνα Τζενίδη. Η αριστερόχειρας της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης κατέβαλλε στον τελικό με 3-0 σετ την Εβρίτισσα Άννα Μήτκα, που επίσης αγωνίζεται στη ΧΑΝΘ (11-1, 11-6, 11-5).

Με συναρπαστικό τρόπο κρίθηκαν οι πρώτες θέσεις στους μίνι παμπαίδες, τους… μπόμπιρες έως 9 ετών. Νικητής αναδείχτηκε ο Νικόλαος Αλεξίδης επικρατώντας του Αλέξανδρου Θεοδωρίδη με 3-2 σετ (11-8, 10-12, 11-5, 7-11, 11-6).

Πέρα από την προβολή του γεγονότος σε όλη την βδομάδα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο γυμναστήριο βρέθηκε το Σάββατο τηλεοπτικό συνεργείο από το ΕΝΑ Channel της Καβάλας. Πήρε πολλά πλάνα από τους αγώνες, όπως και δηλώσεις από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Παγγαίου Χρήστο Μποσμπότη, από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Γεωργιανής Βαγγέλη Σαραντούδη, από τον προπονητή του ΑΣΕΑ Καβάλας Γιάννη Σταύρου, από τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ στη Βόρεια Ελλάδα και πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροποής της ομοσπονδίας Σωκράτη Παπασάβογλου, αλλά και από τον θρύλο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Καλλίνικο Κρεάνγκα, ο οποίος συνόδευσε την κόρη του Μαριάννα σ’ ένα ακόμα αναπτυξιακό πρωτάθλημα εκτός Αττικής.

Τσουχτερό ήταν το κρύο αυτές τις ημέρες στην Καβάλα και τις γύρω περιοχές με βαθμούς λίγο πάνω-λίγο κάτω από το 0, όμως στο γυμναστήριο της Γεωργιανής (στα 260 μέτρα υψόμετρο, στο όρος Παγγαίο) οι θερμοκρασίες ήταν ιδανικές για αγωνιζόμενους και επισκέπτες. Πέρα από ανθρώπους του τοπικού σωματείου και της ομοσπονδίας βοήθησαν φυσικά στην οργάνωση και εθελοντές, ενώ ο δήμος Παγγαίου εξασφάλισε και δωράκια για τους συμμετέχοντες στο τουρνουά. Πρόσφερε από ένα σακουλάκι με κρουασάν και μπουκαλάκι νερό, αλλά και αναμνηστικά μπλουζάκια των αγώνων σε μπλε και κίτρινο χρώμα. Στο γυμναστήριο λειτούργησε κυλικείο. Στην είσοδο γινόταν ο απαραίτητος έλεγχος με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα κύλησε χωρίς προβλήματα.

Οι νικητές και νικήτριες σε κάθε κατηγορία: 

ΕΦΗΒΟΙ

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Διονύσης Τιμαμόπουλος (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Αθανάσιος Τζενίδης (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

4. Κωνσταντίνος Φραγκάκης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

1. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσσαλονίκης)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμών Σαλαμίνας)

3. Φωτεινή Δημητριάδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

4. Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γιώργος Κοσμάς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Μαριάννα Κρεάνγκα (ΓΣ Άρης Βούλας)

3. Γεωργία Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)

4. Γεωργία Γιάγκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

3. Σπύρος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

4. Αναστάσιος Φουσέκης (ΑΟ Διογένης Πάτρας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Άννα Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Παρασκευή Σπανού (ΟΕΑ Φλώρινας)

4. Άννα Χριστακάκη (ΑΣ Ξάνθης Ζευς)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Νικόλαος Αλεξίδης (ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης)

2. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (ΑΠΣ Ναύαρχος Βότση)

3. Χρήστος Τσακαλίδης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

4. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης (ΑΣΕΑ Καβάλας)

**Πηγή: Httf.gr

**Φωτο: Τάσος Πατσίδης

Read 270 times Last modified on Sunday, 23 January 2022 16:51

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker