http ΟΘΑΚ: Υποψήφιος για μια θέση στη νέα Ε.Ε. της ΚΟΕ ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου
Saturday, 20 March 2021 15:46

ΟΘΑΚ: Υποψήφιος για μια θέση στη νέα Ε.Ε. της ΚΟΕ ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου

Written by 

Ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΘΑ Καβάλας από το 2014 και μέλος της αθλητικής αλιείας του Ομίλου τα τελευταία 16 χρόνια, είναι υποψήφιος στις εκλογές της Κ.Ο.Ε. με το συνδυασμό «Κολυμπάμε Μαζί» και υποψήφιο πρόεδρο τον Κυριάκο Γιαννόπουλο.    

Στόχος τους είναι να φύγει… το παλιό, να υπάρξει ανανέωση προσώπων αλλά και ιδεών στην Ομοσπονδία. Να υπάρξει διεύρυνση της βάσης όλων των αθλημάτων του Υγρού Στίβου με την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων αθλητών-τριών, με σειρά από προωθητικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία, τηλεόραση, ραδιόφωνο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Να θεσμοθετηθούν νέα προγράμματα «Μαθαίνω Κολύμπι» για παιδιά και ενήλικες όπως και η  «Εθνική Σχολή Κολύμβησης» ΚΟΕ, με υποχρεωτική ανάρτηση “ειδικού σήματος” σε είσοδο χώρων όπου διδάσκεται κολύμβηση με τήρηση προδιαγραφών ασφαλείας και υγιεινής & πρωτόκολλων COVID-19, και τεχνική καθοδήγηση εξειδικευμένων δασκάλων κολύμβησης. Να καθιερωθεί το Ετήσιο Τεχνικό και Διοικητικό Συνέδριο Αθλημάτων Υγρού Στίβου σε διαφορετική κάθε χρόνο έδρα. Στόχος του θα είναι ο απολογισμός της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου και προγραμματισμός της επόμενης. Στην διάρκεια του θα βραβεύονται διακριθέντα σωματεία, Αθλητές και Προπονητές και Σωματεία που συνέβαλλαν στις επιτυχίες.

Στόχος του συνδυασμού «Κολυμπάμε Μαζί» είναι να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα των αθλημάτων Υγρού Στίβου και να επιδιωχθεί η αύξηση πόρων που θα συμβάλλει στην υποστήριξη της εξέλιξης των αθλητών και αθλητριών. Θα επιδιωχθεί η διοργάνωση Διεθνών και Εθνικών γεγονότων των αθλημάτων Υγρού στίβου σε όλη την επικράτεια, με την καθιέρωση και νέων αγώνων που θα προσελκύσουν ταλαντούχους αθλητές-τριες.

Να εμπλουτιστεί η τεχνογνωσία των διοικητικών στελεχών των σωματείων, να επιμορφώνεται διαρκώς το προπονητικό δυναμικό, καθώς και οι κριτές, διαιτητές όλων των αθλημάτων του Υγρού Στίβου.

Να θεσμοθετηθούν επιμέρους Τεχνικές Επιτροπές Αθλημάτων σε πρότυπο FINA, LEN. Να συσταθούν  Επιτροπές Εγκαταστάσεων, Μάρκετιγκ, Αθλητών, Προπονητών, Μάστερ, Οικονομικών, Ιατρική, Εορτασμού 100 χρόνων ΕΚΟΦ-ΚΟΕ.

Να γίνει αναβάθμιση του ρόλου των Περιφερειακών Επιτροπών με στόχο να επιτευχθεί διοικητική αποκέντρωση με ουσιαστικές και όχι εικονικές αρμοδιότητες, υποστηρίζοντας την παραγωγικότητα σε όλες τις Περιφέρειες και τα αντίστοιχα Σωματεία μέλη τους.

Να γίνει εξορθολογισμός κόστους συμμετοχής ομάδων/αθλητών ανά άθλημα με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια και ανάγκη πολλαπλών μετακινήσεων από και προς τον τόπο διεξαγωγής αγώνων και διαμονής των αθλητών/ομάδων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ΟΘΑ Καβάλας έχει την δική του παράδοση στο Δ.Σ. της ΚΟΕ με το μέλος του Ομίλου και πρώην πρόεδρο Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, είναι επιτελικό στέλεχος των Ολυμπιακών αγώνων με διεθνή διαπιστευτήρια και ως διοικητικός παράγοντας μετρά την επιτυχημένη του θητεία στα Αραβικά Εμιράτα. Η ενασχόληση του με την ΚΟΕ στο οργανωτικό κομμάτι είναι απροσδόκητο δώρο για την ελληνική κολύμβηση και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΟΘΑΚ τάχθηκε στο πλευρό του. Αντίπαλος τουθα είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, που έχει στο πλευρό τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Οι εκλογές της ΚΟΕ θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή 28/3.

Read 836 times Last modified on Monday, 22 March 2021 05:56

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker