http ΡΑΛΛΥ: Νέος αγώνας, νέα πρόκληση για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!
Thursday, 15 October 2020 10:26

ΡΑΛΛΥ: Νέος αγώνας, νέα πρόκληση για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!

Written by 

Στο Ολυμπιακό Ράλλυ, τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος θα αγωνιστεί το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Έπειτα από μια πενταετία συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του WRC Trophy το 2017, ο οδηγός που διαμένει στο Λουξεμβούργο αποφάσισε να ακολουθήσει φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος, έναν θεσμό που απαρτίζεται από τέσσερις αγώνες.

Η αρχή έγινε από το Ράλλυ Start Line τον Ιούλιο, αγώνα όπου ο Σερδερίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ στο επεισοδιακό Ράλλυ Φθιώτιδος τα κλαταρίσματα δεν του επέτρεψαν να τερματίσει ψηλότερα από την όγδοη θέση. Το Ολυμπιακό Ράλλυ θα αποτελέσει μια νέα πρόκληση για τον οδηγό, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ηλείας: «Μην έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν στο Ολυμπιακό Ράλλυ, παρακολούθησα αρκετά incar, ώστε να έχω μια αίσθηση των διαδρομών του αγώνα. Διαπίστωσα ότι οι ειδικές ως επί το πλείστον είναι στενές, ωστόσο κάποια σημεία μου θύμισαν τις ειδικές του Φθιώτιδος.», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Από το βίντεο, η Φολόη μοιάζει με τις διαδρομές του Ράλλυ Πολωνίας, όπου είχα αγωνιστεί τρεις φορές στο παρελθόν. Σίγουρα από τα onboard δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά. Θα πραγματοποιήσουμε τις καθιερωμένες πριν τον αγώνα, αναγνωρίσεις και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση!»

Έχοντας να αντιμετωπίσει συνδυασμούς, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο αγώνα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης φάνηκε προσγειωμένος αναφορικά με το στόχο του στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος: «Ο θεσμός φέτος είναι αρκετά αναβαθμισμένος και το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο στον Πύργο, καθ’ ότι είναι η πρώτη μας συμμετοχή εκεί. Οι αντίπαλοί μας έχουν εμπειρία από αυτό τον αγώνα, σε αντίθεση με εμάς, οπότε θα είμαι ευχαριστημένος με μια θέση στο βάθρο», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, συνεχίζοντας «Προσωπικά, ο στόχος στο φετινό πρωτάθλημα είναι να βελτιώνομαι οδηγικά αγώνα με τον αγώνα και να έχω μια πολύ καλή αίσθηση με το SkodaFabiaRally2 Evo». 

Το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ έχει ως επίκεντρο τον Πύργο και περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, 2 επαναλαμβανόμενες, συνολικού μήκους 83 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ολυμπιακό Ράλλυ μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/SerderidisJourdan/

Δελτίο Τύπου

Read 614 times Last modified on Thursday, 15 October 2020 10:28

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker