http ΡΑΦΑΕΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Είμαι ευτυχισμένη για την υποτροφία στο γαλλικό κολέγιο IDEF»
Monday, 18 November 2019 20:35

ΡΑΦΑΕΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ: «Είμαι ευτυχισμένη για την υποτροφία στο γαλλικό κολέγιο IDEF»

Written by 

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένη είναι η αθλήτρια του Α.Ο. Ορμή, Ραφαέλα Αραμπατζή, για την αθλητική υποτροφία που κέρδισε στο γαλλικό κολέγιο IDEF  και μέσω αυτής θα μπορέσει να κάνει το όνειρο της, να σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ, πραγματικότητα. Η νεαρή αθλήτρια μας μίλησε για την… περίεργη χρονιά που είχε υπέροχο φινάλε, χαμογελαστή αλλά και ιδιαίτερα ευδιάθετη.

Αρχικά μας μίλησε για τα συναισθήματα της μετά την ήττα και αποκλεισμό από την επόμενη φάση στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στη Σόφια της Βουλγαρίας: «Μετά το Πανευρωπαϊκό ήμουν απογοητευμένη γιατί δεν ανταμείφθηκε η προσπάθεια μου. Στόχος μου ήταν να μπω στην τριάδα ώστε ένα πάρω τα μόρια για το Πανεπιστήμιο, έκανα πολύ καλό παιχνίδι όμως έχασα από καθαρή αδικία. Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ, δεν μπορούσα να κατανοήσω την αδικία. Αναρωτιόμουν πώς κάποιος τόσο εύκολα μπορεί να στερήσει μια επιτυχία από κάποιο νέο αθλητή. Ευτυχώς είχα την οικογένεια μου στο πλευρό μου και με βοήθησε ψυχολογικά».

Για την υποτροφία στο γαλλικό κολέγιο IDEF; «Μετά την αποτυχία στην Σόφια ο πατέρας μου μου είπε να μην στεναχωριέμαι και πως ο Θεός κάτι άλλο ετοιμάζει για μένα. Είχε δίκιο τελικά αφού ήρθε η αθλητική υποτροφία στο Γαλλικό κολέγιο IDEF και θα μπορέσω από την επόμενη χρονιά να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να σπουδάσω στα ΤΕΦΑΑ. Το κολέγιο αυτό βρίσκεται στην Αθήνα και παράρτημα αυτού στη Θεσσαλονίκη, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να παρακολουθήσω τα μαθήματά του εντός συνόρων. Θα μπορέσω μετά την λήξη της φοίτησής μου να αναγνωρίσω το δίπλωμα μου όπως ορίζει η Ελληνική νομοθεσία . Είναι ουσιαστικά ακριβώς οι ίδιες σπουδές με αυτές των Ελληνικών πανεπιστημίων. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί βλέπω πως θα μπορέσω να κυνηγήσω το όνειρό μου. Είναι μια αθλητική υποτροφία και αναγνώριση των διακρίσεων μου στο χώρο της πυγμαχίας. Το λυπηρό βέβαια είναι ότι αυτή η αναγνώριση έρχεται από μία ξένη χώρα και όχι από την Ελλάδα μας, που για αυτήν αγωνιστήκαμε, παλέψαμε και αναδείξαμε σε παγκόσμια εμβέλεια».

Έχεις λοιπόν έναν περίπου χρόνο μπροστά σου. Τι έχεις κατά νου; Η Ραφαέλα μας είπε σχετικά: «Έχω ελεύθερο χρόνο αφού  τελείωσα το σχολείο και πάω σε φροντιστήριο αγγλικής γλώσσας. Έχω χρόνο για καφέ και εξόδους όμως οι φίλοι μου έχουν φύγει για σπουδές οπότε περιμένω να τους δω στις γιορτές. Κάνω παράλληλα προπονήσεις και βοηθάω και τον πατέρα μου σε προπόνηση των μικρότερων τμημάτων».

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; «Θα ήθελα μετά το τέλος των σπουδών μου να προχωρήσω λίγο παρακάτω και να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή και κινησιολογία. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω. Δεν σκέφτομαι κάτι προς το παρόν. Η περιπέτεια μου στην Σόφια μου έδωσε ένα καλό μάθημα, ότι δεν πρέπει να αφήνεις περιθώρια σε κανέναν να σε αμφισβητήσει, πρέπει να κάνεις ξεκάθαρες τις προθέσεις σου».

Κλείνοντας η Ραφαέλα Αραμπατζή ευχαρίστησε την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, τον Δήμο Παγγαίου, τον πρόεδρο του Α.Ο. Ορμή κ. Βεργόπουλο, τον προπονητή μου αλλά και τους συναθλητές μου για την στήριξη. Επίσης, την εταιρεία «ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ» για την χορηγία αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου που κάνει καταπληκτική δουλειά και με βοήθησε με αποθεραπεία τραυματισμών. 

Read 924 times Last modified on Tuesday, 19 November 2019 13:51

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker