http 2ος ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Στις 24/3 τρέχουμε και τιμούμε την μνήμη του Φρίξου Παπαχρηστίδη
Wednesday, 13 March 2019 14:21

2ος ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Στις 24/3 τρέχουμε και τιμούμε την μνήμη του Φρίξου Παπαχρηστίδη

Written by 

Έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 13/3, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, η παρουσίαση του αγώνα «2ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στην Ελευθερούπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019». Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο ΟΚΑ Καβάλας. 

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, πήρε πρώτος τον λόγο και είπε για την διοργάνωση: «Πέρυσι ξεκινήσαμε δειλά-δειλά και φέτος θέλουμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σε συμμετοχές. Με τον 2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο τιμούμε την μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Φρίξου Παπαχρηστίδη, μια ελάχιστη τιμή μετά από όλα όσα έχει προσφέρει. Είχαμε την τιμή να συναντηθούμε, μετά από χρόνια ψυχρότητας με τον γιο του Φρίξου Παπαχρηστίδη, τον Βασίλη Παπαχρηστίδη, στην εκδήλωση που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο όπου λάβαμε τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης αθλητισμού για το 2019. Ήρθαμε κοντά και τον προσκαλέσαμε να μας τιμήσει με την παρουσία του στον 2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο. Υψηλός καλεσμένος στον αγώνα θα είναι και ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης Αντονί, Ζαν Υβ Σενάν, πόλης με την οποία έχουμε αδελφοποιηθεί και έχουμε θέσει ως στόχο την διεύρυνση των μεταξύ μας σχέσεων. Αποστολή από την Γαλλική πόλη Αντονί θα φιλοξενηθεί στο δήμο μας για πέντε μέρες και θα παραβρεθεί στον 2ο Παπαχρηστίδειο Δρόμο, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου και θα επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις αφού το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε σε αυτές παιδιά από την γαλλική πόλη, παιδιά που θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για το δήμο μας». 

Στη συνέχεια ο κ. Μποσμπότης ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον ΟΚΑ Καβάλας και ιδιαίτερα την πρόεδρο αυτού Κατερίνα Δράκου, τους προπονητές του Ομίλου αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης  για τη συνεργασία. 

Η Κατερίνα Δράκου, πρόεδρος του ΟΚΑ Καβάλας, είπε με τη σειρά της: «Ο 2ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος είναι ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο Παγγαίου, αναβαθμισμένο και σε συμμετοχές αλλά και σαν ποιότητα διοργάνωσης. Ο Δήμος Παγγαίου κάνει τεράστια προσπάθεια στον τομέα του αθλητισμού και για μας του κλασσικού αθλητισμού είναι σπουδαίο το γεγονός ότι φτιάχτηκε το πρώτο κομμάτι του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης και όπως γνωρίζουμε θα ολοκληρωθεί μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Εμείς, ως ΟΚΑΚ, υποσχεθήκαμε πρωταθλητές και τους φέραμε. Αν το ταρτάν ολοκληρωθεί θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ελευθερούπολη».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο τεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης: «Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι του αγώνα αλλάζουμε το σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Αυτή θα γίνει από τον περίβολο του Αγίου Νικολάου και οι δρομείς θα τρέξουν ένα μεγάλο κομμάτι του αστικού ιστού της πόλης, θα περάσουν από στενά και δρομάκια που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και όμορφα. Παράλληλα με τον αγώνα 5 χιλιομέτρων, θα γίνει και ένας μικρότερος αγώνας 1000 μέτρων για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και γυμνασίων. Ήδη έχουμε κάποιες συμμετοχές και αναμένουμε κοσμοσυρροή από δρομείς της περιοχής και των γύρω πόλεων. Καλούμε τους πολίτες της Ελευθερούπολης αλλά και όλους τους δημότες του Δήμου Παγγαίου να αγκαλιάσουν την εκδήλωση.  Είναι μια εύκολη διαδρομή, μια ωραία βόλτα για μικρούς και μεγάλους. Μπορεί κάποιος να τρέξει ή και να περπατήσει στα όμορφα σοκάκια. Καλούμε τους μαθητές και μαθήτριες, τους πολίτες να συμμετέχουν και να μετατρέψουμε την διοργάνωση σε μια γιορτή αθλητισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019. Ο Δήμος Παγγαίου κατέχει επάξια τον τίτλο και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός».

Ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου, κ. Μποσμπότης, απηύθυνε το δικό του κάλεσμα: «Στόχος του Δήμου Παγγαίου, και αυτό που θέλουμε να προβάλουμε μέσω της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, είναι ο αθλητισμός για όλους. Να έρθουν όλοι να τρέξουν ή και να περπατήσουν».

 

Read 1223 times Last modified on Wednesday, 13 March 2019 14:32

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker