http A.O. ΟΡΜΗ: Ένα ασημένιο και τρία χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών-γυναικών
Wednesday, 18 December 2013 14:29

A.O. ΟΡΜΗ: Ένα ασημένιο και τρία χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών-γυναικών

Written by 

Ο Α.Ο. Ορμή είχε αρχικό στόχο την αξιοπρεπή εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Α’- γυναικών που συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Ελευθερούπολης αλλά οι αθλητές-τριες του υπερέβαλαν εαυτό και τέσσερις εξ αυτών ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 60 κιλά, ο Ζήσης Λάπας ήταν 3ος στα 75 κιλά, ο Παναγιώτης Ματσάγκος ήταν 3ος στα 60 κιλά και η Χριστίνα Καζέπη 3η στα 60κ. Ήταν άτυχη στη κλήρωση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Λία Κάλφα καθώς από τον πρώτο της αγώνα έπαιξε με τη Πρωταθλήτρια Ελλάδας, μέλος της Εθνικής και προολυμπιακής ομάδας. Ο Χρήστος Μοσχόπουλος, η Χριστίνα Δουλγέρη και η Διαμαντούλα Παπαδοπούλου πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση που ήταν και ο αρχικός τους στόχος.

Ο προπονητής του ΑΟ Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής, έκανε σε συνάντηση που είχαμε το απόγευμα της Τρίτης (17/120 στο καφέ «FRAPPEνείο» τον απολογισμό του πρωταθλήματος που έγινε στην Ελευθερούπολη: «Ήταν πολύ καλή εμφάνιση για τους αθλητές μας. Αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο έκαναν την υπέρβαση τους. Τα αγόρια κυρίως είχαν όπλο την εμπειρία τους από αγώνες που τους βοήθησε να φτάσουν στην επιτυχία. Δείξαμε ότι έχουμε αθλητές με δυνατότητες αλλά απ’ εδώ και πέρα οι γονείς πρέπει να στηρίξουν τις αποφάσεις των παιδιών τους. Να μην τους αποτρέπουν από το να ασχολούνται με το άθλημα. Σύμφωνα με τα στατιστικά το άθλημα μας έχει το χαμηλό ποσοστό επικινδυνότητας όσον αφορά στους τραυματισμούς». Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Η διοργάνωση πήγε καλά και σύμφωνα με τους επισκέπτες ήταν η καλύτερη από όσες έγιναν στην Ελευθερούπολη. Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα που μπορούν να κάνουν τέτοιους αγώνες. Το επίπεδο των αγώνων ήταν αρκετά καλό αν και όπως παρατήρησα έλειπαν αρκετοί αθλητές υψηλού επιπέδου για λόγους που δεν γνωρίζουμε». Στο φινάλε είπε συγκινημένος: «Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Βεργόπουλος στην τελετή έναρξης είπε ότι αφιέρωσε το πρωτάθλημα αυτό στη μνήμη του πατέρα μου, που ήταν από τους δημιουργούς του συλλόγου και παλιός πυγμάχος. Συγκινήθηκα και ήταν μια ξεχωριστή τιμή για την οικογένειά μου». 

Ζήσης Λάπας: «Θέλω το κάτι παραπάνω»

Στο ραντεβού στο καφέ «FRAPPEνείο» ήταν και ο Ζήσης Λάπας που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη κατηγορία των 75 κιλών. Ο 20χρονος αθλητής του ΑΟ Ορμή κατέκτησε το δεύτερο του μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (χάλκινο ήταν και το πρώτο) ενώ είχε και μια πρώτη θέση σε αγώνες στο kick boxing. Συνολικά μετρά 15χρόνια στα δυναμικά αθλήματα, ξεκινώντας από το καράτε, πηγαίνοντας στο kick και τελικά την πυγμαχία. Σπουδάζει παράλληλα στα Ηλεκτρολογία στα ΤΕΙ Καβάλας και όπως φαίνεται μπορεί να τα συνδυάσει με επιτυχία.

Ο Ζήσης Λάπας μίλησε, στο Kavala-sports.gr, για την εμπειρία του στο πρωτάθλημα ανδρών και την κατάκτηση της 3ης θέσης: «Έκανα καλή προετοιμασία και αρχικός στόχος ήταν να κάνω μια καλή εμφάνιση. Δεν ήμουν βέβαια 100 % έτοιμος αφού ένας τραυματισμός στο χέρι με άφησε πίσω και επίσης ήμουν και άρρωστος με αποτέλεσμα να χάσω κάποιες προπονήσεις. Κατάφερα να κατακτήσω μετάλλιο και είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό».

Για τους επόμενους στόχους του είπε: «Συνεχίζω τη δουλειά και με σωστό προγραμματισμό θέλω να πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Το επίπεδο είναι υψηλό και αυτό μου δίνει κίνητρο για να προσπαθήσω περισσότερο για την επιτυχία».

Για το γεγονός ότι έπαιξε στην Ελευθερούπολη, ουσιαστικά στο «σπίτι» του, ο Ζήσης Λάπας είπε: «Είναι καλύτερα από ότι αν πας σε ξένη έδρα. Έχεις καλύτερη ψυχολογία όταν έχεις στο κοινό την οικογένεια σου, τους δικούς σου φίλους. Αν είσαι όμως έτοιμος τότε δεν έχει σημασία που παίζεις. Ανεβαίνεις στο ρινγκ και δίνεις τον αγώνα για τον οποίο έχεις προετοιμαστεί. Σκέφτομαι όμως το άγχος των γονιών μου που παρακολούθησαν τους αγώνες και ιδίως της μητέρας μου».

Έχει μέλλον η πυγμαχία; Ο 20χρονος αθλητής του ΑΟ Ορμή ήταν κατηγορηματικός: «Έχει μέλλον γιατί υπάρχουν αξίες και ηθική. Είναι παρεξηγημένο άθλημα, κάποιοι το λένε βάρβαρο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί να δίνεις και να δέχεσαι χτυπήματα στον αγώνα αλλά υπάρχει σεβασμός μεταξύ των παικτών, είτε χάσεις ή κερδίσεις. Άσχετα με το τι θα γίνει στο ρινγκ οι αθλητές έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους». 

Λία Κάλφα: «Προωθήσαμε τη πόλη και το σύλλογό μας»

Η Λία Κάλφα ήταν ένα από τα τέσσερα κορίτσια του ΑΟ Ορμή που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών. Έπαιξε στο «σπίτι» της και όπως δήλωσε είχε περισσότερο άγχος καθώς ήταν στο κοινό οι δικοί της και συμπλήρωσε: «Παράλληλα, όμως σε ενθαρρύνουν με τις φωνές και σε βοηθάνε ψυχολογικά». Η 18χρονη αθλήτρια μίλησε για την προσπάθεια της για τους εν λόγω αγώνες: «Έμεινα ένα χρόνο εκτός λόγω των Πανελλήνιων εξετάσεων και από τον Ιούνιο ξεκίνησα προετοιμασία με προπονήσεις τόσο εδώ όσο και στη Κομοτηνή όπου σπουδάζω. Ανέβηκα αρκετά και αν είχα καλύτερη κλήρωση ίσως πήγαινα καλύτερα. Βρέθηκα στο πρώτο αγώνα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της προολυμπιακής ομάδας».

Θα συνεχίσει όπως είπε την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, για το επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να είμαι και λίγο πιο τυχερή στη κλήρωση αφού δύο συνεχόμενες χρονιές έχω δύσκολο αντίπαλο από τον 1ο αγώνα».

Η Λία Κάλφα πιστεύει ότι οι αγώνες αυτοί βοήθησαν στη προώθηση της περιοχής μας και του συλλόγου μας. Τι θα έλεγες στα κορίτσια που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την πυγμαχία; «Αν τους πάει το άθλημα να ξεκινήσουν. Να μην ακούνε διάφορα σχόλια που λένε ότι είναι άγριο ή βάρβαρο άθλημα. Εγώ ξεκίνησα από τα πέντε μου χρόνια με καράτε, μετά έκανα kick boxing και από ένα σημείο και μετά μπήκα στη πυγμαχία, με συμμετοχή σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες». Μια ξεχωριστή εμπειρία για τη Λία Κάλφα ήταν η συμμετοχή της, δύο φορές, στη Μαθητιάδα όπου κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο αγαπημένο της άθλημα, τη πυγμαχία. 

Η… σκυτάλη στα ταλέντα

Η παρέα μεγάλωσε με τον ερχομό μιας νεαρής αθλήτριας του ΑΟ Ορμή, της Ραφαέλας Αραμπατζή. Είναι γεννημένη το 2001, ξεκίνησε με το καράτε από τα τέσσερα της και από τον Σεπτέμβριο κάνει πυγμαχία. Έχει προπονητή τον πατέρα της, Μπάμπη, και όπως μας είπε μπήκε στα μαχητικά αθλήματα γιατί από μικρή της άρεσε να βλέπει άλλα παιδιά στις προπονήσεις. Έχει στόχο να μείνει στο χώρο, προπονείται σκληρά ώστε να ανέβει στο ρινγκ και αν έχει και… το γονίδιο μπορούμε να την δούμε και στα ψηλά. Είναι ένα από τα εκκολαπτόμενα ταλέντα του ΑΟ Ορμή, έχει πρότυπο τον πατέρα της και αγαπά το άθλημα. Στον ΑΟ Ορμή προπονούνται περίπου 80 αθλητές, από μικρή ηλικία και ως την αγωνιστική ομάδα και στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός και να έρθουν και νέες διακρίσεις. 

Αγώνες, πάλι, στην Ελευθερούπολη…

Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή, Βασίλης Βεργόπουλος, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος: «Από την Ομοσπονδία μας διαβεβαίωσαν ότι του χρόνου θα κάνουμε και πάλι αγώνες. Θα αποφασιστεί σε ποια κατηγορία. Κάναμε καλούς αγώνες, φροντίσαμε να μην λείψει τίποτε σε κανέναν και πιστεύω ότι πήγαμε καλά».

 

 

 

Read 1420 times Last modified on Wednesday, 18 December 2013 14:58
Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris orci enim, consequat ac facilisis ut, semper vel sem. Nunc malesuada eleifend purus sed ultricies. Vestibulum eu mi tortor, ornare pellentesque tortor. Aliquam convallis lacus non urna iaculis ultrices. Etiam molestie purus eget arcu volutpat nec luctus quam sodales.

Elpides Kavalas FC (Official Page)

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
eXTReMe Tracker