http ΕΠΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ: «Ζητούμε την οικονομική στήριξη των αθλητικών-ποδοσφαιρικών σωματείων λόγω covid-19»
Tuesday, 23 February 2021 14:07

ΕΠΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ: «Ζητούμε την οικονομική στήριξη των αθλητικών-ποδοσφαιρικών σωματείων λόγω covid-19»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας,όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση (http://kavala-sports.gr/index.php/foodball/eidiseis/item/19805-ta-nea-tis-epskavalas), είχε ραντεβού με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Αντωνιάδη και κατέθεσε αίτημα, όπως έπραξαν αντιστοίχως περιφέρειες στη χώρα μας, για την ένταξη των αθλητικών-ποδοσφαιρικών σωματείων (ΚΑΔ 9311, 9312, 9319, 9499) στην οικονομική στήριξη του μέτρου «ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19».

Του παρέδωσαν παράλληλα επιστολή, την οποία υπέγραψαν οι  πέντε πρόεδροι ΕΠΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσα από την οποία ζητούν την οικονομική ενίσχυση όλων των αθλητικών συλλόγων (όχι μόνο των ποδοσφαιρικών) της Περιφέρειας καθώς λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρουν, οι σύλλογοι έχουν αναστείλει κάθε δραστηριότητα και αυτό έχει επηρεάσει την ζωή χιλιάδων αθλητών, προπονητών αλλά και διαιτητών. Η σχετική επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ περιφερειάρχη,

Εδώ και έναν χρόνο, όπως και ολόκληρη η κοινωνία έτσι και το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο έχει πληγεί δραματικά από την πανδημία του Covid-19. Οι ομάδες μας έχουν αναστείλει κάθε δραστηριότητα τους και ο αντίκτυπος αυτής της κρίσης έχει επηρεάσει οδυνηρά χιλιάδες αθλητές-ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες.

Χιλιάδες παιδιά έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους χωρίς να μπορούν να αθληθούν μέσω των ομάδων τους με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται. Ευχόμεθα ότι με σωστή καθοδήγηση της επιστημονικής κοινότητας πλησιάζει η ώρα που θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι τους αθλητικούς χώρους έτσι ώστε μέσω των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων των ενώσεων μας οι ομάδες να συνεχίσουν το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε όχι μόνο στη σωματική υγεία χιλιάδων αθλητών, προπονητών και διαιτητών αλλά κυριότερα στη ψυχική στην οποία οι περιπτώσεις του κορωνοϊού είναι τεράστιες.

Κε Περιφερειάρχη, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ήταν και είναι ανυπολόγιστες για πολλούς κλάδους της οικονομίας. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπέφερε και συνεχίζει να υποφέρει εξίσου. Επί ένα έτος τα σωματεία μας δεν είχαν καμία πηγή εσόδων καθώς απουσίαζε κάθε είδους πολιτιστική οργάνωση καθώς και η παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς χώρους.

Για το λόγο αυτό, η επανέναρξη θα είναι μια πρόκληση για τις περισσότερες ποδοσφαιρικές Ενώσεις, καθώς πολλά τοπικά σωματεία δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάλογες υποχρεώσεις της επαναλειτουργίας τους. Κατά συνέπεια, πολλά παιδιά και νέοι αθλητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «εξασκήσουν» την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

Με αυτή την επιστολή και  γνωστοποιώντας σας την παρούσα κατάσταση ζητούμε από την Περιφέρεια μας, όπως έπραξαν αντιστοίχως περιφέρειες στη χώρα μας, την ένταξη των αθλητικών-ποδοσφαιρικών σωματείων (ΚΑΔ 9311, 9312, 9319, 9499) στην οικονομική στήριξη του μέτρου «ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας. Είναι κάτι που θα συμβάλει σε μια υγιή επανένταξη των σωματείων στα αθλητικά δρώμενα με όλα τα θετικά για την κοινωνία μας αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Παντελής Χατζημαρινάκης, Πρόεδρος ΕΠΣ Έβρου

Δαμιανός Γαβριηλίδης, Πρόεδρος ΕΠΣ Θράκης

Γιώργος Πανίδης, Πρόεδρος ΕΠΣ Ξάνθης

Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας

Γιώργος Χατζησαρόγλου, ΕΠΣ Δράμας»

»

Read 528 times Last modified on Tuesday, 23 February 2021 15:04

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker