http ΒΙΒΛΙΟ: «Στατικές φάσεις στο ποδόσφαιρο» από Δημήτρη Γκούμα, Βαγγέλη Λάππα και Βασίλη Αρματά
Monday, 15 February 2021 13:05

ΒΙΒΛΙΟ: «Στατικές φάσεις στο ποδόσφαιρο» από Δημήτρη Γκούμα, Βαγγέλη Λάππα και Βασίλη Αρματά

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Γκούμας υπογράφει την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του έχοντας ως συνεργάτες δύο εξαιρετικούς φίλους και πρώην συνεργάτες, τους Βαγγέλη Λάππα και Βασίλη Αρματά.

Κατάγεται από την Θάσο, ήταν κοντά στην Δόξα Θεολόγου, είναι γυμναστής και ακολούθως σπούδασε στο εξωτερικό και δη στην Αγγλία. Από τον Αύγουστο είναι υπεύθυνος ανάλυσης αναλυτής στις εθνικές ομάδες.

Προηγήθηκε για 3 χρόνια η θητεία στο Κατάρ στο ASPIRE Academy και την ολυμπιακή ομάδα. Από το 2013 -2016 ήταν αναλυτής και σκάουτ στον Παναθηναϊκό.

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Δημήτρης Γκούμας ευχαριστεί τους κ.κ. Βαγγέλη Λάππα και Βασίλη Αρματά όπως και τις εκδόσεις «Sportbook» για το… ταξίδι που είχε ως τελικό προορισμό την κυκλοφορία, από τις 18/2, του βιβλίου «ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» (Θεωρία και πράξη ‐ Σχεδιασμός και προπόνηση ‐ 60 ρουτίνες για πλάγιο, φάουλ και κόρνερ + animation για κάθε ρουτίνα».

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τα τελευταία χρόνια, η συστηματική μελέτη του ποδοσφαίρου έχει καταδείξει τη σημασία των στατικών φάσεων ανεξάρτητα από το επίπεδο και το φύλο των συμμετεχόντων ή το τουρνουά που αγωνίζονται, τόσο για την επίτευξη τέρματος όσο και για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Παρά τη σημασία τους, φαίνεται να υπάρχει κενό στη σύγχρονη βιβλιογραφία για το ποδόσφαιρο, όπου το παρόν βιβλίο ευελπιστούμε να καλύψει.

Σκοπός του είναι η ολιστική προσέγγιση του θέματος, παρέχοντας επιστημονική γνώση καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πρέπει να κατέχει κάθε προπονητής ποδοσφαίρου, όσον αφορά τις στατικές φάσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το βιβλίο εξετάζει τόσο την επιθετική όσο και την αμυντική λειτουργία της ομάδας στις στατικές φάσεις, ενώ δίνεται βαρύτητα και στην προετοιμασία για το επόμενο στάδιο, δηλαδή την επιθετική ή την αμυντική μετάβαση.

Συγχρόνως όμως το βιβλίο προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό από ρουτίνες (ασκησιολόγιο) που μπορούν οι προπονητές να ενσωματώσουν στις προπονήσεις τους, ώστε να προετοιμάσουν αποτελεσματικά στην πράξη τους παίκτες τους. Για την καλύτερη κατανόηση αυτών των ρουτίνων το βιβλίο συνοδεύεται από animation που μπορείτε να δείτε στο κινητό/tablet, σκανάροντας τα QRCODE.

**Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 18/02/2021 και πωλείται στην τιμή των €29,70.

**Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν προ-παραγγελία στην ιστοσελίδα https://sportbook.gr/proion/statikes-faseis-sto-podosfairo

 

 

 

Read 414 times Last modified on Monday, 15 February 2021 14:52

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker