http ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «Η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για προπονήσεις»
Wednesday, 03 February 2021 12:58

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «Η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για προπονήσεις»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Over FM 104,9» για τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στον αθλητισμό λόγω της πανδημίας, για την προσπάθεια επανέναρξης των πρωταθλημάτων, για το μέλλον των ακαδημιών αλλά και άλλα. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο αθλητισμός ανοίγει σιγά-σιγά και η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για προπονήσεις. Δεν ξεκαθαρίζει ωστόσο για την πρώτη σέντρα της χρονιάς. 

Ο κ. Μαυρωτάς είπε μεταξύ άλλων: «Από τα στοιχειά που έχουμε εμείς από τα τεστ που ξεκίνησαν από τον Μάιο στη Super League μέχρι τώρα στα 41 χιλιάδες περίπου τεστ με 168 κρούσματα που είναι ένα ποσοστό θετικότητας 0,41% αν σκεφτείτε ότι τον τελευταίο μήνα η θετικότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κοντά στο 3% κάτι το οποίο προφανώς δε συνηγορεί στο ότι ο αθλητισμός είναι εστία υπερμετάδοσης αλλά ποιος αθλητισμός».

Για τις μέχρι τώρα αποφάσεις των λοιμωξιολόγων:

 «Για να μην είμαστε άδικοι με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων από τον Νοέμβριο μέχρι τώρα έχουν ανοίξει διάφορες δραστηριότητες που δεν είχαν ανοίξει από την αρχή. Υπάρχει ένα σταδιακό άνοιγμα άπλα δεν είναι τόσο γρήγορο όσο θα ήθελε ο αθλητικός κόσμος. Ό,τι ανοίγει σιγά σιγά πρέπει να το ανοίξουμε και για τις άλλες κατηγορίες. Να πάμε για παράδειγμα στις πιο μικρές κατηγορίες»

Για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα πρωταθλήματα:

 «Ανοίγουμε σταδιακά και η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για τις προπονήσεις. Επιτρέψτε μου να πω ότι για να μην μπούμε σε έναν αθλητικό αυτοματισμό όταν βλέπει ο αθλητής μπάσκετ της Α2 το ότι παίζει η Super League 2 και αυτός με τη σειρά του μπορεί να αγανακτήσει. Πρέπει λοιπόν να ισορροπήσουμε κάπως. Υπάρχει μια διάφορα μεταξύ ερασιτεχνών που είναι ερασιτέχνες για την πολιτεία και δεν παίρνουν κάποιο επίδομα τώρα που έχει διακοπεί η δραστηριότητα τους που είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα από τους αθλητές της Football League, οπότε πρέπει να τα βλέπουμε όλα αυτά και να κάνουμε υπομονή. Νομίζω είμαστε κοντά στο να πείσουμε και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ξεκινήσει ο αθλητισμός με μέτρα, με πρωτόκολλα συγκεκριμένα που όπως έδειξε τον τελευταίο μήνα μπορεί να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Για το πόσο επηρεάζει μια τόσο μεγάλη αποχή τους αθλητές:

 «Καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είναι ένας αθλητής ανενεργός για τόσο καιρό. Με αυτό κοιμόμαστε και με αυτό ξυπνάμε. Το μεγαλύτερο ποσοστό της δραστηριότητας μου ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δεν είναι ούτε οι ομοσπονδίες ούτε τα άλλα θέματα άλλα το πως θα ανοίξει ο αθλητισμός. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται κάθε 100 χρόνια. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς και σταδιακά θα ανοίγουν και άλλες δραστηριότητες. Όχι επειδή το λέμε εμείς άλλα επειδή τα νούμερα βοηθάνε στο να ανοίξουν».

Για το πως θα βοηθηθούν τα σωματεία:

 «Το θέμα είναι το τι θεωρείται επαγγελματίας, τι θεωρείται εργαζόμενος και μπαίνουμε σε αυτό το κομμάτι του νόμου 24/25 που θεωρεί κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ως επαγγελματικές. Με αποτέλεσμα μοιραία κάποιοι να μην μπορούν να μπουν σε αυτήν την ασπίδα. Μπορούν να βρεθούν κάποιοι τρόποι όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε με την ενίσχυση των σωματείων λόγω covid με ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ που είχαμε αρχικά υπολογίσει. Από εκεί και πέρα τα σωματεία θα πρέπει να κάνουνε τη δίκη τους διαχείριση».

Για τις ακαδημίες και το πότε πρόκειται να ανοίξουν:

 «Τα σωματεία δεν παίρνουν επιχορηγήσεις από την πολιτεία πλέον, οπότε πρέπει να έχουν κάποιες εισροές από τις ακαδημίες ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις με προπονητές και να κάνουν σωστά τη δουλεία τους όπως πρέπει και γι αυτό και οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε με έναν ορίζοντα θα έλεγα μετά τον Φεβρουάριο. Επειδή ακριβώς είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών και είναι δύσκολο να κάνουν το εβδομαδιαίο τεστ, να κρατάνε τις αποστάσεις να έχουν τις λίστες συγκεκριμένα, θα τα δούμε σε κάποια επόμενη φάση όπως έγινε το καλοκαίρι και λειτούργησε. Ο αθλητισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών έστω και αν είναι στην αρχή ατομικός».

 Πηγή: «Over FM 104,9» 

 

Read 448 times Last modified on Wednesday, 03 February 2021 13:03

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker