http ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εκείνο που προέχει στα δύσκολα είναι να είσαι κοντά στο πρόβλημα»
Friday, 27 November 2020 14:44

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εκείνο που προέχει στα δύσκολα είναι να είσαι κοντά στο πρόβλημα»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην ιστοσελίδα sportime.gr και στον Γ. Τεριλίδη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος.  Αναφέρθηκε στο θέμα της επιστροφής του παράβολου συμμετοχής στα σωματεία, στην απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων, για την διαιτησία αλλά και για την ποιότητα του καβαλιώτικου ποδοσφαίρου. Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Στο άκουσμα και μόνον πως η απόφαση της Ένωσης, αλλά και του ίδιου, να επιστρέψουν πίσω τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων αλλά και των προσωρινών δελτίων, έβαλε φωτιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, απλά περιορίστηκε σε ένα χαμόγελο, που ήταν αδύνατον να κρυφτεί πίσω από τη συσκευή του κινητού.

Και ο λόγος είναι πως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, είναι από εκείνους που στηρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρωτίστως, αλλά και την τοπική ποδοσφαιρική κοινότητα, με διάφορους τρόπους αλλά και όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Γι΄ αυτό και θεώρησε πως αυτό ήταν κάτι το αυτονόητο και δεδομένο στην παρούσα φάση. Είναι από εκείνους που αρέσκεται να λέει πως εκείνο που προέχει στα δύσκολα είναι να είσαι κοντά στο πρόβλημα και όχι μακριά.

 Και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, όπως και οι συνεργάτες του, είναι όντως κοντά και δίπλα τους (σωματεία) στα δύσκολα. Και η πρώτη ερώτηση έρχεται αυτομάτως μόνη της.

-Ήταν αφορμή τα δύσκολα, ώστε να αποφασίσετε ως Ένωση να επιστρέψετε στις ομάδες τα παράβολα των συμμετοχών, αλλά και τα παράβολα των προσωρινών δελτίων;

 « Ακριβώς. Εκεί φαίνεται, αν μπορείς να τα καταφέρεις. Αν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να δηλώσεις παρών, ουσιαστικά και δημιουργικά και όχι για λόγους εντυπωσιασμού. Κατανοούμε το πρόβλημα, βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας και θέλουμε να φανούμε ωφέλιμοι. Και θεωρώ, πως αυτή η απόφαση δείχνει σε όλους με πράξεις περισσότερο πως πρόθεσή μας είναι το καλό τους (ομάδων) και μόνον».

– Άρα να υποθέσω πως οι σχέσεις σας με τα σωματεία είναι άριστες;

 « Ισχύει… Ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς σαν Ένωση προσπαθούμε να διοργανώσουμε τα καλύτερα πρωταθλήματα και να φανούμε συνεργάσιμοι με τις ομάδες. Αλλά και από τη μεριά τους οι ομάδες, πειθαρχούν στις εντολές μας αλλά και συνεργάζονται μαζί μας, θα έλεγα σε άριστο βαθμό. Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος, από το να βοηθά η μια πλευρά την άλλη και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αναμφίβολα δεν μας χαροποιεί το γεγονός, πως επιβάλλουμε διάφορες ποινές σε όσους δεν πειθαρχούν, αλλά αυτό γίνεται αφ’ ενός μεν διότι το προβλέπει ο ΚΑΠ και αφ’ ετέρου, για παραδειγματισμό. Δεν υπάρχουν προσωπικά, ούτε προσωπικές αντιδικίες, αλλά όλα γίνονται για το καλό της ποδοσφαιρικής κοινότητας και αυτό αφήνει μια ευχάριστη γεύση σε όλους»

– Τη διαιτησία πως την βλέπεις;

 «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς, ώστε να φανούμε ΚΑΙ σ’ αυτό τον ισχυρό τομέα, ανταγωνιστικοί. Και παρότι βρισκόμαστε στη διοίκηση μόλις τρία χρόνια, έχουμε καταφέρει πολλά. Πρωτίστως να έχουμε αρκετούς διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα που δεν είχαμε πριν, ενώ φροντίσαμε να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό μας με νέους διαιτητές που έχουν βλέψεις και φιλοδοξίες, μέσω των Σχολών που δημιουργήσαμε. Κι εδώ θα πρέπει να εξάρω την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει ο πρώην διεθνής μας διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας και η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και τον ευχαριστούμε».

– Υπάρχει ταλέντο στην Καβάλα;

 «Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ σπουδαία δουλειά, σε επίπεδο ακαδημιών. Οι ομάδες θέλοντας από τη μια να δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και από την άλλη, να βρουν τα ενδιαφέροντα τους στο γήπεδο και όχι σε άλλα ύποπτα στέκια, έχουν οργανωθεί σε υψηλό επίπεδο. Έχουν γίνει ανταγωνιστικές και προκλητικές. Αυτό όπως είναι επόμενο, δεν πέρασε στα ψηλά, αλλά προβλημάτισε ευχάριστα. Έτσι αρκετά παιδιά, φορούν τη φανέλα πολλών ομάδων μας, με συνέπεια κι εμείς από τη μεριά μας, να οργανώσουμε τα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να αναδειχθούν αρκετά ταλέντα , οι Μικτές να έχουν επιτυχίες στις διοργανώσεις που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, ενώ και αρκετοί παίκτες έχουν πάρει μεταγραφή από ομάδες της Καβάλας σε μεγάλες ΠΑΕ. Αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και να ανεβάζουμε κάθε χρόνο τον πήχη ψηλά»

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως Ένωση;

 «Το οικονομικό, όπως πιστεύω όλες οι Ενώσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η ΕΠΟ, έχουν αντίκτυπο και μάλιστα αρνητικό σε όλους. Παράλληλα έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα να βγάζουμε δύσκολα τα λειτουργικά μας έξοδα . Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε εκ των έσω και τα λύνουμε, έστω και δύσκολα. Και βεβαίως περιμένουμε την επόμενη μέρα, που πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερη».

– Όσον αφορά στην αναστολή των αγώνων, έναν σχολιασμό θα ήθελα;

 «Από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε και πειθαρχήσαμε σε όλα όσα αποφάσισε η Επιτροπή των ειδικών και η πολιτεία.  Θελήσαμε με τον τρόπο αυτό, να προστατεύσουμε όλους όσοι συμμετέχουν και με κάθε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ένωσης.  Παράλληλα μέσω συμβουλών μας, ζητήσαμε από όλους να πειθαρχήσουν και να προσέξουν, προκειμένου, να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στα γήπεδα. Είμαι αισιόδοξος, πως παρότι η πόλη μας, βρίσκεται στα κόκκινα, ο χρόνος θα φανεί γενναίος σύμμαχός μας και γρήγορα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Και για μια φορά ακόμη θα παρακαλέσω όλους όσοι ασχολούνται με το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο, να κάνουν υπομονή και να προσέχουν, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών».

Πηγή: sportime.gr (Γιάννης Τεριλίδης,  26/11/2020)

 

**Φωτογραφία αρχείου Λάσκαρης Τσούτσας  

Read 624 times Last modified on Friday, 27 November 2020 14:56

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker