http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία, στις 24-25/7, από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Tuesday, 21 July 2020 11:02

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Εθελοντική αιμοδοσία, στις 24-25/7, από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναλαμβάνει το Χαμόγελο του Παιδιού, στα πλαίσια του προγράμματος "Ζήσε Αθλητικά" της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώνοντας δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη της Καβάλας.

Η ΕΠΣ Καβάλας, πάντοτε παρούσα σε κοινωνικές δράσεις που προάγουν την αλληλεγγύη και τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στηρίζει και συμμετέχει στη δράση αυτή απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, ώστε να δώσουμε αίμα, να δώσουμε ζωή σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής.

Ακολουθεί, αναλυτικά, η ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με όλες τις λεπτομέρειες της δράσης:

«Αγαπητοί συμπαραστάτες του Οργανισμού μας,

Θα θέλαμε να απευθύνουμε σε εσάς, τους αθλητές της περιοχής μας, μια ιδιαίτερη πρόσκληση για την εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 08:00 έως 13:30 στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αυτή τη δράση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι αθλητές της περιοχής μας δε θα μπορούσαν παρά να πρωτοστατήσουν.

Η Καβάλα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της δράσης, η οποία έχει υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών αθλητών. Από «θρύλους» του αθλητισμού όπως η «χρυσή» ομάδα μπάσκετ του 1987, παίκτες των ομάδων ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.ά., Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες (Μωραϊτίδου, Καραπατάκη, Μπισκιτζή, Καραγιάννη, Παπανικολάου, Παπαλουκά, Γλυνιαδάκη, Λεωνίδη, Μηνούδη, Δεληγιάννη κ.ά.) μέχρι και τη νέα γενιά, πληθώρα αθλητών συμμετείχε ενεργά

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα προς όλους εσάς τους παράγοντες και σας παρακαλούμε θερμά, να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε την επιτυχία αυτής της τόσο σημαντικής δράσης και να προσπαθήσετε να εκπροσωπηθείτε στην εθελοντική αιμοδοσία από τους αθλητές σας.

Ξέρουμε ότι θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξετε αυτή τη σημαντική δράση, που υλοποιεί ο Οργανισμός μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά». Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην Καβάλα υλοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

· Η δράση θα υλοποιηθεί τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας από τις 08:00 έως τις 13:30, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Για την αιμοδοσία χρειάζεται να κρατάτε ΑΜΚΑ και την ταυτότητά σας.

· Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί με ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μην ταλαιπωρηθούν οι εθελοντές. Οι αθλητές που θέλουν να βοηθήσουν παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τη Διοίκηση των Σωματείων τους, καθώς επίσης να κλείσουν το ραντεβού τους επικοινωνώντας τηλεφωνικά στο 2510 232616 (καθημερινά  09:00 με 17:00, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»)

Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε!»

 

Read 544 times Last modified on Tuesday, 21 July 2020 11:04

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker