Print this page
Thursday, 21 May 2020 14:08

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ζητά από την ΓΓΑ οικονομική στήριξη των σωματείων

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Rating :
(0 votes)

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας προεγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο "Μητρώο Αθλητικών Φορέων" έως και τις 5/6/2020, αποφάσισε να παρέμβει με επιστολή της στη Γ.Γ.Α. για ορισμένα πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πλατφόρμας και είναι προς διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των σωματείων της δύναμής της. 

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Καβάλας βλέποντας την πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτεί η Γ.Γ.Α. για την επιτυχή εγγραφή των σωματείων στο ψηφιακό Μητρώο μέσα σε τόσο πιεστικά χρονικά πλαίσια, ζήτησε με κάθε επίσημο τρόπο έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Παράλληλα, η Ένωση απηύθυνε έκκληση προς τον αρμόδιο υφυπουργό για άμεση οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε αυτά να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο συμμετοχής στις διοργανώσεις της επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«ΠΡΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Κύριε Υφυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία να περάσει ο αθλητισμός στη χώρα μας σε νέα ψηφιακή εποχή, δημιουργώντας το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελίξουμε τον αθλητισμό στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, θα θέλαμε να θίξουμε κάποια πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πλατφόρμας προεγγραφής στο μητρώο αθλητικών φορέων.

1. Η καταληκτική ημερομηνία προεγγραφής στην πλατφόρμα του μητρώου είναι εξαιρετικά πιεστική, καθώς όλες οι Ενώσεις της χώρας και τα σωματεία αυτών βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μέχρι και τις 24/5/2020 (με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραταθεί η αναστολή), γεγονός που μας οδηγεί να σκεφτούμε πως η πληθώρα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την επιτυχή προεγγραφή στο μητρώο είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (10 ημέρες).

2. Με το γεγονός ότι οι θητείες των περισσότερων Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων λήγουν ή έχουν λήξει αυτήν την περίοδο και με την παράταση διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου έως 30/6/2020, σύμφωνα με το άρθρο 60 της ΠΝΠ «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (συμβούλια τα οποία εκλέχτηκαν χωρίς παρουσία δικαστικού), καθίσταται αδύνατη η επισύναψη των στοιχείων εκλογής τους στα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως 5/6/2020.

Ως εκ τούτου θεωρούμε:

1) Επιβεβλημένη την παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο μητρώο έως  τέλος του έτους, ώστε με την στήριξη μας τα σωματεία μας να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το πραγματικά αυτό σπουδαίο εγχείρημα σας.

2) Την ΑΜΕΣΗ οικονομική ενίσχυση των ενεργών ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, βάσει των στοιχείων της Ε.Π.Ο και επιμέρους όλων των ΕΠΣ, προκειμένου να μπορέσουν αυτά να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες βιωσιμότητάς τους, οι οποίες γιγαντώθηκαν με την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο κίνδυνος μη συμμετοχής των σωματείων στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Read 1032 times Last modified on Thursday, 21 May 2020 14:09
eXTReMe Tracker