http Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας στις μέρες του κορονοϊού
Tuesday, 07 April 2020 14:16

Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας στις μέρες του κορονοϊού

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μέρες καραντίνας συνεχίζονται και παράλληλα συνεχίζονται οι αφηγήσεις μελών της οικογένειας της ΕΠΣ Καβάλας. Σήμερα (7/4) κατάθεσαν τις δικές τους εμπειρίες ο Χριστόφορος Παπαϊωάννου (αντιπρόεδρος του Βύρωνα Καβάλας), ο Νίκος Ηλιόπουλος (γενικός αρχηγός του Α.Ο. Ποταμιάς), ο Βασίλης Καρακεϊσογλου (ποδοσφαιριστής του Ναζιανζού Ν. Καρβάλης), ο Νίκος Πανίδης (ποδοσφαιριστής-προπονητής του Α.Ο. Ποταμιάς, προπονητής στην Ακαδημία του Εθνικού Νέας Καρυάς), ο Ντανιέλ Πέτσι (ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Ακαδημία του Α.Ο. Ποταμιάς ) και η Σοφία Κεραμιδά (προπονήτρια της Καβάλας ΄86).

Χριστόφορος Παπαϊωάννου

Παράγοντας του Βύρωνα Καβάλας, από οικογένεια με παράδοση στο τοπικό ποδόσφαιρο, μας λέει για τις μέρες καραντίνας: «Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε όλοι, ήταν αναμενόμενο να "παγώσει" και κάθε δραστηριότητα του ποδοσφαίρου, που τόσο αγαπάμε!! Ελπίζω να λήξει σύντομα, ανώδυνα για όλους και να τα ξαναλέμε όλοι μαζί κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα!! Αναμένω τις εξελίξεις ως παράγοντας να δω πως και πόσο θα επηρεάσει την ομάδα μας και πως θα "κινηθούμε" στο μέλλον.. Οι επιπτώσεις μικρές ή μεγάλες θα έχουν όλες οι ομάδες.

Μας προτείνει: «Πρέπει όλοι να ακούμε τους ειδικούς και να τηρούμε ό,τι μας λένε για να ξεπεραστεί γρήγορα και  ανώδυνα η όλη κατάσταση που βιώνουμε. Προσωπικά ξοδεύω πλέον πολλές ώρες σπίτι με τον γιο μου Γιάννη (10 μηνών). Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε κάποιες αξίες στην ζωή μας και να δούμε την ζωή μας και από άλλη οπτική γωνία. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!»

Νίκος Ηλιόπουλος

Απομονωμένος στο σπίτι του είναι ο γενικός αρχηγός του Α.Ο. Ποταμιάς και περιμένει τις εξελίξεις. Μας είπε σχετικά: «Είμαι σε ευπαθή ομάδα και είμαι απομονωμένος στο σπίτι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι αυτές τις μέρες. Περιμένουμε να περάσει η καραντίνα και να βγούμε και να ξεκινήσουμε εργασίες αφού θα ανοίξει και η τουριστική περίοδος». Δηλώνει ότι οι ώρες μακριά από το γήπεδο περνάνε δύσκολα όμως θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή. Συμπληρώνει: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΕΠΣ Καβάλας και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η χρονιά μας. Ελπίζω η περιπέτεια αυτή να περάσει ανώδυνα για όλους».

Νίκος Πανίδης

Δεν χάνει το χιούμορ του και δίνει το παράδειγμα. Μας είπε το πώς περνάμε στις μέρες της καραντίνας: «Χωρίς προπονήσεις και αγώνες το μόνο σίγουρο που κάνω πέρα από το να παίρνω κιλά είναι όσο περίεργο και να φαίνεται είναι να κάθομαι σπίτι. Δεν έχω όρεξη για βόλτες έξω. Κάθομαι σπίτι. Πλάκα κάνω. Διαβάζω πολύ. Είναι κάτι που είχα ξεχάσει και η καραντίνα μου το ξαναθύμισε. Δε βλέπω τηλεόραση. Αποφεύγω γιατί δε λένε και κάτι ευχάριστο. Δεν γυμνάζομαι όπως κάνουν πολλοί. Οπότε προσπαθώ να διαβάζω βιβλία που αφορούν στο ποδόσφαιρο και ενημερώνομαι πάνω σε αυτό».

Μας κάνει και τη δική του πρόταση για τις μέρες του κορονοϊού: «Όλοι περνάνε ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειες τους τώρα που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους να κάνουν ακριβώς το ίδιο κ όταν τελειώσει όλο αυτό. Μπορεί να περνάμε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά όλο αυτό μας έκανε και καλό. Οπότε δε χρειάζεται να ζούμε τέτοιες καταστάσεις για να απολαύσουμε χρόνο με τους δικούς μας. Στα δύσκολα φαίνεται ποιοι είναι δίπλα μας. Όπως και τώρα που είμαστε κλεισμένοι μέσα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εύχομαι να περάσει γρήγορα όλο αυτό, να επανέλθουμε στους γνώριμους για όλους μας ρυθμούς και να μην ξεχνάμε ότι αυτό μας έφερε όλους πιο κοντά. Να μη το χάσουμε μετά όταν τελειώσει».

Βασίλης Καρακεϊσογλου

Του λείπει πολύ το ποδόσφαιρο και προσπαθεί να κρατηθεί σε καλή κατάσταση. Σημείωσε σχετικά: «Αρχικά μου λείπει πολύ το ποδόσφαιρο και το χρονικό διάστημα τείνει να γίνει πολύ μεγάλο. Τώρα μπορώ να καταλαβαίνω κατά κάποιο τρόπο το συναίσθημα που είχαν παιδιά με σοβαρούς τραυματισμούς. Προπονούμαι όσο μπορώ στο σπίτι, κάνοντας ποδήλατο και κάποιες ασκήσεις με βάρη».

Σημείωσε δε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται υπομονή και υπακοή στα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Είναι για το καλό όλων».

Ντανιέλ Πέτσι

Κατέχει διπλό ρόλο στον Α.Ο. Ποταμιάς οπότε προσπαθεί να προσαρμόσει τις μέρες του σε αυτόν. Μας αναφέρει: « Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι διπλός, θα απαντήσω λοιπόν ανάλογα. Αρχικά ως αθλητής και παίκτης προσέχω τι τρώω, ακολουθώ το πλάνο μιας υγιεινής διατροφής κ φυσικά γυμνάζομαι, όσο αυτό είναι εφικτό στο σπίτι. Ως προπονητής τώρα, δεν έχασα την επαφή με τους μικρούς παίκτες μου, τους στέλνω ασκησιολόγιο σχετικό με την ηλικία τους και πραγματοποιήσιμο  στους περιορισμένους χώρους ενός σπιτιού».

Τι μας προτείνει για το διάστημα της καραντίνας; «Είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, που κανείς μας δεν είχε φανταστεί ότι θα ζήσουμε εν έτει 2020. Είναι μια ευκαιρία, να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι, να εκτιμήσουμε πράγματα που είχαμε κ τα θεωρούσαμε δεδομένα, όπως ελευθερία, αγκαλιές με αγαπημένους ανθρώπους, συναναστροφές με φίλους κλπ. Επίσης, έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο με την οικογένειά μας, που οι συνθήκες εργασίας δε μας άφηναν. Το πιο σημαντικό; Αφού δεν μπορούμε να βγούμε έξω...ας μπούμε "μέσα" βελτιώνοντας ο καθένας όσο μπορεί τον εαυτό του».

Σοφία Κεραμιδά

Ανέλαβε το καλοκαίρι ως προπονήτρια στην Καβάλα ΄86, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της ομάδας. Μας καταθέτει τις δικές τις εμπειρίες για τις μέρες καραντίνας: «Το πρόγραμμα μου δεν άλλαξε ιδιαίτερα .Τα πρωινά πηγαίνω κανονικά στην δουλειά μου. Τα απογεύματα όμως που είχα προπόνησης είναι διαφορετικά καθώς πλέον ξεκουράζομαι. Ασχολούμαι με τις δουλειές του σπιτιού, και γενικά πράγματα που με ευχαριστούν όπως να βλέπω ταινίες και να διαβάζω βιβλία, πράγματα που δεν είχα χρόνο να κάνω πριν. Φυσικά δεν ξεχνώ την σωματική άσκηση. Κάνω μέρα παράμερα ενδυνάμωση εντός του σπιτιού».

Προτείνει το «Μένουμε σπίτι» και επισημαίνει: «Η καραντίνα θέλει υπομονή και αισιοδοξία. Καλό είναι να κάνουμε ο καθένας μας πράγματα που του αρέσουν για να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του. Όλο αυτό θα περάσει και θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  

Read 1395 times Last modified on Tuesday, 07 April 2020 14:49

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker