http Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας περνά την… καραντίνα με το δικό της τρόπο!!!
Monday, 23 March 2020 14:32

Η οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας περνά την… καραντίνα με το δικό της τρόπο!!!

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεγάλη οικογένεια της ΕΠΣ Καβάλας είναι και αυτή σε… καραντίνα πάνω από 10 μέρες και αυτό θα συνεχιστεί έως ότου η ΕΠΟ δώσει οδηγίες για το αντίθετο.

Τι κάνουν όμως τα μέλη της ενώ είναι στο σπίτι;;; Τι μας προτείνουν για να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις μέρες αυτές; Ζητήσαμε απαντήσεις από τον Μάνθο Κλεανθίδη (προπονητής του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, προπονητής της Ακαδημίας ΠΑΟΚ Mundialito και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καβάλας), τον Στάθη Μιχαηλίδη (αρχηγός του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος),  τον Ελισέο Νάνο (ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Αγιάσματος), τον Γιάννη Κωνσταντινίδη (ποδοσφαιριστής του Ποντιακού Ποντολιβάδου) και τον Χρήστο Καπούλα (δημοσιογράφος και παράλληλα παράγοντας του Μακεδονικού Αγιάσματος).

Μάνθος Κλεανθίδης

Πρωτόγνωρο συναίσθημα της αποχής από τα γήπεδα: «Σίγουρα όλοι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ουδείς νομίζω περίμενε πως η εξέλιξη της εξάπλωσης του ιού θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο μάλιστα. Μάλιστα ακόμη δεν γνωρίζουμε  πόσο καιρό θα διαρκέσει, αλλά και τι εξέλιξη θα έχει. Όπως δείχνουν τα πράγματα πάντως η αποχή από προπονήσεις και αγώνες θα διαρκέσει για πολύ, αν και όλοι ευχόμαστε για το αντίθετο. Αποτελεί πρωτόγνωρο συναίσθημα για μένα να είμαι εκτός γηπέδων για ένα τόσο μεγάλο διάστημα.  Αυτό που όφειλα να κάνω ως προπονητής ήταν να δώσω συμβουλές στους ποδοσφαιριστές μου ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται ατομικά  για να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω πως οι παίκτες μου θα εφαρμόσουν τις οδηγίες που τους έδωσα και πως όλοι μαζί θα γυρίσουμε σύντομα υγιείς  στο γήπεδο για να υπηρετήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που τόσο πολύ αγαπάμε. Έχω συχνή επικοινωνία τόσο με τους παίκτες όσο και με την Διοίκηση της ομάδας κι από τη πρώτη στιγμή σαν ομάδα εφαρμόσαμε αυτά που μας όρισαν οι αρμόδιες αρχές».

Τι μας προτείνει; «Αυτό που απαιτείται αρχικά απ΄ όλους μας είναι να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα που παίρνουν οι αρμόδιες αρχές για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να ασχοληθούμε και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο πρωτίστως στην οικογένειά μας. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Επίσης, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούμε και με άλλα ενδιαφέροντα και χόμπι. Διαβάζω αρκετά, βλέπω ταινίες και παίζω επιτραπέζια με τα παιδιά μου. Ασχολούμαι αρκετά με τις δουλειές του σπιτιού, αφού η σύζυγος μου συνεχίζει κι εργάζεται. Προσέχω την διατροφή μου και γυμνάζομαι στο σπίτι».

Εύχεται: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο το ποδοσφαιρικό κόσμο της Καβάλας, (παράγοντες, δημοσιογράφους, προπονητές και ποδοσφαιριστές) να βγούμε όλοι υγιείς από τη δύσκολη αυτή δοκιμασία και να γυρίσουμε δυνατοί στα καθήκοντα μας».

Στάθης Μιχαηλίδης

Ο αρχηγός του Βυζαντίου χτίζει… παλάτια με την κόρη του και μας επισημαίνει: «Αυτό το διάστημα χωρίς προπονήσεις και αγώνες έχω επικεντρωθεί κυρίως στην οικογένεια μου και στο παιχνίδι με τα μέλη αυτής. Κάποιες φορές κάνω μια βόλτα με το ποδήλατο προς το βουνό, αργότερα προσωπικές εργασίες στην αυλή και τον κήπο του σπιτιού μου. Επίσης, περνάω τον χρόνο μου διαβάζοντας βιβλία».

Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της πανδημίας και σημειώνει σχετικά: «Πρέπει να ενημερωνόμαστε μια με δύο φορές την ημέρα για την εξέλιξη της γενικής κατάστασης και κυρίως από τις επίσημες ανακοινώσεις! Να μην πολιορκούμαστε από τις συνεχόμενες ενημερώσεις στο ιντερνετ και να φιλτράρουμε πολύ καθετί που διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Τέλος, θα ήθελα να πω πως, θέλοντας και μη, δημιουργούνται αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η κατάθλιψη θα κάνει δραματικά την εμφάνιση της, οπότε το χιούμορ είναι αυτό που μας σώζει, ως ασπίδα σε όλο αυτό που ζούμε».

Ελισέος Νάνος

Να τι κάνει χωρίς ποδόσφαιρο: «Χωρίς προπονήσεις τι να κάνω; Με έχει πιάσει τρέλα, τρέχω μόνος μου αλλά δεν είναι το ίδιο όσο το να είσαι στο γήπεδο με όλους τους συμπαίκτες σου». Και τι μας προτείνει: «Την καραντίνα δεν πρέπει να την ξεχάσουμε γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά. Το μόνο που θα μπορούσαμε να  κάνουμε  είναι υπομονή ώστε να περάσουμε και αυτό το τεστ. Όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης. Μετά όλα γίνονται».

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του Ποντιακού, με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, όλο και κάτι έχει να κάνει: «Η αλήθεια είναι ότι είναι μια ευκαιρία να δούμε τελικά ποια είναι τα σημαντικά στη ζωή μας και να εκτιμήσουμε για αυτά που έχουμε και πάνω από όλα την υγεία μας...Εγώ προσωπικά, με δύο παιδιά μικρά στο σπίτι, όλη την ώρα βρίσκω πράγματα να κάνω».

Τι κάνουμε: «Πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας, για όσο διάστημα ισχύσει η καραντίνα, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας δίνει κουράγιο και δύναμη και αισιοδοξία γιατί σίγουρα είναι μια δύσκολη περίοδος και ψυχοφθόρα. Η ζωή είναι μπροστά μας και είναι ο καιρός να την εκτιμήσουμε».

Χρήστος Καπούλας

Δημοσιογράφος και παράγοντας μαζί, με αγάπη για το τοπικό ποδόσφαιρο. Πώς περνά την καραντίνα; « Όταν δεν είμαι στη δουλειά, μένω σπίτι, κάνω συνήθως μοντάζ βίντεο. Επίσης, βόλτες το σκύλο και παρακολουθώ ταινίες. Συναντώ όμως και τους κολλητούς μου ανά μέρα ώστε να μην έχουμε συνωστισμό».

Και μας προτείνει: «Καθίστε σπίτι. Κάνετε Μαραθώνιο με σειρές, ταινίες, πολύ football manager και πολύ multiplayer. Και η μοναξιά κάποιες φορές καλή είναι».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Γ ΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ…

Read 1278 times Last modified on Monday, 23 March 2020 14:34

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker