http ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΠΣΚ στην ένσταση του Άρη Ζυγού
Saturday, 21 December 2019 19:42

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΠΣΚ στην ένσταση του Άρη Ζυγού

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Άρης Ζυγού κατέθεσε ένσταση κατά του Ποσειδώνα μετά το ματς της 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ κατηγορίας (0-0) με την αιτιολογία ότι η ομάδα της Καβάλας τελείωσε το παιχνίδι χωρίς μικρό. Η ένσταση έγινε δεκτή και έτσι η ομάδα του Άρη Ζυγού πήρε τους τρεις βαθμούς στο ματς και παράλληλα ο Ποσειδών τιμωρήθηκε με 50 ευρώ πρόστιμο.

Η διοίκηση του Ποσειδώνα Καβάλας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μετά την κοινοποίηση της απόφασης από την ΕΠΣ Καβάλας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Την Τετάρτη 11/12/2019  το πρωί μας γνωστοποιήθηκε από την ΕΠΣ Καβάλας ότι για το παιχνίδι του Σαββάτου 7/12/2019  Άρης Ζυγού–Ποσειδών,  κατατέθηκε ένσταση από την γηπεδούχο ομάδα για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

Η ένσταση αφορά τον κανονισμό της προκήρυξης του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας ο οποίος λέει ότι στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας οι ομάδες υποχρεούνται να αρχίζουν και να τελειώνουν το παιχνίδι με δύο παίκτες κάτω των 21, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τί γίνεται σε περίπτωση αναγκαστικής αλλαγής λόγω τραυματισμού.

Για τα παραπάνω, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Καβάλας αποφάσισε να κατακυρώσει  το παιχνίδι 3-0 υπέρ του γηπεδούχου Άρη Ζυγού και χρηματικό πρόστιμο 50€ στον Ποσειδών.

Ο Ποσειδών έχει στο δυναμικό του τέσσερις  νέους κάτω των 21 ετών. Ο ένας από την προηγούμενη σεζόν είναι σε φάση αποκατάστασης από ρήξη  πρόσθιου  χιαστού.

Ο δεύτερος παρακολουθούσε το παιχνίδι από την κερκίδα λόγω τραυματισμού στους κοιλιακούς και πιθανόν να μη μπορέσει να συμμετέχει για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο τρίτος αγωνιζόταν με  τρία ράμματα στο κεφάλι, τραυματισμό που απέκτησε από το προηγούμενο ματς.

Ο τέταρτος αυτών βρισκόταν στην θέση του τερματοφύλακα και είχε εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 85’, όπου και δέχτηκε μαρκάρισμα κατά την εκτέλεση βολέ και τραυματίστηκε στον αστράγαλο.

Στην φάση αυτή δεν δόθηκε φάουλ και κάρτα όπως θα έπρεπε και υπήρχαν διαμαρτυρίες από τον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας για θέατρο.  Ο προπονητής ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια αφού διαπιστώθηκε ο τραυματισμός από τον γιατρό του γηπέδου και ο νεαρός  έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο υποβασταζόμενο λίγο αργότερα στο νοσοκομείο για ακτίνες και περεταίρω εξετάσεις.

Υπήρχε λοιπόν θέμα αναγκαστικής αλλαγής και αφού δεν υπήρχε άλλος κάτω των 21 η ομάδα μας θα έπρεπε να αγωνιστεί με 10 παίκτες σύμφωνα με ερμηνεία του κανονισμού.

Ωστόσο την θέση του πήρε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας για τα υπόλοιπα πέντε  λεπτά συν πέντε των καθυστερήσεων και έτσι τελειώσαμε και το παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 0-0.

Γνωρίζουμε τους κανονισμούς και αυτό φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία μας αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχουμε απασχολήσει πειθαρχικά την ΕΠΣ. Η περίπτωση αυτή όμως είναι διαφορετική διότι είναι άδικη.

Στην πραγματικότητα ο Ποσειδών τιμωρείται διότι είχε περισσότερους τραυματισμούς και δεν είχε αρκετούς νεαρούς παίκτες για να ανταπεξέλθει. Ο Ποσειδών δεν έχει ακαδημίες άρα και υπάρχει μονίμως έλλειψη από μικρούς. Κάθε καλοκαίρι στο ξεκίνημα της σεζόν παρακαλάμε τα σωματεία με ακαδημίες για να πάρουμε όσους υπάρχουν διαθέσιμοι.

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω ο Άρης Ζυγού κατέθεσε την ένσταση για να κερδίσει δύο βαθμούς που πραγματικά δεν του αξίζουν. Δυστυχώς αυτό το ποδόσφαιρο εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο. Χρησιμοποιεί  έναν κανονισμό που έχει σκοπό να προωθεί νέους ποδοσφαιριστές, για να ξεφτιλίσει το  άθλημα. Η ίδια ομάδα την προηγούμενη σεζόν κατέθεσε ένσταση σε παιχνίδι που έχανε 1-4 διότι αντίπαλος ποδοσφαιριστής μπήκε με τον αριθμό 19 στην φανέλα, και καλώς φυσικά η ένσταση δεν έγινε δεκτή. Φέτος τα κατάφερε.

 Ο Ποσειδών θα συνεχίσει την προσπάθεια ως το τέλος της σεζόν τιμώντας κατ' αρχήν τους ποδοσφαιριστές του αλλά και τους χορηγούς που από το υστέρημά τους χάρισαν στην ομάδα μας φανέλες σακίδια φόρμες κ.α.

Επιφυλασσόμαστε όμως για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα 2020-21. Τέτοιες νίκες κρατήστε τις για εσάς.

Με απογοήτευση, ΔΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ».

Read 1503 times Last modified on Saturday, 21 December 2019 19:46

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker