http ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣΚ: Στις 20/8 η κλήρωση, στις 7/9 η πρώτη σέντρα
Wednesday, 17 July 2019 13:23

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΠΣΚ: Στις 20/8 η κλήρωση, στις 7/9 η πρώτη σέντρα

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε στη ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας (www.epskavalas.gr) η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ανδρών της Ένωσης. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τις συμμετοχές.

Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην ΕΠΣΚ έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:00 για την Α’ Κατηγορία, την Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:00. για τη Β’ Κατηγορία και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:00 για τη Γ’ Κατηγορία, Δήλωση Συμμετοχής (πρωτότυπη) σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από το σχετικό παράβολο των 200 ευρώ για την Α’ Κατηγορία, 150 ευρώ για τη Β’ Κατηγορία και 120 ευρώ για τη Γ’ Κατηγορία.

Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής θα κατατίθεται στην ΕΠΣΚ το Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A., Ε.Π.Ο. και ΕΠΣΚ, νόμιμα επικυρωμένη. Χωρίς την υποβολή του ως άνω Συνυποσχετικού Διαιτησίας καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή.

Η Δήλωση Συμμετοχής θα συνοδεύεται από όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα κοινοποιηθούν, σε ειδικό έγγραφο, στις ενδιαφερόμενες ομάδες με την ευθύνη της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας.

Ομάδες, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς την Ε.Π.Ο. και την ΕΠΣΚ μέχρι την ημέρα της πρώτης κλήρωσης θεωρείται ότι δεν υπέβαλλαν Δήλωση Συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ομάδες, που δικαιούνται συμμετοχής στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, δεν λάβουν μέρος, η ΕΠΣΚ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανάλογα το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη Δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 20-08-2019 και ώρα 6:30μμ στα γραφεία της Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ. Η πρώτη σέντρα ορίστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019. 

Δικαίωμα συμμετοχής

Α΄ κατηγορία

1. ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

3. ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ

4. ΦΡΙΞΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ

5. ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν ΠΕΡΑΜΟΥ

6. ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

7. Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

9. ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ

11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΛΙΑΣ

12. Μ.Α. ΟΡΦΑΝΙΟΥ

13. ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν ΚΑΡΒΑΛΗΣ

14. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 

β) Το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα  διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και στη συνέχεια θα δοθούν αγώνες κατάταξης. Οι όμιλοι αυτοί θα συγκροτηθούν με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καβάλας και θα έχουν ως κύρια βάση γεωγραφικά κριτήρια. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:

 1. ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

3. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑΣ

4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

5. Α.Ο. ΠΟΤΑΜΙΑΣ

6. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ

7. Α.Ο. ΚΑΡΥΑΝΗΣ

8. ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ

9. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

10. Μ.Α. ΦΙΛΙΠΠΩΝ

11. ΠΑΓΓΑΙΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

12. ΚΑΒΑΛΑ 2004

13. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

14. ΜΑΚ/ΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ

15. ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ

16. ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

17. ΠΑΟΚ ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ

18. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 19. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡ/ΝΙΟΥ

 20. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ  

καθώς και όσες ομάδες αναγνωρισθούν και εγγραφούν ως μέλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωσή μας, μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, καθώς και σωματεία που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκ νέου, αφού προηγουμένως προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες.  

Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους με διπλούς αγώνες και με βαθμολογία, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ και στη συνέχεια θα δοθούν αγώνες κατάταξης. Οι όμιλοι θα συγκροτηθούν με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καβάλας και  θα έχουν ως κύρια βάση γεωγραφικά κριτήρια. Στην περίπτωση που οι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας, οι οποίες θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, είναι κάτω από 11, τότε το Δ.Σ. της ΕΠΣ θα αποφασίσει για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος (διεξαγωγή σε έναν όμιλο ή ενσωμάτωση των ομάδων της Γ΄ Κατηγορίας στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας). Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι παρακάτω:

1. ΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

2. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

3. Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ

4. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΠΙΔΕΣ

5. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

6. ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ

7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

8. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ

9. Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ

10. Α.Ε. ΠΙΕΡΕΩΝ 2004

11. ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

12. ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

13. Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

14. ΟΙ ΛΥΚΟΙ

15. ΘΡΑΚΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΤΟΥ

17. Α.Ο. ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

18. ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Επίσης, στην περίπτωση που μετά την λήξη προθεσμίας των συμμετοχών στο πρωτάθλημα και πριν την κλήρωση των αγώνων πρωταθλήματος  υπάρχουν κενές θέσεις (κατηγορία Α’ και Β’) τότε η Εκτελεστική Επιτροπή, και πριν διεξαχθεί η κλήρωση  των αγώνων πρωταθλήματος, έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν.    

Η ώρα των μικρών….

Είναι υποχρεωτική ,η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τριών ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, στo πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας [γεννημένος δηλαδή μετά την 1-1-1999] και δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών στα πρωταθλήματα Β’ Κατηγορίας [γεννημένοι δηλαδή μετά την 1-1-1999]. 

Επίλυση Αθλητικών Διαφορών

Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν:

α. στις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες των πρωταθλημάτων Α’, Β’ και Γ’  Κατηγορίας και

β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτές με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας οι ομάδες συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά.

Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο και της ΕΠΣΚ.

Σε περίπτωση παράβασης της παρούσας διάταξης η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ένωσης παραπέμπει την παραβάτη Ομάδα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Για την υποβολή και την εκδίκαση ενστάσεων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 και 24 του ΚΑΠ. Το ποσό, δε, του παραβόλου για την υποβολή ένστασης καθορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. στα 50 ευρώ. 

Γιατρός αγώνα

Η παρουσία γιατρού, διασώστη ή νοσηλευτή στον αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός, διασώστης ή νοσηλευτής έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου η σφραγίδα ή, ειδάλλως, αν έχει αποφασίσει περί αυτού η Ομοσπονδία). Ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του ΚΑΠ. 

Κύπελλο Ήθους

Η ΕΠΣ Καβάλας, με απόφαση του Δ.Σ., έχει θεσμοθετήσει την απονομή Κυπέλλου Ήθους στα σωματεία που δεν τους έχει επιβληθεί ποινή καθ’ όλη τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού έτους.   

Προπονητές

Όλα τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν προπονητή, ενώ αυτά της Β’ και Γ’ προαιρετικά. Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 5 και 6 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου, όσα σωματεία απασχολούν, υποχρεωτικά (Α’ Κατηγορία) ή προαιρετικά (Β’ και Γ’ Κατηγορία), προπονητή, αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA C και άνω τουλάχιστον και για τους βοηθούς προπονητές το πιστοποιητικό UEFA C τουλάχιστον. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης, το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Καβάλας. Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ο Κανονισμός Προπονητών ως αυτός έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. 

Προσοχή: Κανένα πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί καθήκοντα  προπονητή, αν δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 5 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης που εκδίδει για το λόγο αυτό η ΕΠΣ Καβάλας. 

Οι προπονητές θα φέρουν την Ειδική Ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο και η ΕΠΣΚ.

Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή Προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην ΕΠΣΚ (Τμήμα Προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. 

SUPER CUP

Η αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου θα ανοίγει υποχρεωτικά με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της Κυπελλούχου και της Πρωταθλήτριας Α’ Κατηγορίας ομάδας της χρονιάς που έληξε και θα ονομάζεται SUPER CUP«ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ». 

Ποδοσφαιριστές. Επιτρεπόμενες αλλαγές στον αγώνα

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π.

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως 4 ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αντικατάσταση τόσων ποδοσφαιριστών, όσων προβλέπει το άρθρο 16 του ΚΑΠ. 

Άρθρο 16. Άνοδος – Υποβιβασμός

Α’ Κατηγορία: Η ομάδα που θα καταλάβει την  πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ. Αναλυτικά οι περιπτώσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων ανά κατηγορία:

 

 

2019 -2020  Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΕΣ (14)

 

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Α’ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ Β’ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

α)

14-1=13

13+0=13

13-3=10

10+4=14

β)

14-1=13

13+1=14

14-3=11

11+3=14

γ)

14-1=13

13+2=15

15-4=11

11+3=14

 δ)

14-1=13

13+3=16

16-5=11

11+3=14

ε)

14-1=13

13+4=17

17-5=12

12+2=14

 

Στην περίπτωση που ο πρωταθλητής μας δεν έχει λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας, τότε θα υποβιβάζεται μία ομάδα επιπλέον από την Α’ στη Β’ Κατηγορία. Εξαιρείται η περίπτωση (α), όπου εκεί θα ανέβει μία ομάδα λιγότερη από τη Β’ στην Α’ Κατηγορία και δεν θα υποβιβαστεί μία περισσότερη από την Α’ στη Β’ Κατηγορία. 

 

2019 -2020  Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΕΣ (20) – (2) ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ 10

 

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Α’

ΑΝΟΔΟΣ ΣΕ Α’

ΑΜΕΣΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ Γ’

ΑΜΕΣΗ ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ’ ΣΤΗ Β’

α)

20+3=23

23-4=19

19-2=17

17+2=19

β)

20+3=23

23-3=20

20-2=18

18+2=20

γ)

20+4=24

24-3=21

21-2=19

19+2=21

 δ)

20+5=25

25-3=22

22-4=18

18+2=20

ε)

20+5=25

25-2=23

23=4=19

19+2=21

 

α) Μόνον ο πρώτος κάθε ομίλου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος προβιβάζεται άμεσα στην  ανώτερη κατηγορία και ο τελευταίος υποβιβάζεται  άμεσα στην κατώτερη κατηγορία, χωρίς να λάβουν μέρος στους αγώνες κατάταξης. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο ομίλων της Β’ Κατηγορίας δίνουν 3 αγώνες κατάταξης  για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στη Β’ Κατηγορία. Οι δύο πρώτοι αγώνες διεξάγονται εντός – εκτός για κάθε ομάδα. Αν μετά τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγώνων δεν κριθεί ο πρωταθλητής βαθμολογικά, τότε ο τρίτος αγώνας διεξάγεται σε ουδέτερο γήπεδο όπως προβλέπεται από το άρθρο 20 του ΚΑΠ. 

β) Για τις υπόλοιπες θέσεις προβιβασμού και υποβιβασμού παίζουν αγώνες κατάταξης οι θέσεις 2,3,4,5 (άνοδος) και 6,7,8,9 (υποβιβασμός). Οι ομάδες αυτές θα μεταφέρουν τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο μίνι πρωτάθλημα κατάταξης.  

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

α) Οι  ομάδες που θα  καταλάβουν τις θέσεις 2 έως 5 στο βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου, θα δώσουν αγώνες κατάταξης σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών (όλοι  εναντίον όλων, σε διπλούς  αγώνες, εντός – εκτός έδρας), προκειμένου να διεκδικήσουν την τρίτη και τέταρτη θέση που ενδεχομένως θα οδηγήσει στην Α’ Κατηγορία. Αυτές θα  μεταφέρουν στη Β’ φάση (μίνι πρωτάθλημα κατάταξης) τους βαθμούς που συνέλεξαν στην  κανονική διάρκεια  του πρωταθλήματος. 

β) Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 έως 9 στο βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες κατάταξης  σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών (όλοι εναντίον όλων, σε διπλούς αγώνες, εντός – εκτός έδρας), προκειμένου  να διεκδικήσουν τη σωτηρία στη Β’ Κατηγορία. Αυτές θα  μεταφέρουν στη Β’ φάση (μίνι πρωτάθλημα κατάταξης) τους βαθμούς που συνέλεξαν στην  κανονική διάρκεια  του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες, οι τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα (π.χ. αυτές  που  κατέλαβαν τη  θέση  9 ή 8 ή 7 σε κάθε όμιλο) των αγώνων κατάταξης, δε θα υποβιβάζονται άμεσα στη Γ’ Κατηγορία, θα δίνουν αγώνα κατάταξης με τις δύο δεύτερες ομάδες  (μία από κάθε όμιλο) της Γ’ Κατηγορίας, προκειμένου οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας να αποφύγουν τον υποβιβασμό και αυτές της Γ’ Κατηγορίας να προβιβασθούν στη Β’ Κατηγορία. Οι αγώνες αυτοί θα είναι μονοί και σε ουδέτερο γήπεδο και θα διεξάγονται ως εξής, Β1 – Γ1 και Β2 – Γ2). 

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ομάδες που  θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 σε κάθε όμιλο, θα δώσουν αγώνες κατάταξης σε ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών ημερών (όλοι εναντίον όλων, σε διπλούς αγώνες, εντός – εκτός έδρας), προκειμένου  με τη λήξη  των αγώνων κατάταξης ο πρώτος κάθε ομίλου να προβιβασθεί άμεσα στη Β’ Κατηγορία, ενώ ο δεύτερος κάθε ομίλου να διεκδικήσει μέσα από ένα μονό αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο την άνοδο του στη  Β’ Κατηγορία, από την τελευταία ομάδα του κάθε ομίλου που μετά τους αγώνες κατάταξης  της  δικής της κατηγορίας δεν υποβιβάζεται άμεσα.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τη θέση 1 έως και 6 στην κανονική διάρκεια του  πρωταθλήματος θα μεταφέρουν στη Β’ φάση (αγώνες κατάταξης) τους βαθμούς που συγκέντρωσαν  στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.      

α) Στις περιπτώσεις (1), (2) και (5) αν δεν ανέλθει ο πρωταθλητής μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ κατά (1) σωματείο. 

β) Στις περιπτώσεις (3) και (4), αν ο πρωταθλητής μας δεν ανέλθει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία κατά (1)  σωματείο. 

γ) Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία, στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021 οι ομάδες θα είναι (14) στην Α’ Κατηγορία, (20) στη Β’ Κατηγορία και οι υπόλοιπες ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας. 

δ) Μετά τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α’ Κατηγορία στη Β’ και την άνοδο των ομάδων από την Β’ στην Α’ κατηγορία, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021 θα παραμείνουν στη Β’ κατηγορία είκοσι (20) ομάδες. 

ε) Την ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021 το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν  όμιλο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων, το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας σε δύο (2) ομίλους των δέκα (10) ομάδων έκαστος και το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας σε δύο ομίλους με αριθμό ομάδων ανά όμιλο ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας αυτής.

 

 

 

Read 1626 times Last modified on Wednesday, 17 July 2019 13:27

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker