http ΕΠΣΚ: Αναλύθηκαν οι προκηρύξεις, 3 οι μικροί στην Α΄ κατηγορία!!!
Sunday, 30 June 2019 12:54

ΕΠΣΚ: Αναλύθηκαν οι προκηρύξεις, 3 οι μικροί στην Α΄ κατηγορία!!!

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (30/6) στο Ενωσιακό γήπεδο, στα Αμισιανά.

Υπήρξε απαρτία και ο πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Παπαδόπουλος έκανε τον διοικητικό απολογισμό της σεζόν ανακοινώνοντας παράλληλα δύο αιτήματα για διοργανώσεις στο νομό μας,  μια «grassroots» μέσω του προγράμματος «μπάλα παντού» της ΕΠΟ αλλά και μια εκδήλωση για τουρνουά σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο ταμίας της Ένωσης, Γιώργος Πριονίδης, έκανε τον οικονομικό απολογισμό που ψηφίστηκε από το σώμα. Παράλληλα, ψηφίστηκαν και τα πρακτικά της προηγούμενης γενικής  συνέλευσης.

Το μέγα θέμα που απασχόλησε την γενική συνέλευση, όπως συνήθως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ήταν η συμμετοχή των μικρών, Κ-20 ετών,  στην Α΄ κατηγορία. Ακούστηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά, οι τόνοι ανέβηκαν και τελικά θα ισχύσει ό,τι είχε αποφασιστεί από την περυσινή αγωνιστική περίοδο για 3 μικρούς στην Α΄ κατηγορία. Όπως ειπώθηκε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι γεννημένοι το 1999 και νεότεροι, όπως και πέρυσι, μια μικρή διευκόλυνση για τους συλλόγους!!!

Στην Β΄ κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν στην αρχική 11άδα δύο Κ20 (γεννημένοι το 1999 και νεότεροι). Για τη νεοσυσταθείσα Γ΄ κατηγορία θα γίνει συνάντηση της διοίκησης με τα σωματεία που θα συμμετέχουν σε αυτήν και θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις!!!

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, στις μικτές ομάδες είναι νέοι προπονητές ο Γιώργος Τίττης και ο Χάρης Παπάς. Επίσης, είναι υποχρεωτική, από 1 Αυγούστου 2019, η έκδοση κάρτας υγείας για όλους τους ποδοσφαιριστές, διαφορετικά οι  σύλλογοι δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε καμία διοργάνωση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καβάλας, Νίκος Καραμπετάκης, λέγοντας τα εξής: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Έχουμε άριστη συνεργασία με την διοίκηση της Ένωσης, είμαστε αρωγοί στο να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές μας, να τους δώσουμε στις ομάδες και τα παιδιά μας. Περιμένουμε το νέο κανονισμό για τους πτυχιούχους προπονητές και θα ενημερώσουμε την διοίκηση της Ένωσης για τις εξελίξεις αλλά και τις απαραίτητες ενέργειες».

Κύπελλο ΕΠΣ και Κύπελλο Κατηγοριών πάνε… πακέτο!!

Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και Κυπέλλου Κατηγοριών θα έχουμε φέτος. Ουσιαστικά θα έχουμε έναν συνδυασμό των δύο διοργανώσεων!!! Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας παίξουν μεταξύ τους και το ίδιο οι ομάδες του 1ου και 2ου ομίλου της Β΄ κατηγορίας και οι ομάδες του 1ου και 2ου ομίλου της Γ΄ κατηγορίας. Θα αναδειχθούν οι Κυπελλούχοι κατηγοριών, συνολικά πέντε και στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση στην οποία θα συμμετέχουν και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ένωσης στην Γ΄ Εθνική. Συνολικά θα φτάσουμε στους 9 του Κυπέλλου ΕΠΣ και αγώνες νοκ-άουτ θα φτάσουμε στα ημιτελικά, όπου θα έχουμε διπλούς αγώνες για την πρόκριση στον Τελικό της διοργάνωσης.

Οι αγώνες της Α΄ και Β΄ κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 31/8 και 1/9. Το Κύπελλο Γ΄ κατηγορίας θα ξεκινήσει αργότερα.

Κανονικά το Super Cup

Για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί  το Super Cup μεταξύ του πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας και του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, Δόξα Θεολόγου και Αετό Οφρυνίου. Ο αγώνας θα γίνει στις 24 ή 25/8.

Πρωτάθλημα σε τρεις κατηγορίες…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε  ότι η Ένωση μας είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας και πρέπει να έχει πρωταθλήματα και στις τρεις κατηγορίες. Στην Α΄ κατηγορία θα συμμετέχουν 14 σύλλογοι και στις περισσότερες περιπτώσεις υποβιβάζονται τρεις σύλλογοι. Τα δεδομένα αλλάζουν φυσικά αν έχουμε υποβιβασμούς από την Γ΄ Εθνική.

Η Β΄ κατηγορία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων, χωρισμένοι με γεωγραφικά κριτήρια. Οι δύο πρωταθλητές θα ανέβουν στην Α΄ κατηγορία και οι δύο τελευταίοι των ομίλων υποβιβάζονται απευθείας στην Γ΄ κατηγορία. Αυτοί που θα καταλάβουν τις θέσεις 2-5 θα παίξουν στα play off για μια θέση ακόμη ανόδου. Αυτοί που θα βρεθούν στις θέσεις 6-9 θα παίξουν στα  play out. Οι ομάδες θα κουβαλήσουν την βαθμολογία της πρώτης φάσης.

Η Γ΄ κατηγορία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους, των 6 ή 7 συλλόγων-ανάλογα φυσικά και με τις  συμμετοχές- με γεωγραφικά κριτήρια και μετά την λήξη της πρώτης φάσης θα ακολουθήσουν μπαράζ. Οι ομάδες θα κουβαλήσουν την βαθμολογία της πρώτης φάσης στα μπαράζ.

Η πρώτη σέντρα των πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί στις 7-8/9.

 

 

 

 

Read 1817 times Last modified on Monday, 01 July 2019 10:11

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker