http ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ: «Αν είμαστε χαμηλά μην μας σπρώχνετε και άλλο…»
Tuesday, 22 January 2019 13:57

ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ: «Αν είμαστε χαμηλά μην μας σπρώχνετε και άλλο…»

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοίκηση του Φάρου Μαριών μας απέστειλε επιστολή-ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα για το παρελθόν του συλλόγου, για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε αυτός να παραμείνει ζωντανός παρά τις αντιξοότητες και ζητά σεβασμό από όλους.Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

«Εδώ και 9 χρόνια από την επανίδρυση της ομάδας μας είχαμε σαν πρώτο μέλημα την δημιουργία ενός γηπέδου στο χωριό μας και μιας αξιοπρεπούς ομάδας με ήθος και αξίες, ώστε να απασχολούνται και να αθλούνται οι νέοι του χωριού κ όχι μόνο..Στο γηπεδικό δεν τα καταφέραμε όσο και αν προσπαθήσαμε στην αρχή με τους τοπικούς φορείς, στην πορεία ήλθε η απογοήτευση και κάπου εκεί σταμάτησε και η προσπάθεια, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε σαν νομάδες και να γυρνάμε από γήπεδο σε γήπεδο και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα κ πολλά παρά πολλά έξοδα.

Παρόλα αυτά φτάνοντας στο σήμερα η ομάδα μας έχει να επιδείξει μια άνοδο από την γ’ στην β’, μια συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου από την β’ στην α’ και ένα Κύπελλο ήθους. Σε όλα αυτά τα χρόνια είχαμε νίκες και ήττες άλλα ειδικά φέτος οι περισσότερες είναι ήττες και βαριές ήττες με μεγάλα σκορ. Η αιτία είναι η αποχώρηση από την ομάδα αρκετών έμπειρων παικτών τα τελευταία χρόνια, πολλών τραυματισμών και η συμμετοχή σε αυτή αρκετών νεαρών που κάνουν φέτος τα πρώτα τους βήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Παρόλα αυτά όμως δεν πάψαμε να παλεύουμε όλα τα ματς, να αγωνιζόμαστε σε όλα τα ματς, χωρίς ομαδικές ιώσεις, αντιμετωπίζοντας ομάδες με υψηλά μπάτζετ και παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών αλλά δυστυχώς σε άδειες κερκίδες και χωρίς το στοιχείο της εντοπιότητας πολλές φορές πράγμα που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο γίνεται όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό και ειδικά σε χαμηλές κατηγορίες.

Δεν αρνούμαστε ποτέ αλλαγές στο πρόγραμμα της ΕΠΣ Καβάλας για να βοηθήσουμε ομάδες εκτός νησιού, κάτι που πολλές φορές βρήκαμε μπροστά μας στον βωμό μιας νίκης και μιας ανόδου λες και αυτός είναι ο σκοπός του ερασιτεχνικού..

Πέσαμε χωρίς διαμαρτυρία κατηγορία σε μια από τις πολλές αναδιαρθρώσεις, πήγαμε σε ματς με άσχημες καιρικές συνθήκες, αποκλειστήκαμε εκτός νησιού. Έχουμε αγωνιστεί σε όλα μας τα παιχνίδια μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και χωρίς να απαξιώνουμε καμία ομάδα και κανένα πρωτάθλημα και ας ήμασταν αδιάφοροι εμείς ταξιδέψαμε. Δεν έχουμε παίξει ούτε ένα παιχνίδι με κάτω από 11 παίκτες αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε και αυτό. Παίξαμε εντός έδρας παιχνίδια στην Κεραμωτή για να βοηθήσουμε τους θεσμούς και πάντα σεβόμενοι την ΕΠΣ Καβάλας και τους ανθρώπους της.

Το μόνο που ζητάμε όλα αυτά τα χρόνια είναι σεβασμός στην προσπάθεια μας και στον αγώνα μας να συντηρούμε μια ερασιτεχνική ομάδα που ίσως για κάποιους δεν θα έπρεπε να υπάρχει... Ίσως τους ικανοποιηθεί η επιθυμία γιατί πραγματικά κουραστήκαμε από τις υποτιμητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές διαφόρων-διαφόρων και τελευταία και των διαιτητών που και αυτοί σίγουρα ερασιτέχνες είναι και λάθη θα κάνουν. Αλλά δεν παύει και μια μικρή ομάδα, όσο ανίσχυρη και αν είναι και στον αγωνιστικό χώρο και στα διοικητικά, να έχει και αυτή δικαιώματα και απαιτήσεις ακόμη και όταν χάνει με βαριά σκο.

Αν είμαστε χαμηλά μην μας σπρώχνετε και άλλο… Η ομάδα δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός και υπάρχουν άνθρωποι που μοχθούν παρά πολύ ώστε να μαζεύονται τα εξοδολόγια και το λιγότερο που αξίζει είναι ο σεβασμός… Και φυσικά δεν έχει να κάνει με το σκορ και το αποτέλεσμα αλλά με την αίσθηση δικαίου όταν αγωνίζεσαι, όσο και λάθος να είμαστε σίγουρα κάποια κάνετε και εσείς… Φυσικά κουράσαμε κιόλας και με τις διαμαρτυρίες μας και με την μιζέρια μας..Τα ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε… Ελάτε όμως στη θέση μας… Όπως και να έχει,  βασιζόμενοι στο ήθος μας, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να βγάλουμε και αυτή την δύσκολη χρόνια στηρίζοντας τον προπονητή και αυτά τα νέα παιδιά και μακάρι να τα περάσουμε τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετεί ο αθλητισμός.

Υ.Γ. Ζητάμε συγνώμη αν εν άγνοια μας, με τα λεγόμενα μας ή με τις πράξεις μας, κάναμε κάποιους να νιώθουν αδικημένοι ή θιγμένοι. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε και δεν έχουμε τέτοια πρόθεση...Όταν γύρω μας και στην καθημερινότητα μας υπάρχουν τόσα και τόσα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν μακάρι αυτά να ήταν τα μοναδικά προβλήματα μας».

 

Read 1523 times Last modified on Tuesday, 22 January 2019 14:01

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker