http Τα νέα της ΕΠΣ Καβάλας
Friday, 14 December 2018 15:24

Τα νέα της ΕΠΣ Καβάλας

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο τελευταίο δελτίο τύπου της ΕΠΣ Καβάλας γίνεται γνωστό μεταξύ άλλων ότι νεαρός άσος της Δόξας Θεολόγου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και μέρος των εσόδων από τους τελικούς του Κυπέλλου Κατηγοριών θα δοθεί προς ενίσχυση της οικογένειας. Παρακαλούνται, επίσης, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δόξας Θεολόγου. Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

1. Υπενθυμίζεται στα σωματεία, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της ατομικής κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018. Από 1/1/2019 σε καμία περίπτωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα (πρωταθλήματος, Κυπέλλου και φιλικό παιχνίδι) ποδοσφαιριστής, εάν προηγουμένως δεν έχει καταθέσει στο διαιτητή την ατομική κάρτα υγείας. Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή των παραγόντων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, ώστε να προμηθευτούν την κάρτα υγείας έως και τις 31/12/2018.

2.Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης των σωματείων μας, αναφορικά με τις δημόσιες διαμαρτυρίες των ομάδων για τη διαιτησία, επισημαίνει τα παρακάτω:

Κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως οι δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις για διαιτητές, που πιθανώς να ευνόησαν ή να αδίκησαν κάποιο σωματείο, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στις προσπάθειες όλων μας για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας. Αντιθέτως, ενισχύουν την καχυποψία, την αντιπαλότητα, προκαλούν αχρείαστες εντάσεις και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος πάνω απ’ όλα είναι τρόπος ζωής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Είναι δεδομένο πως τα διαιτητικά λάθη δεν πρόκειται να εξαλειφθούν απόλυτα, όπως βέβαια και τα λάθη των ποδοσφαιριστών, αλλά και των προπονητών. Και αυτό διότι όλοι τους είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη στη δουλειά τους, όπως συμβαίνει σε όλους μας. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι τα λάθη αυτά δεν γίνονται εσκεμμένα, με πρόθεση να βοηθήσουν ή να αδικήσουν κάποια ομάδα.

Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που κάποιο σωματείο εκτιμά πως ένας διαιτητής ή ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής ενήργησε εις βάρος του με πρόθεση, υπάρχουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα, στα οποία μπορεί να απευθυνθεί και αυτά θα κρίνουν την υπόθεση και θα λάβουν μέτρα. Σε αντίθεση περίπτωση, αν ένα σωματείο, ένας παράγοντας, ή ένα φυσικό πρόσωπο, που λειτουργεί για λογαριασμό ενός σωματείου, επιλέξει να προβεί σε δημόσια κρίση για τους διαιτητές με δηλώσεις, ανακοινώσεις κλπ., η Πειθαρχική Επιτροπή υποχρεούται να εφαρμόσει τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ.

3. Ενημερώνονται όλα τα σωματεία, οι παράγοντες, οι προπονητές, οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι φιλάθλοι, ότι κατά τον ιατρικό έλεγχο για την έκδοση ατομικής κάρτας υγείας του ποδοσφαιριστή Ταουλάν Ντομί του σωματείου ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, βρέθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην καρδιά του. Η διοίκηση της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κινήθηκε άμεσα και έχει ήδη δρομολογηθεί χειρουργική επέμβαση  για το νεαρό ποδοσφαιριστή, σε νοσοκομείο των Αθηνών στις 18/12/2018.

Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας αποφάσισε να δοθεί ένα μέρος από τις εισπράξεις όλων των τελικών του Κυπέλλου Κατηγοριών για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή, ώστε να ανακουφισθεί η οικογένεια του από το οικονομικό βάρος της επέμβασης. Επίσης, παρακαλεί όποιον επιθυμεί να βοηθήσει τον Ταουλάν Ντομί, να έρθει σε επικοινωνία με τη διοίκηση  της ΔΟΞΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, κ. Φίλιππο Καλαϊτζή, για περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόθεση όλων είναι με τις πράξεις να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η ποδοσφαιρική οικογένεια της Καβάλας είναι πάντοτε παρούσα και αλληλέγγυα σε κάθε μέλος της που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε τη λύση. 

4. Ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής, ότι υποχρεούνται στους εντός έδρας αγώνες τους, αν δεν παρουσιασθεί διαιτητής, να ασκεί καθήκοντα διαιτητή το πρόσωπο που έχουν υποδείξει. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και από τον ΚΑΠ και ως εκ τούτου είναι αντικανονικό ένας αγώνας τμημάτων υποδομής να διεξάγεται χωρίς διαιτητή. Παρακαλούνται όλα τα σωματεία να συμμορφωθούν με την υπόδειξη της Επιτροπής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Ένωσης.

5.Καλείται σε απολογία την Τρίτη 18/12/2018 στις 18:00 μ.μ. ο παράγοντας του σωματείου ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ, κ. Γιώργος Ιωσηφίδης.

6. Ορίστηκαν τα γήπεδα των τεσσάρων τελικών του Κυπέλλου Κατηγοριών και είναι τα παρακάτω ανά κατηγορία:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α’

ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ 29/12/2018, ώρα 14:30

ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ-ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β1’

ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ 30/12/2018, ώρα 14:30

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β2’

ΠΟΤΟΥ  09/03/2019, ώρα 14:00

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Β3’

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  06/01/2019, ώρα 15:00

Α.Ο. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

7. Τιμωρείται ο παράγοντας του σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, κ. Κάζος Δημήτριος, με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα.

8. Μετά την υπ’ αριθμόν 68/2018 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ακυρώνεται η ποινή που επιβλήθηκε στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ (αφαίρεση 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα και κατακύρωση του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας με σκορ 3-0). Ως εκ τούτου, η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ, επαναφέρει το πραγματικό σκορ του αγώνα (1-4) και επιστρέφει τους 3 βαθμούς στο σωματείο ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ.

9. Ποινές ποδοσφαιριστών

ΑΡΑΔΟΥΛΗΣ Π. (Α.Ο. ΚΑΡΥΑΝΗΣ) 12 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ Ν. (ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ) 1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΞΗΝΤΑΡΑΣ Γ. (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ) 1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Read 1479 times Last modified on Friday, 14 December 2018 15:28

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker