http ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στην τελική ευθεία για τα πρωταθλήματα ανδρών
Friday, 14 July 2017 10:13

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στην τελική ευθεία για τα πρωταθλήματα ανδρών

Written by 
Published in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιοποιήθηκε από την ΕΠΣ Καβάλας η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ανδρών Α’-Β’-Γ’  κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Σύμφωνα με αυτήν, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής 14 σύλλογοι και σε αυτό της Β’  28 που θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους με όσες ομάδες από τις συνολικά 14 που έχουν δικαίωμα δηλώσουν συμμετοχή καθώς και όσες ομάδες αναγνωρισθούν και εγγραφούν ως μέλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την ημέρα λήξης της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής ή ομάδες που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια και επιθυμούν να επαναδραστηριοποιηθούν, αφού προηγουμένως προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Στην περίπτωση που οι ομάδες οι οποίες δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας είναι κάτω από 10 τότε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης θα κάνει χρήση της απόφασης που πήρε πέρυσι η Γ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας, ήτοι οι ομάδες της Γ’ κατηγορίας θα απορροφηθούν στην Β’ κατηγορία.  

Επίσης, στην περίπτωση που μετά την λήξη προθεσμίας των συμμετοχών στο πρωτάθλημα, υπάρχουν κενές θέσεις (κατηγορία Α’ και Β’) τότε η Εκτελεστική Επιτροπή, και πριν διεξαχθεί η κλήρωση  των αγώνων πρωταθλήματος, έχει το δικαίωμα να συμπληρώσει τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν.   

Δηλώσεις συμμετοχής

Για να συμμετάσχει μία Ομάδα στα ανωτέρω πρωταθλήματα έχει την υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι την 23-07-2017, 24-07-2017 και 25-07-2017 για τις κατηγορίες Α’ – Β’– Γ’ κατηγορία αντίστοιχα στην Ε.Π.Σ.Κ.

Διευκρινίζεται πως επειδή η 23η Ιουλίου 2017, όπου λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, είναι ημέρα Κυριακή, οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές έως και την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 18-08-2017 και ώρα 6:30μμ στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται για το Σάββατο 16-09-2017.

Δικαίωμα συμμετοχής  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. ΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

4. ΦΡΙΞΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΥ

5. ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν ΠΕΡΑΜΟΥ

6. ΒΥΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

7. ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

8. ΕΘΝΙΚΟΣ Ν ΚΑΡΥΑΣ

9. ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΕΡΟΥ

11. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ

12. ΜΑ ΑΝΤΙΦΙΛΙΠΠΩΝ

13. ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ Ν ΚΑΡΒΑΛΗΣ

14. ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1. ΑΕΤΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ

2. ΑΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

3. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

4. ΑΟ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

5. ΑΟ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

6. ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ

7. ΑΡΗΣ ΠΗΓΩΝ

8. ΑΡΗΣ ΠΡΙΝΟΥ

9. ΑΣΠΙΣ ΠΟΛΥΣΤΥΛΟΥ

10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

11.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

12. ΕΝΩΣΗ ΠΑΓΓΑΙΪΚΟΥ ΔΡΥΑΔΑΣ

13. ΔΟΞΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

14. ΔΟΞΑ ΛΥΔΙΑΣ

15. ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΘΑΣΟΥ

16. ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ

17. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

18. ΜΑ ΟΡΦΑΝΙΟΥ

19. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ

20. ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

21. ΑΡΗΣ ΖΥΓΟΥ

22. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

23. Μ.Α. ΦΙΛΙΠΠΩΝ

24. ΠΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

25. ΠΑΟΚ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ

26. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ

27. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

28. ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΛΕΑΣ


Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  


1. ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

2. ΑΟ ΚΑΡΥΑΝΗΣ

3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΑΤΟΥ

4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ

5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΚΡ/ΝΙΟΥ

6. ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

7. ΚΑΒΑΛΑ 2004

8. ΘΡΑΚΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

9. ΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟ

10. ΟΙ ΛΥΚΟΙ

11. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΞΕΡΙΑΣ

12. ΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

13. ΦΑΡΟΣ ΜΑΡΙΩΝ

14. ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Προπονητής

 α) Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσλαμβάνουν υποχρεωτικά προπονητή κάτοχο διπλώματος αναλόγου των αναφερομένων στο άρθρο 6 παράγραφος 1 του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου. 

β) Τα σωματεία κατηγορίας Α’ και Β’ υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή κάτοχο διπλώματος τουλάχιστον UEFA B’.

γ) Για τα σωματεία της Γ’ κατηγορίας η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική.

δ) Οι προπονητές και βοηθοί προπονητές των σωματείων και των τμημάτων υποδομής υποχρεωτικά πρέπει να κατέχουν δελτίο πιστοποίησης το οποίο το εκδίδει η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ, αλλιώς απαγορεύεται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

 

Άρθρο 29: Άνοδος-Υποβιβασμός

Α’  κατηγορία: Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσει την άνοδο στην Γ εθνική κατηγορία όπως θα προβλέπει η προκήρυξη της Ε.Π.Ο. 

Σε κάθε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε θα ευνοείται αριθμητικά η άνοδος των ομάδων από τη Β’ στην Α΄ κατηγορία και από τη Γ’ στη Β’ κατηγορία όπου θα ευνοείται αριθμητικά ο υποβιβασμός των ομάδων από την Α’ στην Β’ κατηγορία.

Μετά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων ανά κατηγορία στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, οι ομάδες θα 14 στην Α’ κατηγορία, 28 στη Β’ κατηγορία και όσες ομάδες απομείνουν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Μετά την άνοδο ή όχι του πρωταθλητή στην Γ’ εθνική κατηγορία, τον τυχόν υποβιβασμό ομάδων της δύναμής μας από την Γ’ εθνική κατηγορία και την άνοδο των 2 πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα (1 από κάθε όμιλο από την Β’ κατηγορία στην Α), θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες ώστε για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο οι ομάδες της Α’ κατηγορίας να είναι 14.

Β’ και Γ’ κατηγορία: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 2 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (1 από κάθε όμιλο στην Β’ κατηγορία) θα προβιβασθούν στην Α’ κατηγορία.

Μετά τον υποβιβασμό τυχόν ομάδων μας από την Γ’ εθνική κατηγορία στην Α’ τοπική κατηγορία, την άνοδο ή όχι του πρωταθλητή μας στην Γ’ εθνική κατηγορία, τον υποβιβασμό των ομάδων από την Α’ κατηγορία στην Β’ κατηγορία, την άνοδο των ομάδων από την Β’ κατηγορία στην Α’ κατηγορία και την άνοδο των 2 πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ κατηγορίας στην Β’  κατηγορία, θα υποβιβασθούν τόσες ομάδες από την Β’ κατηγορία στην Γ’ κατηγορία, ώστε ο αριθμός των ομάδων της Β’ κατηγορίας για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να είναι 28.

Ειδικές διατάξεις

α) Όλοι οι αγώνες Α’-Β’ και Γ’ κατηγορίας υποχρεωτικά θα διεξάγονται σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα. Δεν θα ισχύει καμία εξαίρεση και όποιο Σωματείο δεν διαθέτει γήπεδο με χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα κάπου Σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή πρωταθλήματος θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, κατόπιν υποδείξεως του Σωματείου εφόσον πληροί τους όρους της Διοργάνωσης και βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 48 ώρες πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ώρας, ημέρας και γηπέδου, θα πρέπει να περιέχονται στην Ένωση τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η Αρμόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιμο ή όχι.

Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα Κοινοτικά-Δημοτικά και Εθνικά Γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες και αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν την άδεια τέλεσης αγώνα.

γ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (Δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και Κατάσταση Υγείας)

δ) Σε όλους τους αγώνες η παρουσία πρώτων βοηθειών είναι υποχρεωτική, στη δε Α’ κατηγορία υποχρεωτική είναι η παρουσία Ιατρού. Χωρίς την παρουσία Ιατρού ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Ο Ιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιονδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ιατρικού συλλόγου ή σφραγίδα). Την παρουσία ιατρού μπορεί να αντικαταστήσει μόνον πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έχει την ανάλογη πιστοποίηση.

 ε) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενός ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 20 ετών, στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ κατηγορίας (γεννημένος δηλαδή μετά την 1-1-1998).  

στ) Ενστάσεις: Επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π. και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.Α.Π.

-- Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την έκδοση και λήψη της σχετικής άδειας για την τέλεση των αγώνων. Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

-- Η Ε.Π.Σ. Καβάλας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καταρτίσει σύμβαση με τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για μετάδοση αγώνα ή αγώνων. Σε περίπτωση παρεμπόδισης από σωματείο ή οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο συνδεδεμένο με οποιαδήποτε ιδιότητα προς το σωματείο, επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 29.

--Ομάδα που υποχρεούται να δώσει αγώνα ή αγώνες κατάταξης (ανόδου-υποβιβασμού) είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες. Στην περίπτωση που δεν κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα επιβάλλονται σε αυτήν οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.

--Οι οποιεσδήποτε αθλητικές διαφορές επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια αθλητικά όργανα. Για τις ενστάσεις ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Για τις εκδίκαση των ενστάσεων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 24 του Κ.Α.Π. Το ποσό του παραβόλου για την υποβολή ενστάσεων καθορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης στα 100 €.

--Στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο. Η απονομή θα γίνει κατά τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

--Στην ομάδα που κανένας ποδοσφαιριστής της ή παράγοντας δεν τιμωρηθεί κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (και αφού επανέλθει από την Γ.Γ.Α. ο θεσμός του κυπέλλου ήθους), θα απονεμηθεί κύπελλο ήθους.

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  

1) Δήλωση συμμετοχής πρωταθλήματος, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία υποχρεωτικά. 

2) Παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα:

·        Α’ κατηγορία 200 €

·        Β’ κατηγορία  150€  

·        Γ’ κατηγορία 200 €  

3) Παραχωρητήριο γηπέδου 

4) Σύνθεση Δ.Σ. 

5) Συμπληρωμένο το ειδικό έντυπο, Συνυποσχετικό Διαιτησίας/Δήλωση Σωματείου. 

(το υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου και υποχρεωτικά πρέπει να θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής του).

6) Βεβαίωση περί μη οφειλής από Ε.Π.Σ. Καβάλας.

7) Συμφωνητικό σύμβαση με προπονητή.

8) Ετήσια συνδρομή περιόδου 2017-2018 50€ (πενήντα ευρώ). 

 

Read 1151 times Last modified on Friday, 14 July 2017 10:16

Elpides Kavalas FC (Official Page)

« May 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
eXTReMe Tracker