http Με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο για αναπτυξιακές ηλικίες της Αγίας Βαρβάρας
Sunday, 01 December 2019 13:04

Με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο για αναπτυξιακές ηλικίες της Αγίας Βαρβάρας

Written by 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Σεμινάριο για αναπτυξιακές ηλικίες της Αγίας Βαρβάρας, στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Καβάλας, με εκλεκτό προσκεκλημένο τον διευθυντή της GBA Academy προπονητή κ. Δημήτρη ΞΟΥΡΙΔΑ.

Ο κόουτς ευχαρίστησε την ομάδα  για την πρόσκληση και δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλει κάθε κύτταρο αθλητισμού, παίρνοντας και ως αφορμή της επίσκεψης του, την παρουσία του Γιάννη ΖΑΡΩΤΙΑΔΗ στους πάγκους της ομάδας, με τον οποίον και είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν.

Ο κ. ΞΟΥΡΙΔΑΣ ανέπτυξε τις βασικές αρχές στην επίθεση κίνησης «Motion Offense», έδωσε έμφαση στις στάσεις του σώματος με κατοχή και χωρίς κατοχή μπάλας, στις κινήσεις Pivot και catch and face, προχωρώντας βήμα βήμα στην βασική κίνηση motion Offense, που όπως τόνισε δίνει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες!!!

Ο κόουτς ΞΟΥΡΙΔΑΣ ξεκίνησε το σεμινάριο συγχαίροντας τους γονείς που αποφασίζουν να φέρουν τα παιδιά τους στο μπάσκετ και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, με σκοπό να αθληθούν τα παιδιά τους, να κοινωνικοποιηθούν και να αποφύγουν την εκτεταμένη ενασχόληση με την τεχνολογία!!! Μίλησε για την σημασία της ομάδας και της ατομικής και ομαδικής προσπάθειας… Έδειξε τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού λάθους, χρησιμοποιώντας το ως εργαλείο βελτίωσης για ολόκληρη την ομάδα και στο τέλος επιβράβευσε τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, αποδεικνύοντας ότι ο έπαινος και η ενθάρρυνση είναι θεμελιακά στοιχεία στην ανάπτυξη του χαρακτήρα των παιδιών σ’αυτές τις ηλικίες!!!

Η διοίκηση της Αγίας Βαρβάρας, που απένειμε τιμητική πλακέτα στον κόουτς ΞΟΥΡΙΔΑ, τον ευχαριστεί ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρόσκλησης και την ανιδιοτελή μεταλαμπάδευση της γνώσης του, στα πρώτα βήματα της Ακαδημίας!!!!  Ευχαριστεί τους μικρούς αθλητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου! Ευχαριστεί τους προπονητές του ΣΑΚ ΑΣΤΕΡΑ και της KAVALA BC, που παρακολούθησαν το σεμινάριο και συμμετείχαν ενεργά στην διεξαγωγή του με καίριες ερωτήσεις!!! Τέλος ευχαριστεί την GBA Academy για την στήριξη της προσπάθειας καθώς δύο αθλητές της ακαδημίας της στελεχώνουν για δεύτερη χρονιά την ανδρική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, ο Δημήτρης και ο Πελοπίδας Μπαλαμπουγιούκης.

Πηγή: Αγία Βαρβάρα/fb

Read 1028 times Last modified on Sunday, 01 December 2019 13:07

Articles by Author

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
eXTReMe Tracker