http Μάκης Περτζεμλίδης: «Η Καβάλα BC είναι έτοιμη να παλέψει για την άνοδο»
Sunday, 30 July 2017 18:20

Μάκης Περτζεμλίδης: «Η Καβάλα BC είναι έτοιμη να παλέψει για την άνοδο»

Written by 

Για άλλους συλλόγους η Β’ Εθνική είναι μια κατηγορία που ονειρεύονται να παίξουν, κάτι… πάνω κι από το «ταβάνι» τους. Όχι, όμως, για την Καβάλα BC, ή αλλιώς Ένωση Καλαθοσφαίρισης, που το 2008 είχε κάνει το μεγάλο άλμα και για πολλά χρόνια συγκαταλεγόταν στην «ελίτ» του ελληνικού μπάσκετ. Οι δύο συνεχόμενοι υποβιβασμοί, αν μην τι άλλο, την «πλήγωσαν» αλλά άπαντες στρώθηκαν αμέσως στη δουλειά με σκοπό τη δημιουργία της ομάδας που θα επανέλθει σύντομα στο… φυσικό της περιβάλλον.

Ο Μάκης Περτζεμλίδης, Υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας της Ένωσης, μίλησε για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου που με τις επιτυχίες του συσπείρωσε τον μπασκετικό κόσμο της πόλης, με τόπο συνάντησης βέβαια το κλειστό της Καλαμίτσας «Α. Δήμογλου».

- Μετά από δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς η Καβάλα BC βρέθηκε από την Α1 στη Β’ Εθνική. Είναι η στιγμή που… πατάει το restart και κάνει ανασυγκρότηση δυνάμεων με στόχο την επιστροφή στις μεγάλες κατηγορίες;

«H ομάδα μετά τον άδοξο υποβιβασμό, μάζεψε τα κομμάτια της και βήμα- βήμα ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής. Μια κατηγορία σκληρή και δύσκολη, με αρκετά ταξίδια. Εμείς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε, οργανωθήκαμε και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την άνοδο».

- Ποιοι ήταν, κατά τη γνώμη σου, οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα σ’ αυτούς τους δύο υποβιβασμούς; Υστέρησε έναντι των αντιπάλων της, είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά; Θεωρείς ότι έγιναν κάποια λάθη ή κάποιοι κακοί υπολογισμοί από την πλευρά σας; Μήπως κάτι άλλο;

«Δεν είμαι ο αρμόδιος για να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες, αυτό που ξέρω είναι ότι παλέψαμε μέσα στο γήπεδο ΜΟΝΟ, χωρίς να μπούμε σε κόλπα και άλλα ‘‘παιχνίδια’’. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας κυνηγάει τους αγώνες δίκαια και έντιμα. Αν κάποιες άλλες ομάδες έκαναν κάτι άλλο δεν το ξέρω και πλέον δεν με νοιάζει. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε καθαροί και έντιμοι και έτσι θα πορευτούμε ΚΑΙ φέτος».

- Η επόμενη μέρα βρίσκει την Καβάλα BC στη μόνη εθνική κατηγορία που δεν έχει παίξει ως τώρα. Από τα όσα γνωρίζετε -όλα τα μέλη της ομάδας- για τη Β’ Εθνική, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος;

«Πράγματι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στη Β’ Εθνική. Γι’ αυτό και οι κινήσεις είτε σε τεχνικό επίπεδο είτε σε παίκτες έγιναν με αυτό τον γνώμονα. Να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρωτάθλημα της κατηγορίας. Θεωρώ οι κινήσεις έγιναν με αυτό τον σκοπό, με έμπειρους αλλά και με ταλαντούχους παίκτες και είμαι αισιόδοξος ότι το πάντρεμα αυτών των παικτών θα δώσει το πολυπόθητο αποτέλεσμα».

- Πριν το Πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος, υπάρχει το Κύπελλο στο οποίο η Καβάλα BC πρέπει να συμμετάσχει και φέτος μετά την απόφαση της ΕΟΚ να αγωνιστούν και οι ομάδες της Β’ Εθνικής. Με αυτά τα δεδομένα, πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία και πώς θα κυλήσει;

«Το πότε ακριβώς δεν το γνωρίζω. Αυτά είναι θέματα του τεχνικού επιτελείου που φυσικά γνωρίζουν όσο κανείς το πότε πρέπει να ξεκινήσουν. Άλλωστε όπως θα έχετε διαβάσει το ρόστερ έχει σχεδόν σχηματιστεί. Οπότε όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν με βάση το πρόγραμμα του προπονητή».

- Καβάλα BC, βέβαια, δεν σημαίνει μόνο αντρική ομάδα στη Β’ Εθνική. Αυτή είναι η «βιτρίνα». Από πίσω υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι (παράγοντες, προπονητές, παίκτες) που εργάζονται για το «αύριο». Τα τμήματα υποδομής ήταν ανέκαθεν ένα νευραλγικό κομμάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο σύλλογος. Ποια είναι η σημερινή εικόνα της Ακαδημίας (προπονητές, αριθμός παιδιών κλπ) και σε ποια πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν η ομάδα;

«Όπως είπατε, η Ακαδημία μας είναι εξίσου η μεγάλη μας βιτρίνα. Είμαστε εδώ και πολλά χρόνια ευρέως γνωστοί για τις επιτυχίες μας σε αγόρια και κορίτσια στο Πανελλήνιο αλλά και με τις διοργανώσεις τουρνουά όπως έγινε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, φέρνοντας ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Τα στελέχη μας είναι πλήρως έτοιμα να υποδεχτούν για τη νέα χρόνια τα παιδιά που είναι γύρω στα 300 και φιλοδοξούμε να τα αυξήσουμε γιατί οι γονείς της πόλης, και όχι μόνο, γνωρίζουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε σε όλες τις ηλικίες. Μαζί τους υπάρχουν και αντίστοιχα στελέχη της διοίκησης που έχουν ήδη εκπονήσει το πρόγραμμα για όλη την χρονιά. Και φυσικά να τονίσω ότι η Ακαδημία μας θα έχει ομάδες Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων και Νεανίδων στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κάτι που δείχνει τη δουλειά που γίνεται και φυσικά τους υψηλούς στόχους για τη νέα χρονιά».

- Για επίλογο θα θέλαμε την άποψή σου για το ελληνικό μπάσκετ και τη διφορούμενη εικόνα που παρουσιάζει. Από τη μία πλευρά είναι οι Εθνικές ομάδες κάθε φύλου και ηλικίας, αλλά και οι μεγάλοι σύλλογοι, με τις διεθνείς διακρίσεις κι από την άλλη τα μικρομεσαία σωματεία που βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί και δυσκολεύονται οικονομικά, με συνέπεια να έχει γίνει πια «καθεστώς» η μαζική –οικειοθελής- αποχώρηση από τις εθνικές κατηγορίες.

«Είναι λογικό σε αυτή την παρατεταμένη κρίση που έχει η χώρα μας να έχει επηρεαστεί και το μπάσκετ. Όπως βλέπουμε, πολλές ομάδες ιστορικά γνωστές, αδυνατούν να κατέβουν στα πρωταθλήματα και οι συγχωνεύσεις είναι σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Το μπάσκετ φυσικά είναι ένα άθλημα που το αγάπησαν οι Έλληνες για αυτό και έχουμε διακρίσεις σε Εθνικό επίπεδο, σε  γυναίκες και άνδρες. Θεωρώ πως πρέπει να στηρίξουμε τις Ακαδημίες και με βάση αυτές σιγά- σιγά να έχουμε ανδρικές ομάδες, κάτι που ήδη στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε και πιστεύω στις δυνάμεις μας που θα μας δώσουν αθλητές και στο μέλλον».

- Η Καβάλα BC ποια θέση διεκδικεί στο «χάρτη» του ελληνικού μπάσκετ;

«Η Κavala B.C μέσα από τις δικές της και μόνο δυνάμεις προσπαθεί να μάθει το μπάσκετ σε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται. Από εκεί και πέρα το πού μπορεί να φτάσει η μεγάλη μας ομάδα, θα δείξει το μέλλον. Ευχή μας είναι να την ξαναδούμε στην Α1».

 

Χρήστος Κρυσταλλίδης

Read 1185 times Last modified on Sunday, 30 July 2017 18:30

Elpides Kavalas FC (Official Page)

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
eXTReMe Tracker