http ΒΟΛΕΫ ΓΣΕ: Ημερίδα, στις 10/5, με θέμα «Ενδυνάμωση της ζωής μέσα από τον αθλητισμό»
Monday, 06 May 2019 09:54

ΒΟΛΕΫ ΓΣΕ: Ημερίδα, στις 10/5, με θέμα «Ενδυνάμωση της ζωής μέσα από τον αθλητισμό»

Written by 
Published in ΒΟΛΕΪ

Το τμήμα βόλεϊ του ΓΣ Ελευθερούπολης διοργανώνει, την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 19:15, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη στην εκδήλωση με τίτλο: «Ενδυνάμωση της ζωής μέσα από τον αθλητισμό».

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο Λεωνίδας Καραϊσκος  (Msc, Κινησιοπαιδαγωγός, Διευθυντής βόλεϊ ΑΘΗΝΑ 2004), ο Σωτήρης Δρίκος (Phd, Msc, τ. Ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής βόλεϊ ανδρών) και ο Βασίλης Μανασής (Phd, Msc , Διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, τ. Διευθυντής επαγγελματικής λίγκας βόλεϊ).

Τρεις άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τον αθλητισμό και την εκπαίδευση  με διαφορετικό αλλά και κοινό τρόπο,  φτιάχνουν επί τόπου ένα δυναμικό σύνολο και υμνούν με απολαυστική συνέπεια την ανθρώπινη εξέλιξη, την ομαδική προσπάθεια, τις χαμένες- κερδισμένες ευκαιρίες,  την αξία των αθλημάτων, έχοντας οδηγό εμπειρίες και γνωστές ή άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες από τον αθλητικό χώρο.

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που καθορίζει την εξέλιξή μας και πως το τρέφουμε;  Πώς να εστιάζουμε σε θετικές καταστάσεις και πώς να απομονώνουμε τις αρνητικές; Πως μια ομάδα ταΐζει στο στόμα τα μέλη της και πως τα μέλη της με τη σειρά τους φροντίζουν διαρκώς την ομάδα έτσι ώστε  αυτή να πράξει τα θαυμαστά της  αποτελέσματα;Πως η ευτυχία αλλά και η δυστυχία χτυπά εύκολα  τα θεμέλια της ομάδας και πως τα μέλη θωρακίζονται από κάθε θετική ή αρνητική εξέλιξη; Πως οι δυσκολίες και οι ατυχίες γίνονται ευλογημένες εμπειρίες; Ποια είναι η πραγματική αξία της νίκης και ποια της ήττας; Υπάρχει τελικά αντίπαλος; Πως οι οικογένειες υποστηρίζονται μέσω όλων αυτών των βιωμάτων; Για όσες και όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο και θεωρούν τον εαυτό τους μέλος μιας ομάδας  εργασιακής, αθλητικής, οικογενειακής, επιστημονικής κοκ.

Είσοδος ελεύθερη γα το κοινό.

Τα βιογραφικά των εισηγητών

Λεωνίδας Καραΐσκος

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές προπονητικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης.  Έχει ολοκληρώσει διετή εκπαιδευτικό κύκλο στη μουσικοκινητική αγωγή και εξάμηνη εκπαίδευση αθλητικού μάρκετινγκ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ανώτερο στέλεχος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004, ως competition manager των αθλημάτων βόλεϊ και sitting volley αντίστοιχα (περίοδος 2002- 2004).

Υπεύθυνος αγωνιστικού τομέα της επαγγελματικής λίγκας του βόλεϊ ανδρών (2004-2006) ως υπεύθυνος, για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων εκείνης της περιόδου, αλλά και για τις κορυφαίες εκδηλώσεις του βόλεϊ: All star games, τελικούς κυπέλλου Ελλάδας, τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων (Champions League 2005, top teams cup 2006).

Από το 2009 είναι τεχνικός σύμβουλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, αρμόδιος για την ανάπτυξη του παιχνιδιού στη πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Βασικός εισηγητής δεκάδων σεμιναρίων που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα και αφορούν στη προσέγγιση του βόλεϊ στη πρώτη σχολική ηλικία.

Σωτήρης Δρίκος

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με MCs στην προπονητική αθλοπαιδιών, με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Διδασκαλία του μαθήματος ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ στο Β΄ έτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού/Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Προπονητής Ομάδων Πετοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας Ανδρών.  Ομοσπονδιακός προπονητής στις εθνικές ομάδες Παίδων, εφήβων. Από το 2013 προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

Βασίλης Μανασής

Πτυχίο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Διδακτορικό Δίπλωμα, Οργάνωση του Ευρωπαϊκού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Μεταπτυχιακό στο Sport Management, New York University. Μεταδιδακτορικός ερευνητής, στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Μέλος του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων,στο υπ. παιδείας. Εισηγητής Φυσικής Αγωγής στο ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής. Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διευθυντής της Λίγκας Α1 βόλεϊ  Ανδρών (2004-2006). Διεξαγωγή του πρωταθλήματος, All-Star Game και Super Cup.

Πληροφορίες/επικοινωνία:  Δάφνη Κεμεκενίδου – 6946 372 343 & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Read 1516 times Last modified on Monday, 06 May 2019 09:56

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker