http Δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στο τουρνουά του Αρντίνo
Thursday, 29 August 2019 05:24

Δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στο τουρνουά του Αρντίνo

Written by 
Published in Πίνγκ πονγκ

Είχε και φέτος παρουσία στο ετήσιο τουρνουά του Αρντίνο, στη Βουλγαρία, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και μάλιστα διακρίθηκε ιδιαίτερα με τέσσερα μετάλλια σε ομαδικό και απλό.

Παράλληλα με τη συμμετοχή της Λεμονιάς Γκαϊντατζή στο πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τουρνουά παμπαίδων-παγκορασίδων της Γαλλίας το μακεδονικό σωματείο ανταποκρίθηκε με αποστολή σε παίδες και κορασίδες στο φετινό κάλεσμα του πολύ δραστήριου βουλγαρικού σωματείου, το οποίο έχει καθιερώσει αυτή τη διεθνή αθλητική εκδήλωση για τις μικρές ηλικίες.

Ύστερα από τις φετινές προσκλήσεις στο τουρνουά πήραν μέρος παιδιά από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Τουρκία και φυσικά τη Βουλγαρία και η Καβάλα έστειλε 7 αγόρια και κορίτσια: Τον 15άχρονο Αλεσσάντρο Φέλτσερ, τον οποίο έχει φέτος στο δυναμικό της, τον Διονύσης Τιμαμόπουλο 14 ετών, τον Πέτρο Λευκόπουλο 13 ετών, τον Πέτρο Παπαναστασίου 11ετών, τη Φωτεινή Δημητριάδη 13 ετών, την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη 12 ετών και τη Θεοδώρα Συμεωνίδου 15 ετών. Ο Α.Σ.Ε.Α. κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγοριών, χάλκινο στο ομαδικό κοριτσιών, ασημένιο στο απλό παίδων με τον Τιμαμόπουλο και χάλκινο στο απλό κορασίδων με τη Δημητριάδη.

Το πιο σημαντικό βεβαίως, είναι ότι οι μικροί σε ηλικία αθλητές είχαν την ευκαιρία ν’ αλλάξουν παραστάσεις και να δώσουν δυνατά παιχνίδια. Πλην του Φέλτσερ, ο οποίος ως αθλητής του ΦΕΑ Ιωαννίνων αγωνίστηκε τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (κι έμαθε πινγκ πονγκ στο Όφενμπαχ της Γερμανίας), τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής παίρνουν τις πρώτες εμπειρίες τους από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από την Καβάλα να δούμε επιγραμματικά τα καλύτερα πλασαρίσματα της ελληνικής πλευράς στους αγώνες: 

Στο απλό παίδων ο Τιμαμόπουλος κάμφθηκε με 3-2 στον τελικό από το νούμερο 1 της Βουλγαρίας στους παίδες, τον Μπεκίρ. Προηγήθηκε με 2-1 σετ, αλλά δέχτηκε την ανατροπή. Ο Φέλτσερ, που ήταν από τα φαβορί, αποκλείστηκε στην 8αδα από το νούμερο 2 της Βουλγαρίας τον Στεφάνοφ. Επίσης με ανατροπή, καθώς βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, αλλά ήταν και στο 4-2 στο 3ο σετ.

Στο απλό κορασίδων η Δημητριάδη έχασε στον ημιτελικό με 3-1 σετ από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, την Ιβάνοβα.

Στο ομαδικό υπήρχαν από 8 συμμετοχές. Δύο από το Αρντίνο, 1 η Φιλιππούπολη μαζί με τη βάρνα (με παιδιά της εθνικής ομάδας), 2 η Ρουμανία, 2 η Τουρκία κι από 1 η χώρα μας, η οποία για την ακρίβεια αγωνίστηκε σαν Ελλάδα/Καβάλα, καθώς οι συμμετοχές καταγράφονται και σαν σωματεία. Στο ομαδικό αγοριών οι τέσσερις αθλητές οδήγησαν την ομάδα στο ασημένιο μετάλλιο. Τα τρία κορίτσια κατάφεραν να κατακτήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο 19χρονος αθλητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Μανώλης Αλαρούπι και η μητέρα της Ξυπολιτάκη, που είναι και αθλήτρια, η Ειρήνη Μπατσούκα.

Πηγή: httf.gr 

Read 1122 times Last modified on Thursday, 29 August 2019 05:30

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker