http ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!
Monday, 21 June 2021 10:13

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη!

Written by 

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ο Ιορδάνης Σερδερίδης.  Οδηγώντας ένα τελευταίας γενιάς Skoda Fabia Rally2 Evo και με τον έμπειρο Fred Miclotte στο δεξί μπάκετ, τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Ράλλυ Φθιώτιδος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου, ενός αγώνα που σημαδεύτηκε από έντονο συναγωνισμό.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα, πετυχαίνοντας την έβδομη καλύτερη επίδοση στην πρώτη από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, επωμιζόμενος το δύσκολο έργο να εκκινεί πρώτος και να «ανοίγει το δρόμο»: «Την τελευταία στιγμή μάθαμε ότι εκκινούμε πρώτοι, οπότε έπρεπε να αλλάξουμε το πλάνο μας. Ξέραμε ότι θα χάναμε αρκετό χρόνο στις δύο πρωινές διαδρομές, οπότε στόχος μας ήταν στο δεύτερο loop να αυξήσουμε το ρυθμό μας και να κυνηγήσουμε μια καλή θέση στην κατάταξη. Η Παύλιανη ήταν αρκετά απαιτητική, ειδικά στο δεύτερο μέρος της και μας δυσκόλεψε.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η Δάφνη είχε πολλά χιλιόμετρα με μπόσικο χώμα και σίγουρα το ότι ήμασταν το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο δεν μας ευνόησε»

Έπειτα από τις δύο πρώτες διαδρομές, το πλήρωμα των Ιορδάνη Σερδερίδη-Fred Miclotte βρισκόταν στην πέμπτη θέση της γενικής και επέστρεψε στην επανάληψή τους, αποφασισμένο να πιέσει: «Με το δρόμο να είναι πλέον πιο καθαρός σε σχέση με το πρωί, σκοπός μας ήταν να αυξήσουμε το ρυθμό μας και να κυνηγήσουμε μια καλή θέση στην κατάταξη. Γνωρίζαμε επίσης ότι η φύση των «ακροπολικών» ειδικών όπως και το μήκος τους θα δημιουργήσουν προβλήματα στους συμμετέχοντες, οπότε ζητούμενο ήταν και η αξιοπιστία. Ευτυχώς το Fabia της SXM αποδείχτηκε «άτρωτο», αποφύγαμε και τα κλαταρίσματα και δικαιωθήκαμε. Κατεβάσαμε το χρόνο μας κατά 26 δευτερόλεπτα στη δεύτερη Παύλιανη και αναρριχηθήκαμε μια θέση. Νιώθοντας όμως καυτή την ανάσα των αντιπάλων μας, πιέσαμε πολύ στην τελευταία δοκιμασία του αγώνα και ανταμειφθήκαμε!» δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός και πρόσθεσε: «Ολοκληρώσαμε το Ράλλυ Φθιώτιδος στην τρίτη θέση της γενικής, εκμεταλλευόμενοι και το κλατάρισμα που αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί μας στα τελευταία χιλιόμετρα της Δάφνης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το αποτέλεσμα, καθώς ήρθε έπειτα από κατάλληλη προετοιμασία που κάναμε τις ημέρες πριν τον αγώνα. Η βοήθεια που είχαμε στις δοκιμές από τον Γάλλο, πρώην οδηγό της M-Sport, Eric Camilli, ήταν πολύτιμη και θα μου είναι χρήσιμη και στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος».

Αναφορικά με το επίπεδο συναγωνισμού του θεσμού, ο Σερδερίδης εμφανίστηκε ενθουσιασμένος: «Είναι όμορφο να βλέπεις να συμμετέχουν 7 αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας, αριθμός ρεκόρ για αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Το να έχεις γρήγορους και ικανούς αντιπάλους, σε βοηθάει να βελτιώνεσαι και εμείς αυτό αποζητούμε. Πάντα χαίρομαι όταν οδηγώ σε ελληνικές χωμάτινες διαδρομές. Είναι μοναδικές!».

Επόμενος αγώνας του Ιορδάνη Σερδερίδη είναι το Ράλλυ Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Ιουλίου-1η Αυγούστου.

Δελτίο Τύπου

Read 364 times Last modified on Monday, 21 June 2021 10:16

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker