http Δεύτερη θέση για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ολυμπιακό Ράλλυ!
Monday, 19 October 2020 12:05

Δεύτερη θέση για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ολυμπιακό Ράλλυ!

Written by 

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στο Ολυμπιακό Ράλλυ ο Ιορδάνης Σερδερίδης!  

Στην πρώτη του εμφάνιση στα χώματα της Ηλείας και έχοντας στα χέρια του ένα τελευταίας γενιάς Skoda Fabia Rally2 Evo, ο κάτοχος του WRC Trophy κινήθηκε μυαλωμένα και με την επίδοσή του ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ράλλυ, έναν αγώνα πριν το τέλος.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο Σερδερίδης είχε να αντιμετωπίσει τον Πρωταθλητή Ελλάδος του 2018 και νικητή του αγώνα τα τρία τελευταία χρόνια: «Όντας η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στον αγώνα και μην έχοντας προλάβει να κάνουμε αρκετά περάσματα στις αναγνωρίσεις, το πρωί κινηθήκαμε προσεκτικά. Το πρώτο σέρβις της ημέρας μας βρήκε στην τρίτη θέση, έχοντας μικρή διαφορά από τον δεύτερο. Σκοπός μας ήταν να δούμε σε ρυθμό αγώνα τις παγίδες που κρύβουν οι διαδρομές και ειδικά ο Λάλας, μια ειδική αρκετά στενή, στην οποία έπρεπε να κινηθείς με στρατηγική», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος συνέχισε: «Σε αρκετές περιπτώσεις στην εναρκτήρια διαδρομή, δυσκολευτήκαμε από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να φρενάρουμε νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, κάτι που διορθώθηκε στη συνέχεια»

Στο δεύτερο loop των ειδικών, το πλήρωμα ανέβασε ρυθμό, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και παρέμεινε σε αυτή μέχρι το τέλος του αγώνα: «Στο ενδιάμεσο service, παρακολουθήσαμε το βίντεο από την onboard κάμερα και πραγματοποιήσαμε αρκετές διορθώσεις στις σημειώσεις μας. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να ανεβούμε στη δεύτερη θέση και να τη διατηρήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης που έμεινε ενθουσιασμένος από τις διαδρομές του αγώνα: «Οι ειδικές ήταν πολύ όμορφες, ειδικά η Φολόη. Μου θύμισαν διαδρομές του Ράλλυ Αυστραλίας, ενός αγώνα που είχαμε συμμετάσχει στο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές το ευχαριστηθήκαμε, έχοντας παράλληλα και μια πολύ καλή αίσθηση με το Skoda Fabia Rally2 Evo. Τέλος, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στον Γιάννη Παπαδημητρίου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι ένας οδηγός ευγνωσμένης αξίας με τεράστια εμπειρία!».

Η επόμενη εμφάνιση του Ιορδάνη Σερδερίδη θα γίνει στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στο Φθινοπωρινό Ράλλυ το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.

Δελτίο Τύπου

Read 587 times Last modified on Monday, 19 October 2020 12:08

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker