http ΡΑΛΛΥ: Τρίτη θέση και χαμόγελα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!
Sunday, 19 July 2020 15:17

ΡΑΛΛΥ: Τρίτη θέση και χαμόγελα για τον Ιορδάνη Σερδερίδη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Written by 

Στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στον εναρκτήριο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ, στο Ράλλυ Start Line. Έχοντας στα χέρια του ένα τελευταίας γενιάς Skoda Fabia R5 και τον έμπειρο Fred Miclotte δίπλα του, κινήθηκε σβέλτα και έκανε θετικό ξεκίνημα στο θεσμό.

Ο αγώνας που περιελάμβανε 5 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων δύο νυχτερινές, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Καβαλιώτη οδηγό: «Στην πρώτη ειδική, ο στόχος μας ήταν να βρούμε έναν καλό ρυθμό, καθώς είχαμε να οδηγήσουμε στο χώμα από τον περσινό Σεπτέμβριο.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ο οποίος συνέχισε: «Ενώ αρχίσαμε να βρίσκουμε τα πατήματά μας, στο τελείωμα της ειδικής πάθαμε αυτό που φοβόμασταν! Είχαμε κλατάρισμα και αποφασίσαμε να μην το αλλάξουμε εντός της διαδρομής, χάνοντας έτσι χρόνο. Στη συνέχεια, στα Πίσια, κινηθήκαμε χωρίς προβλήματα, αποφεύγοντας τις πέτρες, σε μια διαδρομή αρκετά σκληρή. Από την έκτη θέση ανεβήκαμε αυτομάτως στη τρίτη και πλέον ήμασταν εντός στόχων».

Αναφορικά με την πορεία του στις τρεις τελευταίες διαδρομές του Ράλλυ Start Line, ο κάτοχος του WRC Trophy το 2017, Ιορδάνης Σερδερίδης δήλωσε: «Δυστυχώς στην τρίτη διαδρομή χρησιμοποιήσαμε σκληρή γόμα ελαστικών, επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη. Δεν κινηθήκαμε όπως θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να ισοβαθμούμε πλέον στην τρίτη θέση με ένα ακόμη πλήρωμα. Αυτό σήμαινε ότι στις δύο νυχτερινές έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να ανεβούμε στο βάθρο! Έτσι κι έγινε! Παρά το γεγονός πως οι διαδρομές που διεξάγονται υπό το φως των προβολέων δεν είναι το δυνατό μου σημείο, χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια του συνοδηγού μου, Fred Miclotte, κινηθήκαμε ταχύτατα και τερματίσαμε εν τέλει στην τρίτη θέση!»

Στα σχέδια του Καβαλιώτη οδηγού είναι να ακολουθήσει όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, γεγονός που σημαίνει πως χρειαζόταν ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του θεσμού: «Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Πετύχαμε το στόχο μας και αυτό μετράει! Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια! Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα για αγώνα ράλλυ, εντυπωσιάζομαι από την υποδοχή και από το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των αγωνιζομένων. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα!»

Επόμενο ραντεβού για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ είναι το Ράλλυ Φθιώτιδος στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Read 696 times Last modified on Sunday, 19 July 2020 15:19

Articles by Author

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
eXTReMe Tracker