http Με επιτυχία το διεθνές ποδηλατικό διήμερο Θάσου
Sunday, 06 May 2018 20:42

Με επιτυχία το διεθνές ποδηλατικό διήμερο Θάσου

Written by 

Η Θάσος “το νησί των Σειρήνων”, όπως είναι γνωστό, το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου, μετατράπηκε σε νησί “της ποδηλασίας” καθώς πάνω από 400 αθλητές η συντριπτική πλειοψηφία αυτών από το εξωτερικό, βρέθηκαν στη Θάσο  με αφορμή το Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο Θάσου, το οποίο, για συνεχή 14η χρονιά διοργανώθηκε στο νησί, από την Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου, σε συνεργασία με ντόπιους αθλητές και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θάσου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Απριλίου περισσότεροι από 300 αθλητές, έλαβαν εκκίνηση στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ, ο οποίος κλείνοντας μια δεκαετία, κατάφερε να προσελκύσει τους περισσότερους συμμετέχοντες από κάθε άλλη χρονιά, και πάνω από εκατό παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, αποτελώντας πλέον τον μεγαλύτερο διεθνή Ποδηλατικό Γύρο επί Ελληνικού εδάφους.

Ο καλοκαιρινός καιρός που επικράτησε, μπορεί να έδωσε την ευκαιρία στους πάνω από χίλιους επισκέπτες που βρέθηκαν στο νησί, να απολαύσουν τις όμορφες παραλίες, αποτέλεσε όμως, τροχοπέδη για τους συμμετέχοντες στους αγώνες, να πετύχουν καλούς χρόνους.   

Στο αγωνιστικό μέρος, νικητής του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ  αναδείχθηκε μετά από έντονο συναγωνισμό ο Βούλγαρος CVETAN IVANOV με χρόνο 3:37:40, πρόκειται για τον νεαρότερο νικητή του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ, μόλις 18 ετών. Δεύτερος μετά από χρόνια, ένας Έλληνας ο Μάριος Κεχαγιάς του ΠΑΟΚ με χρόνο 3:38:21. Τρίτος με τον ίδιο χρόνο ο Βούλγαρος STEFANOV OGNYAN της SCAC.

Την Κυριακή 29 Απριλίου μετά από διακοπή ενός χρόνου λόγω των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε, ο 13ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας MOUNTAIN BIKE THASSOS CUP 2018. Ένας ιστορικός αγώνας ο οποίος έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα 58 χιλιόμετρα της διαδρομής του και αποτελεί θεσμό στα Βαλκάνια. Οι συμμετοχές ήτανε 104 κυρίως από το εξωτερικό. Οι πρωτιές ήτανε Ρουμάνικη υπόθεση. Νικητής αναδείχθηκε ο DANIEL ROSU με χρόνο 03:22:15 και ακολούθησαν οι IANCU VALENTIN της BIKEXPERT RACING TEAM & LUCIAN  NEAGA  της VELOX CYCLING TEAM με χρόνο 03:25:30 με τον MAXIM CATALIN της EVERGREEN BIKING TEAM με χρόνο 03:27:00.

Με την επιστροφή του αγώνα ορεινής ποδηλασίας επέστρεψε και ο θεσμός του νικητή του διημέρου για τους αθλητές που συμμετέχουν και στους δύο αγώνες.  Νικητής ο DANIEL ROSU με χρόνο 7:02, δεύτερος ο ROSIUROU DANIEL με χρόνο 7:13 και τρίτος ο CATALIN TODA με χρόνο 7:33. Όλοι τους Ρουμάνοι.

Οι απονομές του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου και του MTB THASSOS CUP την Κυριακή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστα Αντωνιάδη, του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Πλαφαδέλη, χορηγών και πλήθους κόσμου.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων για ακόμη μια χρονιά κατά γενική ομολογία:

Τον Δήμο Θάσου

Την Αστυνομική Διεύθυνση Θάσου

Το Κέντρο Υγείας Θάσου και ιδιαίτερα τον οδηγό Δημήτρη  Παπακωνσταντίνου

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης N. Καβάλας

Το Ιατρικό Κέντρο και την γιατρό Μαλλιαρού Νικολέττα

Τη Μοτολέσχη Θάσου ΜΟ.ΛΕ.ΘΑ

Την Ναυτιλιακή Εταιρία Α.Ν.Ε.Θ.

Την Ναυτιλιακή Εταιρία THASSOS FERRIES  

Επίσης για την οικονομοτεχνική υποστήριξη

Το αρτοποιείο Αφοί Γκούμα

Γλυκά Σουρίνης

HOTEL Aeolis Thassos Palace

HOTEL Chatziandreou

HOTEL METSIKAS

HOTEL ASTIR NOTOS

Χωματουργικές Εργασίες Καρτάλης Αδάμ & Κων/νος

Smile Market Αλέξανδρος Γκάγκος

Ρήγας Building

Cafe bar Anonymo

Κέντρο Διατροφικής Υποστήριξης ΜεταβολίΖΩ

Εμπορία Ποτών Μέντζας

The Twins Restaurant

Thassos Summer Collection Store

ΕΝΙΚΟΙΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΩΝ EASY RIDER

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο San Antonio Beach Multiplex για την μοναδική για ακόμη μια φορά φιλοξενία του.

Κλείνοντας, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές την ψυχή των αγώνων που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν ένα βροντερό παρών, υποστηρίζοντας το διήμερο με κέφι, μεράκι και προσωπικό χρόνο. Θα πρέπει όλοι να αναλογισθούμε ότι αυτού του μεγέθους διοργανώσεις χωρίς ενδιαφέρον, εθελοντισμό και οικονομική υποστήριξη από την τοπική κοινωνία, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν. Ραντεβού το 2019…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Read 337 times Last modified on Sunday, 06 May 2018 20:45

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
eXTReMe Tracker